اندیشه فرامرزی فرماندهان پیروزی/ مقاومت و جهاد؛ تنها راه حفظ امنیت جهانی در مکتب سلیمانی
کد خبر: 3944441
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۲
در کنگره بین‌المللی سرداران شهید مقاومت مطرح شد؛

اندیشه فرامرزی فرماندهان پیروزی/ مقاومت و جهاد؛ تنها راه حفظ امنیت جهانی در مکتب سلیمانی

سخنرانان در کنگره بین‌المللی سرداران شهید مقاومت به فعالیت‌های شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس اشاره و تصریح کردند: تفکر این دو شهید بالاتر از مرزهای قومی و قبیله‌ای بوده و در مکتب ایشان، مقاومت و جهاد تنها راه حفظ امنیت جهانی است و برای حفظ امنیت باید ایستادگی و مقاومت کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه خبری الاربعین، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدصدرالدین قپانچی، امام جمعه نجف اشرف در کنگره بین‌المللی سرداران شهید مقاومت و اربعین که شب گذشته، 9 دی به صورت برخط برگزار شد، با تسلیت سالگرد شهادت شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس گفت: جای دارد از جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری و خانواده‌های شهدای ایرانی و عراقی و مرجعیت عالی در نجف اشرف قدردانی و تشکر کنم که این دو شهید را به اسم فرماندهان پیروزی نامگذاری کردند.

اندیشه فرامرزی فرماندهان پیروزی/ مقاومت و جهاد؛ تنها راه حفظ امنیت جهانی در مکتب سلیمانی

وی با اشاره به ارتباط قدیمی بین ایران و عراق گفت: غیر از ارتباطات اجتماعی بین دو ملت، وحدت دین و مذهب باعث ارتباطات عمیق‌تر بین این دو ملت شده است. نقشه‌های استکباری آمد تا بین این دو ملت فاصله ایجاد کند؛ بعد از آنکه دیدند روابط بسیار محکمی بین دو ملت حاکم است، به بهانه استقلال، سروری و دخالت ایرانیان در عراق یا بهانه‌های جنگ آمریکا و ایران در عراق را مطرح کردند که هیچ کدام از این بهانه‌ها وجود ندارد، بلکه سروری و استقلال عراق اولویت اول است، اما باید بپرسیم که چرا پایگاه‌های آمریکا باید در عراق باشد، این دخالت در امور داخلی عراق است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قپانچی نقش دو شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس را  بر چیره شدن بر موانع بسیار مهم توصیف کرد و گفت: شهید سلیمانی به شهادت و گواهی تمام فرماندهان عراقی مرد شماره یک در پاسداشت استقلال و محافظت از عراق در برابر داعش بود. شهید ابومهدی المهندس نیز مرد شماره یک در فرماندهی الحشد الشعبی بود؛ به این جهت ما بعد از مرجعیت در تشکیل الحشد الشعبی، مدیون این بزرگواران و مدیون جمهوری اسلامی هستیم که شریک اساسی در بیرون راندن داعشیان از عراق بودند.

وی به فعالیت‌های شهید قاسم سلیمانی در فعال کردن عشایر و راه‌اندازی راهپیمایی اربعین اشاره و بیان کرد: اندیشه حاج قاسم سلیمانی بر این بود که پیاده‌روی زائران در اربعین جهانی شود و تفکر این دو شهید بالاتر از مرزهای قومی و قبیله‌ای است.

امام جمعه نجف اشرف دو شهید بزرگوار را تربیت شده مکتب امام حسین(ع) توصیف و تصریح کرد: این دو شهید با تکیه به ارزش‌های امام حسین(ع)، در اوج شجاعت و تواضع بودند، در اوج مهربانی به همه بودند؛ در اوج تدین و تهجد و نماز شب و تلاوت قرآن بودند؛ در اوج مهربانی به خانواده‌های شهدا و یتیمان بودند.

تأکید حاج قاسم سلیمانی بر مردمی بودن مراسم اربعین

ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد، در کنگره بین‌المللی سرداران شهید مقاومت و اربعین طی سخنانی به نقش شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس و جایگاهشان در جبهه مقاومت اسلامی در سازماندهی نیروهای مردمی و حمایت از رزمندگان اشاره کرد و گفت:‌ شهید سلیمانی به مسئولان و مجریان مراسم اربعین در داخل عراق و ایران تأکیدات بسیاری داشت که وظیفه همگان خدمت به زائر امام حسین(ع) است که باید به بهترین وجه و شکل انجام شود.

