بقاع متبرکه بستری مناسب برای هدایت کمک مردمی به سمت نیازمندان
کد خبر: 4068303
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴

بقاع متبرکه بستری مناسب برای هدایت کمک مردمی به سمت نیازمندان

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با بیان اینکه روند حرکتی بقاع شاخص به سمت قطب فرهنگی شدن است گفت: بقاع بستر مناسبی است تا کمک مردمی را به سمت نیازمندان هدایت کند.

 حمید ترکمان رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدانبه گزارش ایکنا از همدان، حمید ترکمان، رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان، امروز 12 تیر در نشست خبری خود اظهار کرد: تاکنون ۴۰۰ زوج جوان از خانه‌های اجاره‌ای اوقاف استفاده کرده‌اند و در حال حاضر 60 زوج در نوبت استقرار در این خانه‌ها هستند.

وی افزود: این 120 واحد بدون پول پیش و با اجاره‌ای اندک در اختیار متقاضیان که شرایط لازم را داشته باشند قرار می‌گیرد و به مدت سه سال به زوج‌ها اجاره داده می‌شود.

ترکمان ادامه داد: برای اجاره این خانه سه شرط وجود دارد، اول اینکه زوج باید از بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد نخبگان، اداره کل ورزش و جوانان یا حوزه علمیه معرفی‌نامه بیاورند، دوم اینکه از زمان عقد آنها دو سال بیشتر نگذشته باشد و سوم اینکه جمع سن زوجین بیشتر از ۶۵ سال نباشد.

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان تصریح کرد: افراد متقاضی در نوبت قرار می‌گیرند و در صورت تشخیص عدم تمکن مالی در کمیسیون، موافقت اعلام می‌شود و با اجاره‌بهای حداقلی و پول پیش به منظور حفظ و نگهداری مجتمع‌ها از آنها گرفته می‌شود.

وی از زوجین مستقر تقاضا کرد در موعد مقرر واحد را تخلیه کنند تا سایر زوج‌ها بتوانند زودتر مستقر شوند و گفت: خیرین می‌توانند با نیت ساخت منازل مسکونی استیجاری برای زوج‌های جوان وقف کرده و با این حرکت یک زوج را در ابتدای زندگی که دغدغه پول پیش و اجاره دارند، کمک کنند.

ترکمان همچنین با اشاره به اینکه امام و رهبری در مورد بقاع حساسیت ویژه داشته و تأکید بر آرامش مردم و زوار در بقاع و تبدیل این اماکن به قطب فرهنگی داشته‌اند، گفت: روند حرکتی بقاع شاخص به سمت قطب فرهنگی شدن است و در سال حدود ۱۰ تا ۱۲ دستورالعمل فرهنگی برای اجرای برنامه در بقاع وجود دارد.

وی بیان کرد: باید خوراک فرهنگی برای زوار فراهم باشد، در همدان حدود ۴۸ بقعه متبرکه وجود دارد که تعدادی شاخص هستند و به فراخور فعالیت هیئت‌امنا دارای زوار زیادی هستند و فعالیت آن‌ها رضایت‌بخش است.

رئیس اوقاف شهرستان همدان ادامه داد: در حواشی شهر یا روستا نیز بقاعی وجود دارد که انتظار می‌رود با کمک مردم یا خیرین به درجه شاخص بودن برسند. خیرین در زمینه گسترش بنای بقاع به کمک اوقاف آمده و کمک کنند تا این اماکن مقدس پذیرای خوبی برای زوار باشند.

وی درباره کارکرد بقاع در زمینه اشتغالزایی نیز گفت: چندین سال است که بقاع شاخص به برگزاری کلاس‌های آموزشی در راستای اشتغال آفرینی ورود کرده و در امامزاده عبدالله، شاهزاده حسین و امامزاده یحیی کلاس‌هایی برای آموزش هنری و حرفه‌آموزی برای مراجعه‌کنندگان برپا می‌شود، کلاس‌ها اغلب رایگان بوده و در مقطعی با همکاری فنی و حرفه‌ای مدرک هم داده می‌شد.

