نقش جهاد دانشگاهی آذربایجان‌غربی در اجرای طرح نوین توسعه مشاغل خانگی
کد خبر: 3846224
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۲

نقش جهاد دانشگاهی آذربایجان‌غربی در اجرای طرح نوین توسعه مشاغل خانگی

گروه اجتماعی ــ مدیرکل مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر نقش جهاد دانشگاهی در اجرای طرح نوین توسعه مشاغل خانگی در استان تأکید کرد.

نقش جهاد دانشگاهی آذربایجان‌غربی در اجرای طرح نوین توسعه مشاغل خانگی

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، مدیرکل مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طرح‌ها و کسب‌وکارهای طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی بازدید کرد و این بازدید با حضور رئیس جهاد دانشگاهی و مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان و دشتی معاون جهاد دانشگاهی از واحدهای کسب‌وکار مشاغل خانگی در ارومیه و مهاباد از جمله واحدها و پشتیبانان مشاغل خانگی زنانه و مردانه، تولید جوجه‌کشی و تولید دستگاه جوجه یک‌روزه و آموزشگاه و تولیدی پوشاک رستامد صورت گرفت.

امام‌دادی، مدیرکل مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جهاد دانشگاهی استان در اجرای طرح نوین توسعه مشاغل خانگی در استان بسیار موفق عمل کرده است.

وی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در اجرای طرح نوین توسعه مشاغل خانگی در استان با همکاری اداره کار افزود: جهاد دانشگاهی باتوجه به شرایط موجود در اجرای آن موفق عمل کرده که امید است در ادامه راه موفق‌تر از گذشته باشد.

امام‌دادی با اشاره به روند توسعه در مشاغل خانگی در استان گفت: طرح مذکور به‌لحاظ گستردگی و وسعت کار و میزان اشتغال موفق بوده است، اگرچه تا نقطه مطلوب فاصله دارد، اما قطعاً با تلاش‌های جهاد دانشگاهی و اداره کار استان شاهد رشد و ارتقای این صنعت در آینده نزدیک خواهیم بود.

وی با اشاره به فعالیت جهاد دانشگاهی استان با همکاری اداره کار در ایجاد و توسعه رسته پوشاک استان افزود: طرح شبکه پوشاک در استان یکی از شبکه‌های دارای ظرفیت بسیار خوب ایجاد شده که باتوجه به موقعیت مرزی استان و تقاضایی که از کشورهای همسایه برای پوشاک این استان وجود دارد می‌طلبد تا با دقت و حساسیت بیشتری فعالیت ادامه یابد که با توسعه این رسته قطعا حمایت‌های بیشتری از این طرح در استان خواهد شد.

وی مرحله اتصال به بازار را یکی از مراحل حائز اهمیت که می‌تواند به متقاضیان کمک کند تا با توان بیشتر در بازار حضور داشته باشند دانست و افزود: مرحله اتصال به بازار باعث می‌شود تا متقاضیان به‌صورت پایدارتر در بازار حضور داشته باشد و درآمد پایدارتری نیز کسب کنند.

وی با اشاره به تخصیص تسهیلات مشاغل خانگی افزود: وام و تسهیلات طرح از ابتدا به متقاصیان تعلق نمی‌گیرد، بلکه زمانی که طرح موردنظر به مرحله‌ای از توسعه رسیده باشد اختصاص می‌یابد، چراکه بررسی‌ها نشان می‌دهد که کاری که با تسهیلات و وام شروع شود، پایداری کمتری داشته و کمتر می‌توان به درآمدزایی آن امید بست.

وی با اشاره به میزان تسهیلات مشاغل خانگی گفت: سقف تسهیلات به شکل انفرادی در سال‌جاری ۵۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده و برای فعالیت‌های شبکه‌ای و پشتیبانی ۲۵۰ میلیون تومان اختصاص می‌یابد، اما باتوجه به کاهش ۷۵ درصدی سقف تسهیلات، پرداخت مبالغ برای ادارات کار استان‌ها مشکل بوده که تلاش می‌شود از منابع مختلف این تسهیلات تزریق شود.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سیاست وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی کاهش وابستگی به تسهیلات و ارتقاء کمی، کیفی و استانداردسازی محصولات است، گفت: باتوجه به اینکه نبود بازار و مشتری یکی از مشکلات اساسی فعالان کسب‌وکار خرد و کوچک از جمله مشاغل خانگی است باید محصولات عرضه شده در بازار سفارشی‌محور باشد، یعنی از همان ابتدا و قبل از ورود به بازار مشتری خود را داشته باشند‌.

عدم حمایت مالی مشخص از پشتیبانان طرح مشاغل خانگی

امین رستم‌زاده، رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان‌غربی در این بازدید با اشاره به تجارب و پیشنهادات واحد در فاز پایلوت طرح گفت: در دور جدید این طرح ملی باید شیوه شناسایی از متقاضیانی که صرفا با هدف اخذ پول و وام ثبت‌نام می‌کنند، کاملا با مدل و شیوه‌ای متفاوت و مدنظر با اهداف متمایز و اثربخش طرحی، طراحی و اقدام شود تا شاهد خروجی ملموس‌تر متناسب با ادبیات ذهنی جامعه هدف منطبق با اهداف اصلی طرح باشیم.

وی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود در مدل جدید از پشتیبانان به متقاضیان وام برسیم یعنی حداقل در فاز اول پشتیبانان فعال مشاغل خانگی را شناسایی و برای ساز‌وکارهای مختلف آن مدلی برنامه‌ریزی طراحی نماییم.

وی گفت: طراحی و تدوین دوره‌های خاص آموزشی تخصصی و سپس عمومی و توانمندسازی افرادی که خود راغب به این حوزه هستند و اتصال براساس یک ساز‌وکار حرفه‌ای حقوقی به پشتیبان، از دیگر پیشنهاداتی است که به مسئولان اجرایی طرح در واحد مورد تاکید واقع شده و نتیجه‌بخش هم بوده است.

وی عدم حمایت مالی مشخص از پشتیبانان طرح را از دیگر عواملی عنوان کرد که کل اقدامات و فعالیت‌های این طرح را تحت‌شعاع قرار می‌دهد.
انتهای پیام

انتهای پیام
captcha