اندیشه فرامرزی فرماندهان پیروزی/ مقاومت و جهاد؛ تنها راه حفظ امنیت جهانی در مکتب سلیمانی

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با اشاره به یک رنگ بودن تمام مسئولان در خدمت‌رسانی به زائران گفت: شهید سلیمانی تأکید داشت که هر زائر اربعین از هر کشور باید در کمال آرامش و آسایش و امنیت و سلامتی باشند.

وی درباره خدمات به زائران اربعین، گفت: سردار سلیمانی روی مسائل حمل و نقل و رفاه زائران تأکید داشتند و بنده شاهد این اهتمام و تأکید بودم.

مسجدی با اشاره به تأکید حاج قاسم سلیمانی بر مردمی بودن مراسم اربعین، گفت: این نظر سردار سلیمانی اقتباس از نظرات رهبر معظم انقلاب در این باره بود، جریان اربعین باید مردم‌نهاد باشد و نقش سازمان‌های دولتی و حکومتی تا جایی که ممکن است، کمرنگ شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد افزود: هر چند مسائل امنیتی و مرزی کار دولت‌ها است اما پذیرایی و خدمات و سازمان‌دهی، رسیدگی به سالخوردگان و دیگر موارد را مردمی نگه می‌داشتند و به ما سفارش می‌کردند که ما تنها کار مدیریتی خود را داشته باشیم وگرنه تمام امکانات، کمک‌های مردمی، تغذیه باید به همت خود مردم انجام بگیرد و ما شاهد بودیم که بالغ بر چندین هزار نفر از نیروهای مردمی سعی می‌کردند که کارها را سر و سامان دهند.

ابعاد مختلف انتقام خون حاج قاسم و ابومهدی

آیت‌الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبر نیز طی سخنانی در این کنگره، شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را واقعه‌ای مهم دانست و گفت: پیامدهای این شهادت در میدان آشکار شده است، به گونه‌ای که شخصیت شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و یاران آن‌ها به کلمه رمزی برای ایمان و ولایتمداری و احساس مسئولیت و آمادگی برای فداکاری در راه خدا و اخلاق و وفاداری تبدیل شده است.

اندیشه فرامرزی فرماندهان پیروزی/ مقاومت و جهاد؛ تنها راه حفظ امنیت جهانی در مکتب سلیمانی

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: هر جوانی از امت اسلامی، اسامی این شهدا را به دوش می‌کشند و این سالگرد را به گونه‌ای سپری می‌کنند تا انتقام این دو شهید را بگیرند؛ انتقام این دو شهید بزرگوار یک انتقام نظامی در نقطه‌ای مشخص نیست، بلکه یک انتقام کامل در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی است.

وی انتقام فرهنگی این دو شهید را نمایان کردن نیروی نرم بر پایه عمل صالح و اخلاص توصیف کرد و گفت: مقابله با تهاجم فرهنگی قسمتی از این انتقام است؛ پیروزی در رویارویی در جنگ نرم، انتقام حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس است.

آیت‌الله کعبی انتقام سیاسی را رویارویی با تسلیم شدن، خضوع و هم‌پیمانی با صهیونیسم جهانی دانست و ابراز کرد: انتقام اجتماعی همان وحدت امت اسلام است چون دشمن در تفرقه امت و از بین بردن آن می‌کوشد؛ انتقام اجتماعی وحدت و یکپارچگی در برابر دشمن است؛ زیر سایه ارشادات رهبری فرزانه و صالح که در رهبری آیت‌الله خامنه‌ای متبلور است که این هم یک انتقام اجتماعی محسوب می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: همانگونه که شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس از زیارت اربعین زیر نور اباعبدالله الحسین، جایگاهی برای تحول و تغییر کامل برای امت اسلامی ساختند و شایسته است که در مسیر رهبر معظم انقلاب گام بردارند.

وی انتقام امنیتی را به گوش بودن و متزلزل نشدن و اجازه ندادن به انگلیس و آمریکا برای نفوذ دانست و تصریح کرد: انتقام اقتصادی یعنی تحریم و منع کالاهای صهیونیستی و کالاها و اقتصاد و تجارتی که در خدمت آمریکا و دشمنان اسلام است. انتقام اقتصادی برای حاج قاسم سلیمانی کار و تلاش جهت تولید است و پایان دادن به فرهنگ مصرف‌گرایی و گسترش فرهنگ تولید و اعتماد به خود و خودکفایی است.

آیت‌الله کعبی انتقام نظامی را انتقام از ستمگران و دشمنان اسلام توصیف کرد و گفت: کسانی که به این جنایت دستور دادند و اجرا کردند هدف این انتقام است و علاوه بر آن تلاش برای خروج آمریکا از منطقه و تضعیف رژیم صهیونیستی هم از جمله انتقام نظامی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری انتقام شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس را در عرصه دیپلماسی اینگونه توصیف کرد: وفاداری به اسلام و مکتب اهل بیت(ع) و مقاومت اسلامی و خط ممانعت، انتقام دیپلماسی است که باعث قدرت جبهه مقاومت خواهد شد.

