به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از همدان، آیتالله غیاثالدین طهمحمدی، نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه همدان چهارشنبه، 28 آبانماه در مراسم افتتاحیه همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در استان همدان با رویکرد اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی بهمعنای جلوگیری از ریخت و پاشهای اضافی است.
وی افزود: حادترین مسئله استان فقرزدایی، اشتغال و سرمایهگذاری است، در حال حاضر نحوره ورود ما در مسائل اقتصادی همچون کسی است که شترش را گم کرده و به دنبال افسار آن میگردد.
نماینده ولی فقیه در استان بیان کرد: انسانها به خصوص و امتها در عموم در یک پیچ تاریخی اشتباه میکنند که یا جبرانپذیر نیست، یا اگر هم جبرانپذیر باشد واقعا مرگبار است، به طوریکه علمای دین، فقهای شیعه و سنی در یک پیچ تاریخی دچار یک غفلت شدند و پیامدهای تلخ و ناگوار آن بر امت اسلام تحمیل شد.
آیتالله طهمحمدی ادامه داد: بهعنوان مثال سیل جوانان به علت فقر و بیکاری از کشور خارج میشوند، که ناشی از اشتباه در یک پیچ تاریخی است و خدا میداند تا کی باید تاوان آن را پس دهیم. اسلام دین فقرزدایی بوده و شاکله آن جنگ با فقر است.
نظام حکومتی اسلام نباید به هیچ وجه فقر وجود داشته باشد
امام جمعه همدان تصریح کرد: هر کس معاش طیبه نداشته باشد، محال است بتواند راه دین را برود این در حالیست که در نظام حکومتی اسلام نباید به هیچ وجه فقر وجود داشته باشد، هر جا فقر بود قانون اسلام به خوبی اجرا نشده بنابراین این وضعیت از ضعف ماست.
محمدناصر نیکبخت، استاندار همدان نیز گفت: همیشه سرمایهگذار در مناطقی مستقر میشود، که کمترین ریسک و بالاترین بازدهی را به همراه داشته باشد و همدان به این جهت بهترین مکان برای سرمایهگذاری است.
وی افزود: با توجه به استعدادها و شرایط مناسبی که در همدان وجود دارد، این همایش بینالمللی برای ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در استان در راستای تقویت رویکرد اقتصاد مقاومتی و با بهرهمندی از ظرفیتها، فرصتها و توانمندیهای استان برای سرمایهگذاران برگزار میشود.
سرمایهگذاری و بازگشت سود آن در همدان تضمین شده است
نیکبخت ادامه داد: به همه سرمایهگذاران اطمینان میدهم سرمایهگذاری و بازگشت سود سرشار آن در همدان تضمین شده است، طبق سرشماری سال 90، جمعیت استان همدان یک میلیون و 750 هزار نفر اعلام شده که 59 درصد ساکن شهرها و 41 درصد ساکن روستاها هستند.
وی یادآور شد: در سال 92 مردم ایران دولتی را برگزیدند که شعار اصلی آن بهبود وضعیت معیشتی مردم و شرایط اقتصادی کشور بود، این دولت هم در عمل به وعدههای داده شده بهویژه در حوزه اقتصاد و در پاسخ به امید ایجاد شده در مردم تمامی تلاش خود را برای دلگرمی بخش خصوصی انجام داد تا نتیجه آن خروج از رکود اقتصادی کشور باشد.
استاندار همدان اظهار کرد: ایجاد امنیت لازم برای فعالیت سرمایهگذاران بخش خصوصی، تسهیل سرمایهگذاری خارجی، حل مشکلات واحدهای موجود، کنترل تورم و ایجاد رشد اقتصادی و کاستن از چالشهای بینالمللی برای تسهیل فعالیتهای اقتصادی از مهمترین اقدامات دولت است.
