تامین مالی خارجی یکی از راهکارهای کاهش هزینه سرمایه
کد خبر: 3655842
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۴

تامین مالی خارجی یکی از راهکارهای کاهش هزینه سرمایه

مدیر عامل شرکت بورس تهران با اشاره به تنوع ابزارهای تأمین مالی در ایران گفت: بهترین ابزار تأمین مالی برای ناشران و سرمایه گذاران ایرانی جذب سرمایه گذار خارجی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جهان اقتصاد نوشت: مدیر عامل بورس اوراق بهادار تهران در سومین همایش جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای تأمین مالی شرکت‌های ایرانی در بازارهای جهانی گفت: از سال گذشته تا امسال اقدامات موثری در جهت برگزاری نشست‌های مشترک و دیدارهای رو در رو با فعالان بازار های سرمایه بین‌المللی و بازار سرمایه ایران انجام گرفته است و در این نشست‌ها فعالان بازار سرمایه ایران ضمن آشنایی با آخرین تحولات بورس های جهان با الزامات حضور با بازارهای سرمایه بی‌ المللی آشنا شدند.
حسن قالیباف اصل با بیان اینکه تنوع ابزارهای مالی در کنار موضوع مدیریت ریسک در بازار سرمایه باید همواره مورد توجه قرار گیرد، گفت: تحولات مناسبی در حوزه ابزارهای مالی در بازار سرمایه ایران انجام گرفته است که در این رابطه می توان به ابزارهای اوراق بدهی اشاره کرد.
وی ادامه داد: ابزارهای متنوعی در این زمینه باعث شده که شرکت‌ها در کنار افزایش سرمایه و انتشار سهام جدید بتوانند به طریق بهینه ای از ابزارهای بدهی نیز استفاده کنند.
این مقام مسوول یکی از راهکارهای کاهش هزینه سرمایه برای ناشران اوراق بهادار را تأمین مالی خارجی عنوان کرد و گفت: تأمین مالی خارجی از الزامات و مقررات خاصی برخوردار است که بنگاه‌های اقتصادی می‌توانند از طریق چنین همایش‌هایی با فرایند این الزامات آشنا و در روش‌های تأمین مالی از این ظرفیت ها استفاده کنند.
به گفته وی یکی از روش‌های کاهش هزینه‌های مالی بر اساس تأمین مالی خارجی به نحو اقتصادی و بهینه است که در طول دو سال گذشته تمامی تحولات صورت گرفته در سازمان بورس و بورس تهران و سایر ارکان بازار سرمایه به طور عمده به سمت استاندارد سازی زیر ساخت‌های موجود در قالب بین المللی بوده است.
قالیباف اصل با بیان اینکه چاره ای جز فعالیت فعالان بازار سرمایه بر اساس استاندارهای جهانی وجود ندارد گفت: در حال حاضر در بورس‌های لندن و استانبول حدود ۶۵ درصد سهام شناور شرکت‌ها در اختیار سرمایه گذاران خارجی است. برای دستیابی به چنین آمارهایی ظرفیت‌های مناسبی در بازار سرمایه ایران وجود دارد که باید در راستای استانداردسازی زیر ساختارها، زمینه ورود سرمایه گذاران خارجی را فراهم آورد.
مدیر عامل شرکت بورس تهران با اشاره به انعقاد ۱۲ تفاهم نامه با بورس های دنیا گفت: از سال گذشته سلسله فعالیت هایی برای اجرایی شدن زمینه پذیرش متقابل شرکت ها و همچنین سرمایه گذاری در بورس های ایران و استانبول مطرح و اقدام های موثری صورت گرفت که برای انجام آن می بایست برخی استانداردها را پذیرفت.
وی ادامه داد: یکی از این الزام ها گزارش‌گری مالی بر مبنای استانداردهای بین المللی حسابداری (IFRS) برای ناشران بورسی بود که بر همین مبنا سازمان بورس برای شرکت‌هایی که از سرمایه بیش از هزار میلیارد تومانی برخوردار بودند و همین طور برای بیمه ها و بانکها از سال ۹۵ اجرای این استاندارد را اجباری کرده است.
وی تصریح کرد: بر این اساس تا پایان آبان ماه امسال این دسته از شرکت‌ها فرصت دارند بر اساس این استاندارد گزارش های خود را ارائه دهند.
این مقام مسوول با بیان اینکه معتقد است، فرآیند گزارش گری بر مبنای استاندارد (IFRS) باید به صورت داوطلبانه صورت گیرد، گفت: این موضوع باعث خواهد شد که شرکت ها هزینه های تامین مالی خود را کاهش داده و دسترسی به تأمین مالی تسهیل شود.
مدیر عامل بورس تهران از تعریف شاخص حاکمیت شرکتی برای دسته‌ای از شرکت‌های بورسی بر مبنای قوانین تجارت و بازار اوراق بهادار ایران خبر داد و گفت: بورس تهران در صورت علاقه مندی هر یک از بنگاه های اقتصادی حاضر است این شاخص را ارائه دهد.