وی شهادت این دو شهید را شهادتی عظیم توصیف کرد و گفت: این شهادت باعث احیا و زنده کردن دشمن و رویارویی با دشمن شده است و معرفی مقاومت اسلامی است؛ بر ما است که بکوشیم و به سمت ساختن جامعه اسلامی و تمدن اسلامی و زمینه‌سازی برای حضور حضرت حجت و نمایاندن فرهنگ عاشورا و زیارت اربعین.

شهیدان سلیمانی و ابومهدی آزادسازی عراق را از جوار حرم امام علی(ع) آغاز کردند

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحمید الحسینی، نماینده اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های کشورهای اسلامی در عراق، نیز با حضور در کنگره بین‌المللی سرداران شهید مقاومت و اربعین طی سخنانی ضمن تسلیت به مناسبت سالگرد شهادت شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس گفت: رشادت‌های این شهیدان تاریخ را دگرگون کرد، به‌ویژه زمانی عراق در 2003 اشغال شد و زیر چکمه‌های اشغالگر آمریکایی بود که بیش از 165 هزار نیروی تروریستی آمریکایی، این کشور را اشغال کردند.

اندیشه فرامرزی فرماندهان پیروزی/ مقاومت و جهاد؛ تنها راه حفظ امنیت جهانی در مکتب سلیمانی

نماینده اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های کشورهای اسلامی در عراق افزود: این زمان بود که قهرمانان وارد عراق شدند؛ شهید سلیمانی با لباس مبدل و همچنین شهید ابومهدی المهندس وارد نجف شدند و گفتند که آمدیم تا اشغالگران را از عراق خارج کنیم؛ وقتی به آن‌ها گفتم که ما در یک زمین بسیار کوچکی در حرم امیر المؤمنین(ع) محاصره شدیم و شما حرف از آزادی عراق می‌زنید؟ گفتند بله ما برای اینکه اشغال را از اشغالگری آزاد کنیم باید از کنار امیر المؤمنین آغاز کنیم که توانستند عراق را آزاد کنند.

نماینده اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های کشورهای اسلامی در عراق، خدمات این شهدا در زیارت اربعین را گوشه‌ای از فعالیت‌های این دو شهید در عراق توصیف کرد و توضیح داد: ایام نخستین زیارت اربعین در روز 17 صفر سال 2003 میلادی، مردم نجف از این شهر خارج شدند، روز شهادت امام رضا(ع) قصد تسلیت به امیرالمؤمنین و در حال راهپیمایی به سوی کربلا بودند؛ این در زمان اشغال عراق بود. اعتقاد این دو شهید این بود که هر چه تعداد زائران این مسیر زیاد شود اشغالگران خواهند دید که جایی در عراق نخواهند داشت و این رمز پیروزی عراق است.

وی تصریح کرد: دیدگاه‌های شهیدان سلیمانی و ابومهدی درباره راهی کردن همه مردم به راهپیمایی اربعین دلیل اساسی شد که آمریکا این ملت را شکست‌ناپذیر دید، چرا که رهبر، راه و به سرور آزادگان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اعتقاد دارد. به همین جهت راه این بزرگواران این بود که بعد از زیارت اربعین برای زیارت اربعین سال بعد برنامه‌ریزی می‌کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین الحسینی درباره موکب‌های مسیر پیاده‌روی اربعین گفت: آن زمان موکب ساخته شده وجود نداشت و همه چادر بود؛ چادرها از هم فاصله داشت، به این جهت ساخت و سازها شروع شد و شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس بر این اصرار داشتند که این مسیر ساخته و باز شود و به این جهت اعتقاد داشتند که این راه باید بین‌المللی شود؛ تمام کشورها باید بیایند.

نماینده اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های کشورهای اسلامی در عراق به راهپیمایی سال قبل و سرکشی ابومهدی المهندس از موکب‌ها و پرسیدن جزئیات موکب‌ها اشاره و اظهار کرد: با اجرای دیدگاه این دو شهید در این باره عراق 2003 تا عراق 2019 تفاوتی غیر قابل انتظار شد که عراق را از سطحی به سطح دیگر منتقل کرد.

وی از پیگیری شدید شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس درباره پیاده‌روی اربعین حتی در صورت عدم حضور در عراق یا فعالیت در جبهه‌های جنگ، گفت: این شهیدان همواره به این راهپیمایی چشم داشتند و آن را دنبال می‌کردند. ایشان برنامه‌ریزی کردند تا این زیارت به امنیت کامل رسید تا جایی که در سال‌های اخیر به امنیت صد در صد رسید.

