آموزش؛ عامل رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور
کد خبر: 3863518
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۹

آموزش؛ عامل رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور

گروه فرهنگی ـ مدیر کل آموزش و پرورش استان همدان گفت: جهان امروز دریافته است آموزش افراد یک نوع سرمایه ملی است و کشوری که در این راستا تلاش بیشتری کند در آینده از توسعه اقتصادی؛ اجتماعی و فرهنگی بیشتری برخوردار خواهد بود.

سواد، موجب رشد توسعه اقتصادی؛ اجتماعی و فرهنگی کشور می‌شودبه گزارش ایکنا از همدان، محمد پورداود، مدیر کل آموزش و پرورش استان همدان، چهارشنبه، 20 آذر ماه در مراسم نکوداشت شهدای نهضت سواد آموزی استان همدان اظهار کرد: طبق آیه شریفه قرآن «هرکس در راه خدا پیکار کند و کشته شود و یا پیروز شود پاداش بسیاری از سوی خداوند به او داده می‌شود».
مدیر کل آموزش و پرورش استان همدان افزود: بی شک مصداق عینی این آیه شهیدانی هستند که به تعلقات دنیا پشت پا زده و جان شیرین خود را در طبق اخلاص گذاشتند، در این بین برگزاری گرامیداشت یاد و خاطره این شهدا تجدید بیعت با آرمان‌های این عزیزان است.
وی ادامه داد: اگر امروز جمهوری اسلامی از اقتدار بین المللی برخوردار است به دلیل ایثار و از خودگذشتگی شهدا؛ جانبازان؛ رزمندگان و خانواده‌های صبور این عزیزان است؛ ما اکنون گرد هم آمده‌یم تا با برگزاری اولین یادواره شهدای سواد آموزی که مشعل داران و چراغ گردانان هدایت و ایستادگی و ایثار بودند را به نسل‌های بعدی انقلاب معرفی کنیم.
پورداود ابراز کرد: عصر امروز که عصر دانایی اش می‌خوانند مهمترین شاخصه‌اش سواد است و بی سوادی در همه سنین امری ناخوشایند است آن هم در سن 49-10 سالگی که افراد در این سن به عنوان فعالان اجتماعی قلمداد می شوند
وی عنوان کرد: امروز شاخصه‌های توسعه تغییر جهت داده است؛ زمانی سرمایه مادی عامل توسعه به شمار می‌رفت اما با مشخص شدن نقش نیرو انسانی؛ سرمایه انسانی جای خود را در تهدید و برنامه‌های توسعه بازیافته است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان ابراز کرد: در دهه ۱۹۹۰سطح توسعه وسعت بیشتری یافت و توجه به ابعاد انسانی توسعه، موجب شد تا شاخص توسعه انسانی بیشتر نمود یابد؛ امروز توانمندی و پیشرفت یک کشور و تحقق توسعه پایدار به انسان آموزش دیده بستگی دارد.
پورداود عنوان کرد: انسانی که به سلاح علم و دانش مسلح باشد می‌تواند به تحقق عدالت اجتماعی کمک کند و موجب بهبود زندگی انسان در سطح ملی و بین المللی شود؛ شاخص توسعه انسانی از متغییر‌های آموزشی؛ بهداشتی؛ اقتصادی تشکیل شده است واهمیت آموزش به عنوان شاخص مهم در تولید ناخالص از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه یکی از عواملی که در پیشرفت کشور نقش دارد علم و دانش است ادامه داد: جهان امروز دریافته است آموزش افراد یک نوع سرمایه ملی است و کشوری که در این راستا تلاش بیشتری کند در آینده از توسعه اقتصادی؛ اجتماعی و فرهنگی بیشتری برخوردار خواهد بود.
پورداود بیان کرد: امام خمینی(ره) ۴۰ سال پیش دستور تشکیل نهضت سواد را داد و این مهم الگویی برای بسیاری از کشور‌های جهان شد نشان از دور اندیشی و عمق فهم ایشان داشت.
مدیر کل آموزش و پرورش استان ادامه داد: امروز نرخ سواد در کشور نسبت به قبل انقلاب رشد ۵۰ درصدی از خود نشان می‌دهد واین همان توسعه دانایی محور است.
وی گفت: براسای سرشماری سال ۹۵؛ بیش از 94.7 درصد جمعیت49-10 ساله کشور از نعمت سواد برخوردار هستند که در این بین سهم استان همدان 95.6 درصد است یعنی یک درصد از میانگین کشوری بالاتر که امیدواریم به زودی شاهد جشن ریشه کنی بی سوادی در استان باشیم.

انتهای پیام
captcha