تولید دانش‌بنیان با رفع خلأهای قانونی محقق می‌شود
کد خبر: 4057715
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۸
راهکار‌های تحقق شعار سال/ ۳

تولید دانش‌بنیان با رفع خلأهای قانونی محقق می‌شود

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان با تأکید به حذف قوانین دست و پاگیر که مانع فعالیت در عرصه تولید دانش‌بنیان می‌شود، گفت: باید خلأهای قانونی که منجر به ضعف در حوزه تولید می‌شود بازنگری و مرتفع شود.

علی‌اکبر عروتی موفق عضو هیئت‌ علمی دانشگاه بوعلی سینا همدانعلی‌اکبر عروتی‌موفق، عضو هیئت‌ علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، با اشاره به اینکه سلسله موانعی در حوزه تولید دانش‌بنیان وجود دارد که باید مرتفع شود، اظهار کرد: برای حل این موانع باید یک عزم ملی صورت گیرد که همه مجموعه‌ها و نهادهای حکومتی دست به دست هم دهند تا این موانع برطرف شود.

وی یادآور شد: برخی از این موانع وجود خلأهای قانونی در حوزه تولید است که منجر به عدم ایجاد پویایی لازم در حوزه تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین می‌شود. بنابراین، لازم است مجلس و سایر مجموعه‌هایی که در این حوزه نقش دارند مانند مرکز مطالعات و پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بررسی‌های لازم را انجام داده و خلأهای موجود را شناسایی و درصدد رفع این موانع برآیند و یا در قالب لایحه، طرح و لایحه ارائه دهند که بتوانند این خلأهای قانونی را پر کنند.

عروتی با تأکید به حذف قوانین دست و پاگیر که مانع فعالیت در عرصه تولید دانش‌بنیان می‌شود، گفت: این قوانین را می‌توان با آوردن تبصره‌ها و الحاقیه‌هایی اصلاح کرد تا مسیر تولید تسهیل و این حرکت منجر به پویایی شود.

وی ادامه داد: برای رفع این مشکلات باید هماهنگی بین مجموعه‌ها از جمله بانک‌ها، وزارتخانه‌ها و سایر نهادهایی که در حوزه تولید و اشتغال‌آفرینی مؤثر هستند، فراهم شود به همین منظور نیاز به تشکیل ستادی در این زمینه وجود دارد.


بیشتر بخوانید:


عضو هیئت‌ علمی دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به اینکه دانشگاه وظیفه تولید و اشتغال‌آفرینی ندارد، افزود: دانشگاه به‌صورت غیرمستقیم می‌تواند در این حوزه مؤثر باشد، به‌طوری که به‌صورت علمی و پژوهش‌محور مباحث مربوط به تولید را بررسی و موانع را مشخص می‌کند و به‌صورت علمی راهکارهای حل این موانع را در پایان‌نامه‌های دکترا تعریف می‌کند. در حقیقت دانشگاه‌ها می‌توانند با این کار زمینه مناسبی را برای تولید دانش‌بنیان فراهم کنند و در ایجاد فرهنگ اشتغال‌‌آفرینی و تولید دانش‌بنیان فعالیت‌های خوبی داشته باشند.

وی یادآور شد: در حوزه تولیدات دانش‌بنیان تاکنون اقدامات خوبی صورت گرفته و دانشگاه‌ها توانسته‌اند مجموعه‌های علمی خوبی را شکل دهند و با محوریت اساتید و دانشجویان، به‌ویژه اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی شرکت‌های دانش‌بنیان تأسیس شده که نیاز به حمایت از طریق نهادهای ذی‌ربط وجود دارد تا شعار سال که تولید، اشتغال و دانش‌بنیان است و با درایت تمام از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده است مورد توجه قرار بگیرد. در این راستا لازم است قوه‌های مقننه، مجریه و قضائیه با هم همسو و هم راستا شده و بسترهای تحقق شعار سال را فراهم کنند.

عروتی ادامه داد: در طول سالیان گذشته مقام معظم رهبری براساس بررسی‌های صورت گرفته و گزارش‌های کارشناسی و با بهره‌گیری از مشورت‌های مشاوران مورد اعتماد و تشخیصی که خود ایشان با توجه به نگاه ژرف و عمیق به مشکلات کشور داشتند شعارهایی را مطرح کرده‌اند؛ اما در طول سال‌های اخیر توجه ویژه ایشان به اقتصاد بوده است، چراکه مردم دچار مشکلات اقتصادی و معیشتی هستند.

وی تصریح کرد: امسال نیز ایشان نام سال را به‌عنوان سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین نام‌گذاری کرده‌اند، به این مفهوم که اشتغال و تولید مولد باشد، تا تحریم‌ها نتوانند بر کشور غلبه کنند.

عروتی گفت: مقام معظم رهبری حکیمانه در پی این بودند که در کنار مذاکره و فعالیت‌های دیپلماتیک برای از بین بردن تحریم‌ها، بیشتر از طریق اقتصاد درون‌زا و مولد کشور را به خودکفایی و اتکای به خویش برسانند تا دشمن از طریق حربه تحریم مردم را تحت‌ فشار قرار دهد و این زمانی اتفاق می‌افتد که کشور از منظر اقتصادی به بلوغ رسیده شود.

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه بوعلی سینا یادآور شد: در طول سال‌های اخیر، کشور از منظر مسائل نظامی رشد فراوانی داشته است. در حوزه دانش هسته‌ای، هوا و فضا و ساخت موشک بسیار خوب پیش رفته‌ایم و در سایر مباحث علمی رشد قابل توجهی داشته‌ایم؛ اما در حوزه‌های اقتصادی با سلسله ضعف‌هایی مواجه هستیم که دشمن هم از همین ضعف‌ها سوءاستفاده می‌کند. مقام معظم رهبری نیز با تشخیص حکیمانه متوجه این ضعف‌ها شده‌اند و تأکید فراوانی بر روی اقتصاد درون‌زا و مولد دارند.

وی با بیان اینکه در تحقق شعار سال وزارتخانه‌ها و متولیان بسیاری در صدر هستند، افزود: دانشگاه‌ها نیز در این بین باید فعالیت‌های خاص خود را داشته باشند، در ابتدای امر باید مجموعه‌های دانش‌بنیان را تشکیل دهند تا تولید محصولات براساس علوم روز باشد و با ابتکار و خلاقیت علم را در خدمت جامعه قرار دهند.

عروتی در پایان گفت: دانشگاه‌ها را از سمت دانشگاه‌های آموزش‌محور و پژوهش‌محور باید به سمت دانشگاه‌های کارآفرین و جامعه‌محور عبور دهیم تا علوم تولید شده در خدمت جامعه قرار بگیرد. همچنین ایجاد فرهنگ اشتغال، تولید و تأسیس مؤسسات دانش‌بنیان نیز از جمله فعالیت‌هایی است که دانشگاه‌ها می‌توانند انجام دهند که باید موانعی که در این راستا وجود دارد به کمک نهادهای حاکمیتی برطرف شود.

انتهای پیام
captcha