حجت‌الاسلام الحسینی افزود: هر چند انفجار در جاهای دیگر بود و داعشی‌ها بودند ولی زیارت در امنیت کامل برقرار بود که این افتخاری است که سهم و درجه اول آن برای شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و دیگر عزیزانی که با این دو بزرگوار جهت امنیت زائران اباعبدالله الحسین تلاش می‌کردند بود.

نماینده اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های کشورهای اسلامی در عراق گفت: در اولین سالگرد شهادت این دو شهید باید به آن‌ها بگوییم پاداش شما در دست صاحب این مناسبت یعنی اباعبدالله الحسین(ع) است.

مقاومت و جهاد، تنها راه حفظ امنیت جهانی در مکتب سلیمانی است

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید نگارش، رئیس بخش ارائه مقالات زبان فارسی کنگره سرداران شهید مقاومت و اربعین، نیز در کنگره بین‌المللی سرداران شهید مقاومت و اربعین از برگزاری این همایش با مشارکت سازمان‌هایی از ایران و عراق خبر داد و گفت: اعضای هیئت علمی این همایش از ایران و عراق دعوت شده بودند و مقالاتی را که به این همایش بین‌المللی داده شد، بررسی کردند و از بین مقالات هشت مقاله برگزیده شد.

وی در اعلام عناوین مقالات برگزیده، اظهار کرد: «آسیب‌شناسی آینده دیپلماسی مقاومت در چارچوب حرکت الهی اربعین»، «نقش سرداران شهید مقاومت در حرکت بزرگ اربعین» «قدم صدق در جهاد و مقاومت و جلوه آن در سردار شهید سلیمانی»، «روایت مکتب شهید سلیمانی از وحدت و همگرایی در اربعین حسینی» از جمله مقالات برگزیده است.

رئیس بخش فارسی کنگره سرداران شهید مقاومت و اربعین درباره شخصیت شهید سلیمانی گفت: این شهید عزیز جایگاه بسیار رفیعی داشت و با شهادت خود بستر جدیدی را در ترویج عرصه مقاومت بنا نهاد که در نوع خود بی‌نظیر است؛ شخصیتی که در اولین پیام رهبر معظم انقلاب آمده است «ارواح طیبه شهیدان، روح مطهر او را در آغوش گرفتند» که تعبیری بلند درباره این شخصیت است.

اندیشه فرامرزی فرماندهان پیروزی/ مقاومت و جهاد؛ تنها راه حفظ امنیت جهانی در مکتب سلیمانی

حجت‌الاسلام والمسلمین نگارش درباره مکتب سلیمانی توضیح داد: شهید سلیمانی نکاتی اثربخش ارائه داد و تأثیرگذار بود؛ در مکتب او نکاتی مانند برگزیدن مقاومت و جهاد به عنوان تنها راه حفظ امنیت جهانی است؛ ایشان با ایثار جان خودش نشان داد که برای حفظ امنیت باید ایستادگی و مقاومت کرد.

وی درباره ویژگی دیگر مکتب سلیمانی، اظهار داشت: در مکتب او وحدت مسلمانان مساوی با فروپاشی نظام سلطه است؛ هر قدر امت‌های اسلامی به هم نزدیک‌تر شوند و نگاه یکپارچگی رقم بخورد، به قطع نظام سلطه زیر سؤال می‌رود و به نوعی به فروپاشی نزدیک می‌شود و ما این را باید از مکتب سلیمانی فرا بگیریم.

رئیس بخش فارسی کنگره سرداران شهید مقاومت و اربعین ادامه داد: در مکتب سلیمانی ولایت‌مداری و ولایت‌پذیری حرف اول و آخر را می‌زند که این قابل توجه است و راه مقابله با دشمن و مقاومت و ایستادگی با تبعیت از رهبری و ولایت رقم می‌خورد که در مکتب ایشان دارای جایگاهی ویژه است؛ همه وجود خود را غرق ولایت دانست و خود را سرباز ولایت می‌دانست.

وی افزود: در مکتب سلیمانی فرقی بین عرب و فارس، شیعه و سنی، عراقی و یمنی و لبنانی و عربستانی و افغانی نیست، همه اهالی یک قبله هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نگارش در پایان مکتب سلیمانی را وحدت، یکپارچگی، هم‌گرایی، هم‌افزایی و خیرخواهی دانست و گفت: شهید سلیمانی جامع‌الاضداد است؛ در عین اینکه ایشان جسارت، شجاعت و نیروی غیوری داشت؛ در بعد لطافت روح، عطوفت و رأفت، زبانزد عام و خاص بود.

انتهای پیام
captcha