یک قاری نوجوان قرآن کریم:
مسیر تلاوت قرآن کریم انتها ندارد

یاسین پورغیاثیان، قاری و حافظ قرآن کریمیاسین پورغیاثیان، قاری و حافظ قرآن کریم، در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه 18 سال دارم و متولد استان همدان هستم، گفت: در رشته علوم انسانی در حال تحصیل هستم و قرائت قرآن کریم را به‌ صورت تخصصی دنبال می‌کنم. مانند یک حافظ قرآن 10 جزء را پیوسته حفظ نکرده‌ام، اما به واسطه تلاوت‌هایی که داشته‌ام به‌صورت پراکنده تعدادی از آیات و سوره‌های قرآن را حفظ کرده‌ام و قصد دارم حافظ کل قرآن شوم. 

تاکنون به لطف خداوند و به مدد اهل‌بیت(ع) موفق به کسب رتبه‌های متعددی شده‌ام که شامل نفر اول مسابقات تلویزیونی «اسراء»، نفر اول مسابقات قرآن و عترت دانش‌آموزی، نفر اول مسابقات کشوری سمپاد قرآن کریم، نفر دوم مسابقات تلویزیونی «ترنم» و نفر سوم مسابقات کشوری «فرازهای آسمانی» می‌شود. همچنین در سی‌وششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم به‌ صورت افتخاری آیات کلام الله مجید را تلاوت کردم.

مشوق اصلی‌ام برای ورود به این‌ مسیر پدر و مادرم بودند. اگر حمایت‌ همیشگی آنها نبود، نمی‌توانستم در این مسیر گام بردارم و دعای خیر و پیگیری‌ پدر و مادرم در این امر تأثیر بسیاری داشته است. با پدرم هر هفته در جلسات قرآن شهر شرکت می‌کردیم یا مادرم در مسیر رفت و آمد مدرسه سوره‌‎های کوچک قرآن را با من مرور می‌کرد و بدین ترتیب آیت‌الکرسی را حفظ کردم. 

همه آیات قرآن کریم حاوی اندرز و نشانه است. نمی‌توانم بگویم فقط یک آیه در زندگی‌ام مؤثر بوده است. اگر چه همواره تمرکزم بر انس با آیات الهی بوده، اما آیه ۳۹ سوره نجم بیشترین تأثیر را در من گذاشته است‌. در این آیه خداوند می‌فرماید برای انسان جز حاصل تلاش او نیست و هرکس به هر اندازه‌ای که تلاش کرده باشد نتیجه‌اش را خواهد دید.

به سبب تأثیر قرآن در زندگی شخصی‌‌ام خدا را بسيار شاکرم. هر کسی که در این وادی باشد سخنم را تأیید می‌کند. تلاوت و انس با قرآن و کلام وحی آثار و برکات بسیار معنوی و دنیوی دارد که زبان از وصف آن قاصر است، اما تا زمانی که انسان در این مسیر قدم نگذارد لذت آن‌ را درک نخواهد کرد. 

از نظر من نقطه عطف تلاوت قرآن این است که در مسابقات بین‌المللی در رقابت با برترین‌های کشورهای اسلامی بدرخشیم.  هر چند براساس گفته اساتید مسیر تلاوت انتها ندارد و هرقدر انسان در این مسیر گام بردارد کم است و جای پیشرفت و دانش‌اندوزی وجود دارد و در کنار تلاوت دوست دارم در رشته‌ تحصیلی‌ام موفق باشم. 

چند ماهی در جامعةالقرآن بودم. در مسیر تلاوت قرآن اساتیدی بودند که زحمات بسیاری کشیدند. پیشنهادم به هم سن و سالانم این است که با قرآن انس بگیرند و حتی روزانه یک آیه از قرآن تلاوت کنند، زیرا برکات فراوانی دارد. آغاز قرائت قرآن علاوه بر اینکه تلاش و کوشش فرد را می‌طلبد، نیازمند استعداد درونی هم هست تا بتوانیم آن را با بهره‌مندی از اساتید مجرب کشف کنیم و پرورش دهیم.