در کتابخانه شهرستان بهار
حسینیه اندیشه «نماز و معنویت در آیینه کربلا» برگزار شد + عکس

حسینیه اندیشه نماز و معنویت در آیینه کربلابه گزارش ایکنا از همدان، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان، نخستین ویژه‌برنامه از سلسله‌نشست‌های حسینیه اندیشه «از عاشورا تا اربعین» با موضوع «نماز و معنویت در آیینه کربلا» در راستای تحقق کتابخانه حسینی، 31 تیرماه در کتابخانه عمومی شهید باهنر شهر بهار برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین موسوی، مدرس مؤسسه کلامی احیا همدان در این برنامه اظهار کرد: نماز تجلی‌گاه عبودیت بنده در برابر عظمت پروردگار خود است. در سیره اهل بیت(ع)، انس و الفت ویژه‌ای با مسئله نماز وجود دارد و ایشان در نماز حالات خاصی با خضوع و خشوع در برابر پروردگار داشتند، به ویژه امام حسین(ع) که در صحرای کربلا نماز ظهر عاشورا را به جماعت اقامه کردند. بسیار جالب و قابل تأمل است که نماز در وسط جنگ، اول وقت و آن هم به جماعت برای ما درس بزرگی است. همان‌طور که نماز ستون دین است، ستون خیمه‌های اباعبدالله‌الحسین(ع) نیز است.

وی ادامه داد: یکی از سفارش‌هاى خداوند به مؤمنان در آیه 45 سوره بقره، استعانت از نماز است «وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخَاشِعِينَ؛ از صبر و نماز يارى جویيد و با استقامت و مهار هوس‌هاى درونى و توجه به پروردگار، نيرو بگيريد و اين کار، جز براى خاشعان، گران است.»

معصومه فزونی، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار نیز در این برنامه اظهار کرد: ویژه‌برنامه حسینیه اندیشه برای سومین سال پیاپی به همت اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان با همکاری مؤسسه کلامی احیا با هدف تبیین جوانب مختلف فرهنگ عاشورا با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در کتابخانه‌های عمومی شاخص برگزار می‌شود.

پریسا کوکبی آراسته، مسئول کتابخانه عمومی شهید باهنر شهر بهار در ادامه این ویژه‌برنامه به معرفی کتاب «نماز در سیره و سخن امام حسین(ع)» اثر سیدجواد بهشتی از انتشارات مؤسسه فرهنگی انتشاراتی ستاد اقامه نماز پرداخت و گفت: این کتاب نشان می‌دهد که نماز در تمامی ابعاد زندگی امام حسین(ع) در جریان بوده است. از همان کودکی با الله‌اکبر زبان گشودند تا زمانی که در کربلا در آن میدان جنگ نفس‌گیر به نماز ایستادند و حتی در این راه شهید هم دادند. ایشان تمامی تصمیم‌ها و کارهای مهم زندگی‌شان حتی تصمیمات سیاسی را بعد از نماز می‌گرفتند و اعلام می‌کردند. در کنار آن اخلاق خوش شاد کردن دل مؤمن بدون انجام گناه را واجب می‌دانستند. فرزندان ایشان نیز پرورش یافته همین مکتب بودند. حضرت علی‌اکبر(ع) مؤذن روز عاشورا بودند و با لحن صوت قرآن و رفتارشان همه به یاد پیامبر می‌افتادند و دخترشان نیز که عروس امام حسن(ع) بودند پیوسته در نماز بودند.

کتاب «فلسفه و عوامل جاودانگی نهضت عاشورا» اثر ابوالفضل بهشتی از انتشارات مؤسسه بوستان کتاب نیز در این مراسم معرفی شد.