وظایف سازمان حج تعطیل‌بردار نیست / ضرورت بازنگری در روش‌ها
کد خبر: 3912219
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۲
رئیس سازمان حج و زیارت:

وظایف سازمان حج تعطیل‌بردار نیست / ضرورت بازنگری در روش‌ها

رئیس سازمان حج و زیارت، در همایش سراسری روحانیون، معین و معینه‌های حج 1399 با تأکید بر اینکه وظایف سازمان حج تعطیل بردار نیست و همچنان کارها ادامه دارد، گفت: باید بتوانیم با بازنگری در روش‌ها نسبت به بالا بردن کیفیت کارمان تلاش کنیم.

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، همایش سراسری روحانیون، معین و معینه‌های حج 1399، با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در بستر فضای مجازی برگزار شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این همایش با اشاره به شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: متأسفانه امسال به دلیل فراگیر شدن این ویروس سفر حج تعطیل شد و زائران جهان اسلام از این سفر معنوی محروم شدند، به همین دلیل بیشتر برنامه‌ها و آموزش‌های زائران به صورت مجازی برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مقدمات سفر حج 1399 قبل از شیوع ویروس کرونا انجام گرفته بود، به همین دلیل خادمان ضیوف الرحمان در سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا زمینه سفر حج را برای زائران عزیز فراهم کنند، اما متأسفانه پس از مدت‌ها سکوت خبری، عربستان حج امسال را تعطیل اعلام کرد. به همین منظور تا قبل از اعلام رسمی عربستان، برنامه‌ریزی‌ها برای انجام این سفر معنوی انجام گرفته بود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به نقش و تأثیر روحانیون در کاروان‌های حج، تأکید کرد: برای اولین بار در تاریخ حج، زائران بیش از یک سال در اختیار مدیران و روحانیون کاروان‌ها قرار دارند، بنابراین باید این ارتباط حفظ شود و زائران از نظر معنوی تغذیه شوند تا برای سفر حج 1400 آمادگی کامل داشته باشند.

وی با اشاره به کلام وحى و روایتی، دلسوزی برای مردم و زائران را از وظایف و رسالت‌های اصلی روحانیت برشمرد و یادآور شد: روحانیون امتداد رسالت انبیاء و رسول گرمی اسلام(ص) هستند،  باید فروغی از آن ویژگی‌ها که ایشان داشتند را در خود ایجاد کنیم، از جمله همانند آنان شفیق و دلسوز مردم باشیم و برای هدایت مردم دلسوزی کنیم و از این فرصت که خدا توفیق آن را روزیمان کرده، خدمتگزار مردم باشیم.

سرپرست حجاج ایرانی گفت: باید مردم را به حق دعوت کنیم. اگر این چنین شد، خداوند متعال هم به ما آبرو و همکاری مردم را هدیه می‌کند، پیامبر اکرم(ص) نیز بدون سستی و کوتاهی پیام خدا را به مردم ابلاغ کرد، ما هم باید بدون سستی این وظیفه را انجام دهیم. از این روحانیون که تعداد آن‌ها نیز زیاد هستند و به زائران خدمتگزاری می‌کنند، تشکر می‌کنم. بنده از نزدیک شاهد تلاش‌های این عزیزان بوده و هستم که چگونه در این وضعیت شیوع کرونا، شب و روز برای خدمت به زائران تلاش می‌کنند.

وی یادآور شد: پیشنهاد این حقیر به سروران عزیز روحانی این است که کتاب ایمان و کفر اصول کافی به ویژه از باب 74 تا 112 را مطالعه کنند، این بخش از روایات با جنبه کاربردی برای روحانیون بسیار مفید است و در موفقیت آن‌ها بسیار تأثیر خواهد داشت.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، اتحاد و همدلی و همراهی میان مدیر و روحانی کاروان را در حج بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: من و شما باید با همکاری مدیر کاروان کارها را پیش ببریم تا به نتیجه برسانیم، اگر کمترین ناراحتی بین مدیر و روحانی کاروان باشد، آسیب آن به زائران وارد می شود، شایسته است به مدیر احترام بگذارید، در نزد زائر کار خوب مدیر را برجسته کنید. زیرا نقش روحانیت در کاروان، همچون نقش نهاد رهبری در جامعه است که وظیفه بسیار سنگینی را بردوش دارد.

