به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از همدان، اکبر عروتیموفق، معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینا همدان روز گذشته، دوم آذر در همایش طرح هادیان بصیرت دوره اقتصاد مقاومتی و شیوههای مقابله با تهاجم ماهواره با اشاره به چهار محوری که جایگاه اقتصاد مقاومتی را نشان میدهد، اظهار کرد: در مکتب اسلام با وجودی که جنبه اقتصادی روبناست نه زیربنا، اما نقش بسیار مؤثری دارد.
وی گفت: با توجه به محوریتهای تبادلات اقتصادی در دنیای امروز، تحولات پیچیده و گسترده جهانی که شتابآلوده نیز هست و سواستفاده نظام سلطه و استفاده ابزاری از اقتصاد، مسئله اقتصاد از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی روشی برای مقابله با تحریم یک منطقه و کشوری است که مجاز به صادرات و وادرات نیست، افزود: میتوان گفت اقتصاد مقاومتی از سال ۲۰۰۵ میلادی پس از محاصره غزه مطرح شد و بهدنبال آن در کشورهای دیگر با هدف استفاده از ظرفیتهای درونی ادامه یافت.
معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینا همدان با عنوان اینکه اقتصاد مقاومتی بهدنبال تشخیص حوزههای فشار است، گفت: کنترل، حذف و کاهش اثرات فشار و همچنین تبدیل فشارها به فرصت در کنار کاهش وابستگی به کشوهای دیگر و گسترش تولیدات داخلی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است.
عروتیموفق با بیان تفاوتهای اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی بهدنبال ایجاد اقتصادهای فعال و پویا در جامعه است در حالیکه در اقتصاد ریاضتی به شکلی منفعل و بسته، بار اصلی مشکلات بر دوش مردم است و مجریان و برنامهریزان فشاری را متحمل نمیشوند.
وی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی تمام تلاش براین است که هزینهها برای کاهش کسری بودجه و ترمیم آسیب ها صورت گیرد، به تعاریفی از اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: گاهی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد موازی درنظر گرفته میشود و در شرایط حاد سیاسی نهادهای موازی بهعنوان مکمل مشکلات را حل و فصل می کنند که البته در پی آن، برخی نهادها دچار چالش میشوند.
عروتی همچنین تعریف دیگری برای اقتصاد مقاومتی ارائه داد و گفت: اقتصاد مقاومتی، اقتصاد الگو است که چشمانداز کلان جمهوری اسلامی ایران را مورد توجه قرار داده است تا به اقتصاد ایدهآل و جایگاه اقتصادی نخست منطقه تبدیل شود که هم الهامبخش و هم کارآمد است.