قصه تکراری نارضایتی متسابقان از فضای آزمون سراسری «قرآن و عترت»
کد خبر: 3875453
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰

قصه تکراری نارضایتی متسابقان از فضای آزمون سراسری «قرآن و عترت»

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ هجدهمین آزمون سراسری حفظ قرآن کریم در مشهد در حالی برگزار شد که اکثر متسابقان مانند سال‌های گذشته از فضای غیراستاندارد آن ابراز نارضایتی می‌کردند.

قصه تکراری نارضایتی متسابقان از فضای آزمون سراسری «قرآن و عترت»هجدهمین دوره آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم، جمعه 11بهمن‌ماه ماه، هماهنگ با سراسر کشور در حسینیه آیت‌الله شاهرودی مشهد برگزار شد.

این آزمون کتبی که در رشته‌های حفظ و مفاهیم قرآن بود، با حضور متسابقان بانو و آقا در دو بخش برگزار شد و طبق اعلام مسئولان اجرایی این آزمون در خراسان رضوی، حدود 3000 نفر از مشهد برای شرکت در این آزمون ثبت‌نام کرده بودند.

برای اطلاع از انتقادات و پیشنهادات متسابقان با تعدادی از آنان وارد گفت‌وگو شدیم.

منصوره سیدی از شرکت‌کنندگان در رشته حفظ ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این طرح که در سراسر کشور اجرا می‌شود، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی اظهار کرد: آزمون طرح حفظ در بین حافظان و افرادی که در جهت مفاهیم قرآن قدم برمی‌دارند، ایجاد انگیزه می‌کند.

این حافظ قرآن کریم در خصوص نحوه اجرای این طرح از ثبت‌نام تا برگزاری آزمون گفت: خوشبختانه در روند ثبت‌نام و تحویل کارت همانند سال‌های نخست دچار مشکل نشدیم، اما محل برگزاری آزمون به لحاظ نور و سایر موارد متناسب با استانداردهای برگزاری آزمون نبود که امیدواریم مسئولان بیشتر به این امر توجه کنند.

وی تصریح کرد: این آزمون محکی برای محفوظات است و اگر در مرحله ثبت‌نام هزینه‌ای دریافت نشود، تعداد بیشتری در آزمون شرکت خواهند کرد. با توجه به اینکه آزمون مفهومی است، لذا باعث می‌شود تا حافظ تنها به محفوظات اکتفا نکند و به سمت مفاهیم و آموزه‌های قرآنی گام بردارد و بی‌شک در کاربرد آن در زندگی وی اثرگذار است.

زینب هاشمی یکی دیگر از شرکت‌کنندگان در رشته حفظ جزء 30، در گفت‌وگو با ایکنا بیان کرد: شرکت در اینگونه آزمون‌ها خوب است، چرا که افرادی که در حال حفظ هستند و یا آن عده که حافظ کل هستند، می‌توانند هر چند وقت یک مرتبه محفوظات خود را ارزیابی کرده و در ثبت محفوظات کوشاتر عمل کنند.

رضایت از ثبت‌نام و تحویل کارت آزمون به صورت مجازی

وی با بیان اینکه دوری مسافت باعث شد با تأخیر به آزمون برسم، خاطرنشان کرد: ثبت‌نام و تحویل کارت مجازی کار را برای ما راحت‌تر کرد، ضمن اینکه نحوه اطلاع‌رسانی هم مطلوب بود.

انسیه هلالی، یکی دیگر از متسابقان در رشته حفظ در گفت‌وگو با ایکنا عنوان کرد: اولین دوره است که در آزمون شرکت می‌کنم و به نظرم برگزاری این آزمون‌ها به تثبیت محفوظات حافظ و افزایش همت فرد در این مسیر کمک می‌کند.

برگزاری آزمون در چند حوزه امتحانی باشد

وی با رضایت از کلیه مراحل ثبت‌نامی تصریح کرد: برگزاری آزمون در یک حوزه امتحانی تنها برای یک عده از افراد خوب است، لذا پیشنهاد می‌کنم چنین برنامه‌هایی علاوه بر مرکز شهر در چندین پایگاه اطراف شهر نیز برگزار شود، چرا که برخی از متسابقان از مسیرهای دور باید خود را به محل برگزاری آزمون برسانند و حتی بعضا از آزمون باز می‌مانند.