وی با بیان اینکه روحانی باید با مدیر کاروان رفیق باشد، بر رعایت سیاست‌های بعثه تأکید کرد و خواستار ارتباط مستمر با زائران شد و ادامه داد: کوچکترین مسئله میان روحانی و مدیر موجب آسیب دیدن زائران می‌شود. امام صادق(ع) می‌فرمایند تشکر (از خادم زائران) و گفتن مرحبا موجب می‌شود خداوند نیز برای شما تا روز قیامت ثواب مرحبا در نامه اعمالتان بنویسد.


حجت‌الاسلام والمسلمین نواب خطاب به روحانیون کاروان‌ها، اظهار کرد: امروز ظرفیت بسیار بزرگی در دست دارید، باید همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، به کمک‌های مؤمنانه بیندیشید، ما باید این کار را مدیریت کنیم و همه زائران به میدان بیایند، نیازمندان را شناسایی و به آن‌ها رسیدگی کنیم. اگر نیاز مؤمنی را برآورده کنید، 20 حج برای شما نوشته خواهد شد، مردم ما بسیار خوب هستند اگر از آن‌ها بخواهیم، ما را در این رزمایش کمک خواهند کرد.

در ادامه این همایش علی‌رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت، گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های حوزه اجرایی حج 99 ارائه کرد و گفت: حج واجب الهی است که خدواند بر آن تأکید فراوان داشته است که همه از آن بهره ببرند و کسانی که در حج حضور ندارند از این نعمت الهی استفاده کنند، امیدواریم بتوانیم سال بعد با از بین رفتن ویروس کرونا حج را برگزار کنیم. گرچه امسال توفیق حضور در موسم حج را نداشتیم، اما وظایف سازمان حج تعطیل بردار نیست و همچنان کارها ادامه دارد.

وی بر ضرورت ترویج فرهنگ حج و زیارت در جامعه و ارتقای توانایی و ماندگاری آثار حج و زیارت با برنامه‌ریزی و هماهنگی عوامل و کارگزاران حج تأکید کرد و یادآور شد: باید اتحاد، همدلی و هم افزایی بین عوامل و کارگزاران حج و زیارت وجود داشته باشد، گرچه امسال در عملیات حج نیستم، اما باید بتوانیم با بازنگری در روش‌ها نسبت به بالا بردن کیفیت کارمان تلاش کنیم و در خصوص فرآیندها و روش ها اقدامات جدیدی را انجام دهیم.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: امسال 73 هزار نفر از زائران ثبت نام شده وجه ۲۵ میلیون تومانی خود را واریز کرده بودند، وجه زائران ثبت نام شده را به بانک مرکزی برای تأمین ارز واریز کردیم و این اقدام بزرگترین کمک برای زائران بود که باعث می‌شود ارز را برای آنان ذخیره کنیم.

وی افزود: تمامی زائران که امسال قصد اعزام به حج را داشتند در سال آینده اعزام می‌شوند و این پولی که دادند برای اعزام سال آینده و تأمین ارز هزینه خواهد شد. زائرانی که امسال ۲۵ میلیون تومان ثبت نام کرده بودند با قیمت ارز امسال در سال آینده اعزام می‌شوند و ارز آنها حفظ می‌شود.

رشیدیان به برخی تغییرات و تحولات داخلی عربستان اشاره کرد و گفت: این روزها تغییرات و تحولاتی را در عربستان داریم، تمام تلاش ما این است که قیمت حج را افزایش ندهیم و ارز زائران را تثبیت کنیم.

در ادامه این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین رکن‌الدینی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری و اکبر رضایی، سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت سخنرانی کردند.

انتهای پیام
captcha