امنیت ایران در جهان کمنظیر است
وی اظهار کرد: امنیت ایران در جهان کمنظیر است، به طوریکه شاهد این هستیم که گردشگرانی که وارد ایران میشوند و امنیت، صفا و صمیمت و مهماننوازی مردم ایران را میبینند، همگی اذعان دارند که برداشت قبلی آنها با واقعیت همخوانی نداشته است، امروز همدان با مردمانی سخت کوش، فرهنگ دوست و توسعه یافته با پیشینه پرافتخار قدم در راه توسعه و پیشرفت نهاده است.
نیکبخت بیان کرد: از آنجایی که دولت موظف است زمینه را برای بخش خصوصی فراهم کند تا سرمایهگذاری مناسبی شکل گیرد و رویکرد دولت تدبیر و امید براین اساس است، تا بیکاری کم شود، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی افزایش یابد و توسعه صادرات در کشور فراگیر شود.
استاندار همدان اظهار کرد: تمام تلاش ما در استان همکاری با بخش خصوصی و جذب سرمایهگذار و رفع مشکلات آنهاست، روز گذشته با هیأتی که از اقلیم کردستان عراق به همدان آمدند 60 میلیون دلار تفاهم نامه قطعی مبادله شد.
ثبات اقتصادی پیشنیاز سرمایهگذاری است
ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم گفت: یکی از پیشنیازهای ایجاد انگیزه برای رشد سرمایهگذاری ثبات اقتصادی است، بنابراین هرچه ثبات و آرامش در یک منطقه بیشتر باشد، افق دید سرمایهگذار برای تحلیل آینده بیشتر شده و امکان برنامهریزی بهتر را برای او مهیا میکند.
وی اظهارکرد: رکود در سال 91 نرخ رشد اقتصادی را به منفی 6.8 رسانده بود با این شرایط بسیاری از واحدهای تولیدی به تعطیلی کشیده شده بود، با تلاشهای انجام شده در سال 92 نرخ رشد اقتصادی به منفی 1.9 درصد رسید که امیدواریم در سال 93 کشور از حالت رکود خارج شده و رشد اقتصادی ارتقا یابد.
برنامههای دولت در راستای تک رقمی شدن نرخ تورم است
سیف عنوان کرد: دولت یازدهم مبنای کاری خود را بر خروج از رکود، کنترل و کاهش تورم گذاشته است و در سال 95 باید نرخ تورم تکرقمی شود و همه برنامههای دولت نیز در این راستا است. دولت برای افزایش میزان تسهیلات به صنعت بررسیهای لازم را انجام داد و تدابیر مورد نیاز در اعطای این تسهیلات بدون داشتن اثر نامطلوب بر اقتصاد را اندیشید.
رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: اولویت اعطای تسهیلات به بنگاههایی داده شده که منابعی در آنها تعریف شده است، در حوزه واگذاری بنگاههای وابسته به بانکها باید کشش بازار سرمایه را نیز در نظر گرفت، با واگذاری شرکتها زیرنظر بانکها منابع جدیدی در اختیار بانکها قرار خواهد گرفت.
رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابراز کرد: شرایط اقتصادی، اعمال تحریمهای اقتصادی، نوسان قیمت ارز نیز بر قفل شدن منابع بانکی تأثیرگذار بوده و بنا بر این شرایط شرکتها و بنگاههای اقتصادی نتوانستند تعهدات خود را به بانک عمل کنند و در نتیجه مطالبات بانک وصول نشده باقی ماند.
منابع بانکی برای تأمین سرمایه پروژههای مالی کوچک است
سیف اظهار کرد: جنس کار بانکی اقدامات کوتاهمدت است، منابع بانکی برای تأمین سرمایه درگردش و پروژههای مالی کوچک است و پروژههای بزرگ باید در بازار سرمایه تأمین اعتبار شوند، اقدامات انجام شده در بازار سرمایه این نوید را میدهد که این بازار خواهد توانست این وظیفه را انجام دهد.