ترکمان همچنین به وجود ۴ مرکز مصلحین در بقاع شهرستان اشاره کرد و افزود: در این طرح با کمک دادگستری و قضات به دعاوی به ویژه زوجین به صورت کدخدا منشی وارد می‌شود به گونه‌ای که در 600 جلسه به ۲۰۰ پرونده ارجاع شده رسیدگی کرده‌ایم که حدود ۴۰ مورد اصلاح ایجاد و از دو مورد از قصاص جلوگیری شده و اولیاء دم رضایت داده‌اند و از حوزه قضا تقاضا داریم کارشناسان بیشتری به ما معرفی کند تا پرونده‌های بیشتری رسیدگی شود.

وی همچنین اظهار کرد: پهنه نیات موقوفات بسیار گسترده است، ۱۷۷ موقوفه با ۱۰۶ نیت در شهرستان وجود دارد که به کمک مردم و مسئولان شهر می‌آید و در این نیات هزینه می‌شود. حمایت از فرزند آوری از برنامه‌های اوقاف است و در آینده اتفاقاتی در این زمینه خواهد افتاد.

وی تصریح کرد: در حوزه موقوفات وقتی واقف نیتی می‌کند در سامانه اوقاف به ثبت می‌رسد و درآمد موقوفه در نیت‌های واقف تقسیم می‌شود و خارج از نیت نمی‌توان آن را هزینه کرد، در دوره کرونا از نیت واقفان و درآمد بقاع هزینه‌هایی در زمینه خرید ماسک، لوازم بهداشتی و ... صورت گرفت و در زمینه نیات درمانی هم کمک خوبی انجام شد.

ترکمان درباره اینکه مردم فکر می‌کنند وقتی ملکی را وقف کنند از دستشان می‌رود نیز گفت: وقتی شخصی ملک را وقف می‌کند سند به نام خود واقف ابدی ماندگار می‌ماند، هر فردی بخواهد ملکی را وقف کند وقف نامه نوشته شود و ثبت اوقاف شود و اوقاف ناظر قانونی و شرعی موقوفه خواهد شد.

رئیس اوقاف شهرستان همچنین درباره وقف‌های مشارکتی بیان کرد: در این نوع وقف هنگامی که فرد نمی‌تواند با آورده خود به تنهایی کاری را انجام دهد آورده چند واقف جمع آوری شده و با پول چند نفر زمین یا خانه‌ای خریداری و به نام واقفان ثبت می‌شود.

ترکمان از مشاوران املاک خواهش کرد: مشوق موقوفات وقفی باشند و بدانند عرصه، وقفی باقی می‌ماند و اعیان به فروش می‌رسد و در هر خرید و فروشی بخشی در نیت واقف هزینه می‌شود، مشاوران املاک خود را با موضوع شرعی وقف درگیر نکنند و اگر اطلاع از موضوع وقف دارند که هیچ و اگر نه بیایند اطلاع بگیرند.

وی با اشاره به اینکه در پیک گردشگری نوروز ۴۰۰ خانواده در امامزاده عبدالله اسکان یافتند، ابراز کرد: بقاع در پیک مسافرت‌ها آمادگی دارد فضایی را به صورت رایگان در اختیار مسافران قرار گیرند.

ترکمان با اشاره به خدمات بهداشتی و درمانی موقوفات در همدان یادآور شد: از سال گذشته تاکنون بیش از ۱۲۰۰ مورد ویزیت رایگان انجام شده است، جذب ۲۰ تا ۲۵ پزشک عمومی و متخصص و ۳۰ پرستار، عیادت از بیماران در بقاع، ایجاد دارالشفا در امامزاده عبدالله با ۲۰۰ میلیون تومان، تهیه واکر و سایر تجهیزات برای معلولان از جمله اقدامات انجام شده در حوزه درمانی بوده است.

وی ادامه داد: برگزاری جشن تکلیف و برپایی مراسم جشن عقد 4 زوج جوان در امامزاده خضر همزمان با روز اول ذی‌حجه، ایجاد مراکز افق در ۵ بقعه که درزمینه شناسایی فقرا و نیازمندان فعالیت دارند از جمله اقدامات صورت گرفته است. بقاع بستر مناسبی است تا کمک مردمی را به سمت نیازمندان هدایت کند.

انتهای پیام
captcha