هلالی گفت: پاسخگویی به ۵۰ سوال در ۶۰ دقیقه پیش‌بینی شده بود، اما برخی از متسابقان با تأخیر به محل آزمون رسیدند که این باعث شد عده‌ای وقت کافی برای پاسخگویی نداشته باشند.

این بانوی حافظ با اشاره به اینکه ثبت‌نام و تحویل کارت مجازی از اقدامات قابل تحسین مسئولان اجرایی بود، بیان کرد: در گذشته که ثبت‌نام و تحویل کارت آزمون حضوری بود، با مشکل مواجه می‌شدیم، اما این تمهید باعث سهولت کار متسابقان شد.

وی در خصوص فضای برگزاری آزمون اظهار کرد: فضای حسینیه برای برگزاری مراسم هیئتی است و برگزاری آزمون و مسابقات قرآنی باید در فضای رقابتی برگزار شود تا متسابقان و شرکت‎کنندگان هم با جدیت بیشتری اهتمام ورزند.

هلالی بیان کرد: در این فضا که اتفاقا نور آن هم بسیار کم بود، برخی از شرکت‎کنندگان با تاخیر حضورشان حواس ممتحنین را پرت کرده و باعث پراکندگی افکار می‎شدند، از طرفی مراقبت هم از سوی مراقبین محترم جدی گرفته نمی‎شوند و فضای تقلب فراهم بود.

نجمه ملک پورزاده، حافظ کل قرآن کریم که اولین بار است در این آزمون شرکت کرده در گفت‌وگو با ایکنا بیان کرد: با توجه به اینکه محفوظاتم در گردش است، از سوالات امتحانی راضی بودم و می‌توانم نسبت به محفوظاتم ارزیابی داشته باشم، ضمن اینکه مراحل برگزاری از ثبت‌نام تاکنون منظم بوده و امیدوارم اعلام نتایج هم همین روند را داشته باشد.

وی گفت: سنجش محفوظات باعث می‌شود که حافظ در تثبیت محفوظاتش کوشاتر باشد و از سال پیش که خودم در این آزمون شرکت کردم، متوجه این موضوع شدم که برایم حضور هفته‌ای یک بار در کلاس ضرورت دارد.

این حافظ قرآن کریم اظهار کرد: فضای برگزاری مناسب نبود، از طرفی نبود صندلی و از طرفی عدم نور کافی مشکل‌زا بود به ویژه مواقعی که متسابقان با تاخیر آمده و دنبال شماره خود بودند، ایجاد حواس پرتی برای افراد می‌کردند.

آزمون قرآن هم مانند المپیاد است

ملک‌پورزاده بیان کرد: این سوال مطرح می‌شود که چرا برگزاری مسابقات و آزمون‌های قرآنی نباید در فضای رقابتی مانند المپیادهای علمی و یا کنکور برگزار شود، آزمون حفظ هم نوعی المپیاد است، اگر فضا استاندارد باشد شرکت‌کنندگان هم آزمون خود را جدی می‌گیرند، لذا شاهد تاخیر و تقلب هم نخواهیم بود.

وی ابراز کرد: پیشنهاد من به مسئولان اجرایی این است که اگر بودجه کافی برای برگزاری در فضای بهتری ندارند، می‌توانند با مسئولان دانشگاهی تعامل داشته و برای یک روز از فضای دانشگاه در راستای اجرای آزمون استفاده کنند.

فاطمه فولادیان نیز که در رشته حفظ جزء ۳۰ این رقابت‌ها شرکت کرده بود، در گفت‌وگو با ایکنا تصریح کرد: این آزمون قرآنی است، اما متأسفانه برخی افراد حاضر در محل امتحان اقدام به تقلب کردند و این موضوع دور از شان حافظان قرآن است که پیشنهاد می‌کنم مراقبان در جلسه حضور یابند تا کسانی که تلاش کردند تا نمره اصلی خودشان را بگیرند، با متقلبان در یک سطح ارزیابی نشوند.

وی علت اصلی اینگونه مسائل را نبود فضای رقابتی مناسب عنوان کرد و گفت: امیدوارم برای سال‌های آینده مسئولان به فکر استاندارسازی مکان برگزاری مسابقات باشند، کما اینکه فضای حسینیه در حال بازسازی بود و به علت نور کم بسیاری از شرکت‌کنندگان با مشکل مواجه بودند.

این حافظ قرآن کریم اظهار کرد: خوشبختانه سوالات استاندارد بود و افرادی که مطالعه کافی داشتند می‌توانستند نمره حد نصاب را کسب کنند.

انتهای پیام
captcha