۱۰ نکته برای استجابت دعا در شب قدر
کد خبر: 3969120
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۱

۱۰ نکته برای استجابت دعا در شب قدر

معاون و استاد علوم قرآنی حوزه علمیه امام حسین(ع) به بیان 10 نکته برای استجابت دعا در شب‌های قدر پرداخت و گفت: دعاهایمان را در شب قدر با دعای امام زمان(عج) هم‌سان کنیم و از خداوند همان چیزی را طلب کنیم که دعای ایشان است و آن هم دعای فرج است.

۱۰ نکته برای استجابت دعا در شب قدر / دعاهایمان را با امام زمان(عج) هم‌سان کنیمحجت‌الاسلام والمسلمین هادی عیوضی، معاون و استاد علوم قرآنی حوزه علمیه امام حسین(ع)، در گفت‌وگو با ایکنا از همدان به بیان 10 نکته برای استجابت دعا در شب‌های قدر پرداخت و گفت: دعاهایمان را در شب قدر با دعای امام زمان(عج) هم‌سان کنیم و از خداوند همان چیزی را طلب کنیم که دعای ایشان است و آن هم دعا برای فرج و پایان یافتن غیبت و رفع موانع فرج است که گشایش همه کارهای ما در گرو فرج ایشان خواهد بود.

رفع حق‌الناس

وی وجود حق‌الناس بر گردن ما را از جمله مهم‌ترین موانع استجابت دعا برشمرد و افزود: در آستانه شب‌های قدر باید هر حقی از دیگران بر گردن داریم برطرف و رضایت آنها را جلب کنیم، دادن رد مظالم برای دفع نفرین‌ها و یا حق‌الناس‌های احتمالی بسیار تأکید شده است، فرصت شب قدر را برای رفع این حقوق نباید از دست داد.

عیوضی جلب رضایت خانواده را امری مهم در استجابت دعاهای شب قدر دانست و گفت: رضایت خانواده، به‌ویژه رضایت والدین در استجابت دعاهای ما تأثیر ویژه‌ای دارد، بنابراین لازم است در این شب قدر که جایگاهش از هزار ماه بهتر است کدورت‌های احتمالی را در بین اعضای خانواده پاک کرد و با ضمیری پاک وارد این شب عزیز شد و از آن استفاده کرد.

توبه از گناهان

معاون و استاد علوم قرآنی حوزه علمیه امام حسین(ع) با تأکید بر اینکه یکی از موانع استجابت دعا مرتکب شدن به گناهان قبلی است، افزود: در این شب پس از دو رکعت نماز مستحبی شب احیا، توبه کنیم و در پی آن سه رکن اصلی توبه را که شامل پشیمانی از گناه، عدم تکرار آن و جبران گناه و معصیت را در رفتار و کردار خود پیاده کنیم.

وی تفکر را پنجمین عامل استجابت دعا خواند و یادآور شد: در این شب گرانقدر خلوتی با خود کرده و به همه مسائل و مشکلات خود فکر کنیم و برای حل آنها برنامه بریزیم و از خداوند برای حل این مشکلات استعانت بجوییم.

امام حسین(ع)؛ راه میانبر برای رسیدن به حق تعالی

عیوضی تأکید کرد: در شب‌های قدر ارتباط با امام حسین(ع) را فراموش نکنیم، آن حضرت راه میانبر برای رسیدن به حق تعالی است؛ ایشان را در این شب‌های عزیز واسطه قرار دهیم، چراکه اگر قلبی با ایشان ارتباط بگیرد خداوند مقدراتش را به خیر تغییر خواهد داد، برای همین است که خواندن زیارت امام حسین(ع) در این شب سفارش شده است.

معاون و استاد علوم قرآنی حوزه علمیه امام حسین(ع) با اشاره به اینکه در شب‌های قدر برای امام زمان(عج) هدیه‌ای همچون صلوات و یا ذکر قرآن و... در نظر بگیریم، افزود: از ایشان در برابر این هدیه بخواهیم که در حق ما دعا کند، چراکه دعای خیر حضرت حتما مستجاب خواهد شد.

با امام زمان(عج) عهدی ببندیم

وی بیان کرد: در شب قدر عهدی با امام زمان(عج) ببندیم که یک کار خوب و یا یک ویژگی خوب را برای سال آینده در وجود خودمان تثبیت کنیم و یا به یک کار خوب استمرار بورزیم و از ایشان بخواهیم ما را برای استمرار در این کار کمک کند.

عیوضی گفت: خواندن هزار مرتبه سوره قدر در این شب به مفهوم یادآوری اتفاقات و منزلت بزرگ شب قدر است؛ با خواندن این سوره از امام زمان(عج) بخواهیم که نواقص درونی و مشکلات و گناهان ما را به ما بفهماند تا موانع استجابت دعای ما برطرف شود.

این استاد قرآنی در پایان بیان کرد: معرفت و شناخت نسبت به شب قدر که چرا بهتر از هزار ماه است و اینکه ملائکه حاضر و اعمال انسان را به امام زمان(عج) عرضه می‌کنند یکی از مهم‌ترین راهکارهای درک بهتر این شب است.

انتهای پیام
captcha