به گزارش ایکنا از همدان، حسینی، فرماندار شهرستان تویسرکان در مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان که روز گذشته، 22 خردادماه، با حضور کشاورزان و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار کرد: این شهرستان با جمعیتی بالغ بر ۱۰۵ هزار نفر دارای ۱۰۵ روستا و سه شهر است و قاطبه مردم شهرستان فعالان و زحمتکشان بخش کشاورزی هستند.
وی با بیان اینکه شهرستان تویسرکان ۷۵۰ ققنوس به خون خفته را تقدیم انقلاب کرده است، گفت: تویسرکان با ۲۲۱ اثر تاریخی طبیعی از قطبهای گردشگری استان و کشور به حساب میآید و همچنین با توانمندی در تولید دارو به قطب تولید دارو تبدیل شده است.
فرماندار تویسرکان با اشاره به اینکه این شهرستان، مجری طرح عظیم سرشاخه کاری گردو در کشور است و تاکنون ۳۰۰ هزار پیوند در این طرح زده شده است، تصریح کرد: ۱۸۰ هزار هکتار مرتع و اراضی کشاورزی در سطح شهرستان وجود دارد که بیش از ۵۵ هزار هکتار مساحت زراعت و ۹۵۰۰ هکتار مساحت باغات این شهرستان است.
حسینی به ۵۵۰۰ هکتار باغ گردو با برداشت ۲۰ هزار تن قطب تولید گردوی تویسرکان اشاره کرد و گفت: شهرستان تویسرکان در تولید سیر، سماق، آلو هم ظرفیت بالا و قابل توجهی داشته و قابل طرح در کشور است که علاوه بر زبانزد بودن کیفیت و طرح سرشاخه کاری گردو در کشور کانادا، با ۵۵۰۰ گندم، جو و کلزا نیز در شهرستان حرفی برای گفتن دارد.
وی وجود ۳ نمونه کشوری استان بین چهار نفر را نشان از توان بالای کشاورزان شهرستان دانست و افزود: این مهم، دلیلی برای برگزاری سی و چهارمین دوره تجلیل و معرفی نمونههای بخش کشاورزی استان همدان در تویسرکان شد.
حسینی در پایان با بیان اینکه شهرستان تویسرکان رتبه دوم در سطح زیر کشت گلخانه در استان را دارد، گفت: امیدواریم در سال جهش تولید لحظه به لحظه شاهد توسعه همهجانبه شهرستان بهویژه در بخش کشاورزی باشیم.
منصور رضوانی جلال، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تبریک هفته جهادکشاورزی به سالروز تأسیس این سازمان در ۲۷ خرداد سال ۵۸ به فرمان امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: این سازمان کار خود را بهطور گسترده در ابتدای کار در روستاها آغاز و در همه عرصهها کمک کردند و بعد از آن در زمان جنگ در کنار خدمات روستا به جبههها شتافتند و خدمات خوبی عرضه کردند و شهدای بسیار عزیز و گرانقدری را تقدیم انقلاب کردند.
وی با بیان اینکه باید از قهرمانان تولید در سال جهش تولید تجلیل و از عملکرد آنان برای کل بخش کشاورزی الگوسازی شود، تأکید کرد: سه نفر از نمونههای برتر کشوری از شهرستان تویسرکان در حرفههای باغبانی و تولید نهال، مددکار اجتماعی هستند.
رضوانی گفت: نفر اول تولید جو آبی استان نزدیک به ۱۵ تن در هکتار برداشت داشته که بیش از ۳.۵ برابر میانگین کشوری است و تولیدکننده برتر گردوی استان از شهرستان تویسرکان نیز ۷ تن و ۷۰۰ کیلوگرم برداشت داشته که میانگین تولید استان همدان ۲ تن و ۹۰۰ و میانگین کشوری ۲ تن و ۲۰۰ کیلوگرم است.
وی تغییر اقلیم، کاهش خاک و کاهش آب را سه تهدید در سطح دنیا دانست و گفت: متأسفانه به اهمیت خاک خیلی کم توجه میشود، خاک مرغوب به توسعه شهرها منجر میشود، اکنون که از یک هکتار ۲ نفر ارتزاق میکنند، در سال ۲۰۵۰ از یک هکتار ۵ نفر باید ارتزاق کنند.
ظاهر پورمجاهد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان نیز در این مراسم با بیان اینکه کشاورزی پایه توسعه کشور است، تصریح کرد: همه کشاورزان یک فرمانده و سرباز خط مقدم هستند و ما باید به فکر حل مشکلات آنها باشیم.
وی با بیان اینکه ورود تشکلها به کارها موجب حذف واسطهها میشود از اعلام آمادگی فردی برای سرمایهگذاری هزار میلیارد در شهرستان تویسرکان خبر داد و افزود: این شخص اعلام آمادگی کرده که پروژههای راکد شهرستان را احیا کند.
وی به کشت ۲۱۵ هکتار پسته، ۲۲۰ زعفران و ۲۱۰ هکتار گل محمدی در استان اشاره کرد و افزود: کشت این محصولات یعنی از کشت پرآب فاصله گرفتیم، همچنین پروژههای خوبی در جهاد در این هفته افتتاح شده است که افتتاح این پروژهها دو هزار اشتغال به دنبال دارد.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین مرتضی موحدی، امام جمعه تویسرکان در مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان همدان با اشاره به احادیثی کشاورزان را گنجهای مردم دانست و افزود: دقت در بذر شاخصه کشاورز مسلمان است و کشاورزان در قیامت بالاترین مقام را دارند و آنها را با لقب مایه برکت صدا میکنند از این رو از این قشر باید تجلیل و تکریم شود.
موحدی تسهیل و مکانیزه کردن آبیاریها را کار بزرگی دانست و با اشاره به حمایت دولت از این طرح گفت: نسبت به صادرات محصولات کشاورزی نمیتوان بیتفاوت بود، محصولاتی مانند سیر، گوجه و ... اگر صادر نشود کشاورز به مشکل برمیخورد.
وی با بیان اینکه خرد شدن اراضی آفت مقوله کشاورزی است، گفت: از این رو باید کمک و تسهیلاتی را در اختیار تعاونیها قرار داد تا در تجمیع اراضی بتوانند موفق عمل کنند، با توجه به موفقیت غربیها در بحث کشاورزیهای مکانیزه، در ایران نیز میتوان با همت و مشارکت و اهتمام بیشتر در مسیر مکانیزه شدن فعالیتهای کشاورزی پیش رفت.
موحدی با استناد به روایات، زراعت را کیمیای اکبر دانست و تأکید کرد: استفاده از مواد شیمیایی زیاد و سموم، اصولی نیست و موجب تخریب محصولات کشاورزی میشود و باید از متخصصان عرصه کشاورزی در راستای افزایش بهرهوری استفاده کرد.
وی تصریح کرد: پیشرفت علمی ایران ۱۱ برابر دنیاست و ما پیشرفت علمی بالایی داریم اما آنطور که باید هنوز به مرحله استفاده نرسیده است، تجربه کشاورزان در کنار تخصص دانشآموختگان میتواند افزایش بهرهوری را بهدنبال داشته باشد؛ لذا افزایش سموم مانع صادرات میشود پس کشاورزان در تولید محصولات باید دقت کنند تا با استفاده بیرویه از سموم آن را خراب نکنند.
وی با بیان اینکه مسئولان باید با تمام وجود خادم جامعه کشاورزی باشند، گفت: آبیاری درست اولویت بخش کشاورزی است اما تنشهایی که بعضی از باغداران و کشاورزان با امور آب دارند باید از سوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان حل شود.
انتهای پیام