استقلال سیاسی حوزه قم
کد خبر: 3706790
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲
احمد زادنوش مطرح کرد:

استقلال سیاسی حوزه قم

گروه شبکه اجتماعی ــ مدیر جامعه‌المرتضی خواستار استقلال سیاسی حوزه قم و تشکیل کشوری به نام قم شد.

تشکیل کشور «قم» زمینه‌ساز استقلال و تعامل بیشتر حوزه‌های علمیه

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام احمد زادنوش مدیر جامعه‌المرتضی با انتشار یادداشتی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است طرح استقلال سیاسی شهر قم و تشکیل یک کشور مذهبی را مطرح کرده است. از نظر او این طرح زمینه تعامل بیشتر حوزه علمیه با ادیان دیگر را فراهم خواهد ساخت و به استقلال بیشتر حوزه می‌انجامد: «زمان آن فرا رسیده است که حوزه علمیه قم به کشوی مستقل تبدیل گردد. کشوری با مرزهای جغرافیایی مشخص، پرچمی مخصوص، قانون اساسی، پذیرفته شده در مجامع بین‌المللی و پذیرنده سفیران کشورهای مختلف. منظور از حوزه علمیه قم مجموعه‌ای از تشکیلات و نظام مدیریت حوزه، شورای عالی، شورای گسترش، نهاد مرجعیت، جامعه مدرسین، نهادهای اقماری حوزه مثل جامعةالمصطفی(ص) و مدیریت حوزه‌های خواهران است. استقلال حوزه علمیه در قالب یک کشور مستقل ( مانند واتیکان) این امکان را فراهم می‌سازد تا حوزه علمیه قم به نظام رهبری دینی شیعیان جهان تبدیل شود و ارتقا یابد.

با توجه به اینکه حوزه‌ها و تشکلات اهل سنت مثل الازهر و جامع مکه و ... به علت وابستگی شدید به حکومت‌ها و نیز اختلافاتی که دارند هنوز به چنین بلوغی نرسیده‌اند، «کشور مذهبی قم» با پذیرش سفیران خارجی و نظام دیپلماسی مستقل می‌تواند در واقع نقش رهبری دینی در دنیای اسلام را ایفا کند. اعلام استقلال «کشور قم» نهتنها هیچ تعریض و مخالفتی با نظام مقدس جمهوری اسلامی نیست بلکه در چهلمین سالروز پیروزی انقلاب ظرفیتی جدید و پشتوانه‌ای معنوی است که فارغ از محظورات و محدودیت‌های خارجی و داخلی جمهوری اسلامی به ترویج و گسترش فرهنگ اسلام و اظهار نظر در شئون انسانی و تعامل با نهادهای مهم مسیحیت بپردازد و از مزایای یک کشور مستقل برای حضور در مجامع بین‌المللی بهره‌مند شود.

در هنگام استقلال «کشور قم» که طبعا باید در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد یا حتی به رای مردم مستند شود، اختصاص یک یا چند واحد اقتصادی مانند پالایشگاه یا پتروشیمی به این کشور بخشی از نیازهای مالی آن را تامین می‌کند که البته با استقلال حوزه علمیه شیعه، جذب مشارکت‌های مردمی و اتکا به وجوهات شرعیه و بریه امکان بیشتری می‌یابد. از همه اندیشمندان به‌خصوص حوزویان محترم درخواست می‌شود با حمایت‌های نظری و تکمیل این طرح در تحقق چنین اتفاق مبارکی سهیم باشند. انهم یرونه بعیدا و نراه قریبا».

انتهای پیام

captcha