وی از بازنگری برخی از آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بازار سرمایه شامل توقف و بازگشایی نمادها سخن گفت و افزود: پذیرش شرکت ها بر اساس استانداردهای بین المللی و همچنین الزامات نقد شوندگی سهام هم اکنون مورد بازنگری قرار گرفته است و همچنین کارمزد معاملات در بورس ها کاهش پیدا کرده است، این در حالی است که هم اکنون نیمی از معاملات سهام در بورس ها به صورت الگوریتیمی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه برای جذاب شدن ابزارهای مالی کاهش کارمزد ها اجتناب ناپذیر است، افزود: سرمایه گذاران خارجی که با چنین ابزارهای سر و کار دارند نیازمندند تا این ابزارها با تکیه بر موسسات رتبه بندی در اختیار آنها قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای دو شرکت خصوصی مجوز رتبه بندی صادر شده و سازمان بورس به علاقه مندان دریافت مجوز رتبه بندی مهلت داده که با شرط برخورداری از شریک خارجی بتوانند در این زمینه حضور یابند.
قالیباف با بیان اینکه رتبه بندی می تواند طیفی از ابزارهای بدهی در بازار سهام را برای سرمایه گذار و ناشران اوراق بهادار جذاب کند، عنوان کرد: در بورس تهران هم اکنون ابزار اختیار معامله توانسته از امکان معاملات آنلاین برخوردار شود.
این مقام مسوول با بیان اینکه بازار سرمایه ایران مسوولیت فرهنگ سازی را بر عهده دارد، گفت: توسعه ابزارهای مالی مختلف در بورس های دنیا ایجاب می کند تا ضمن حضور در بازارهای بین المللی برای استفاده از ظرفیت های موجود بنگاه های اقتصادی تمرین کنند.
وی با بیان اینکه بین المللی شدن ساختارهای بازار سرمایه می تواند تا حد زیادی محدودیتها را برطرف کند، افزود: در یک بازار بین المللی باید با صبوری ضمن انجام فعالیت های مطالعاتی تلاش کرد تا فرایند فعالیت مالی به سرانجام رسیده و با سرعت بیشتری روند تامین مالی خارجی برای ناشران ایران انجام شود.
در ادامه این همایش کاوه تقی زاده مدیر مطالعات ایران در شرکت کی ام پی جی  آلمان به معرفی اجمالی این شرکت پرداخت و اظهار داشت: این شرکت یک از شرکت های خدمات مشاوره سرمایه گذاری بین المللی است که در ۱۵۵کشور مختلف به فعالیت می پردازد.
وی گفت: درآمد سالانه کی ام پی جی  بالغ بر ۲۵٫۴۲ بیلیون دلار است و خدمات مشاوره ای به سازمان ها و نهادهای بزرگ بین المللی ارائه می دهد.
به گفته مدیر مطالعات ایران در شرکت کی ام پی جی  آلمان ، این شرکت در سال ۲۰۱۶ میلادی با همتای ایرانی خود شرکت بیات رایان، به شرکت های متفاوت ایرانی خدمات مشاوره ای ارائه داد تا از این طریق شرکت های بین المللی متفاوتی را با بازار سرمایه ایران آشنا کند.
در ادامه ، اولریچ وون زانتیر، مدیر خدمات مالی شرکت کی ام پی جی به سابقه فعالیت این شرکت با کشورهای مختلف از جمله ایران اشاره کرد و افزود: در سال های گذشته با ایران روابط خوب تجاری و مالی داشتیم ولی از ۳ سال گذشته این روابط به مراتب قوی تر شده است و با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران  همکاری خود را آغاز کرده ایم.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاه های آموزشی متفاوت و انجام پروژه های بزرگ از جمله همکاری های این شرکت با بانک مرکزی بوده است.
مدیر خدمات مالی شرکت کی ام پی جی افزود: در این زمینه استانداردهای بین المللی را رعایت کرده ایم و می توان گفت مشتریان بسیار بالقوه ای در بانک های ایرانی داریم.
اولریچ وون زانتیر، با بیان اینکه کشورهای اروپایی و به خصوص آلمان رابطه خوبی با ایران دارند، گفت: کشورهای اروپایی زیادی به دنبال ایجاد رابطه تجاری با ایران هستند و ایران را منبع خوبی برای تامین مالی قلمداد می کنند.
وی ادامه داد: البته باید گفت برقراری رابطه با ایران برای کشورهای اروپایی چالش های متفاوتی دارد و روابط بانکی با اروپا هنوز به طور کامل شکل نگرفته است؛ اما خوشحالیم که ایران در حال پیاده سازی مقررات بین المللی است و در این زمینه می توان به مقررات ضد پولشویی اشاره داشت که بانک مرکزی ایران از تمامی بانک ها خواسته تا یک واحد مجزا برای این قضیه اختصاص دهند.
مدیر خدمات مالی شرکت کی ام پی جی تاکید کرد:  رابطه ایران با کشورهای اروپایی مانند رابطه آمریکا نیست همانطور که فرهنگ، زبان و اندیشه اروپایی با آمریکا متفاوت است نحوه ارتباط با مشتری و کشورهای گوناگون در اروپا نیز با آمریکا متفاوت است البته باید گفت محدودیت هایی در زمینه ایجاد روابط تجاری با ایران وجود دارد که باید آنها را مدیریت کرد .
به گفته اولریچ وون زانتیر، ساختار فعلی شرکت های خدمات مالی به این صورت است که می توانند به مشتریان خود دید وسیع تری نسبت به مشتری بدهند و درباره جرئیات پشت پرده شرکت های بین المللی که اصولا اطلاعات پیچیده ای است، شفاف سازی کنند.
مدیر خدمات مالی شرکت کی ام پی جی در پایان خاطرنشان کرد: رتبه بندی شرکت ها که یکی از خدمات این شرکت هاست می تواند اطلاعات مناسب و مطلوبی را دراختیار مشتری قرار دهد.
captcha