رفتار نبوی را در خود تقویت کنیم
کد خبر: 4090524
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۹

رفتار نبوی را در خود تقویت کنیم

مدرس حوزه علمیه لرستان با بیان اینکه ما باید رفتارهای شایسته نبوی را در خودمان تقویت کنیم تا بتوانیم انقلاب اسلامی را پیش ببریم، اظهار کرد: بالاترین خطر برای انقلاب و نظام تفرقه و اختلاف است و هرکسی در مسیر تفرقه قرار بگیرد فریب خورده شیطان است و در مسیر دشمن حرکت می‌کند.

وحدتحجت‌الاسلام محمد نظری، مدرس حوزه علمیه لرستان در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان با گرامیداشت هفته وحدت، گفت: با توجه به اینکه دو روایت در رابطه با تاریخ ولادت نبی مکرم اسلام در بین شیعیان و اهل سنت وجود دارد لذا این فاصله زمانی تحت عنوان هفته وحدت نام‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه یکی‌از دلایل نام‌گذاری این هفته با هم بودن مسلمانان زیر چتر اسلام است؛ چراکه اسلام کامل‌ترین دین است و همه باید زیر چتر آن جمع و وحدت میان اهل سنت و تشیع همچنان پایدار باشد، افزود: دوراندیشی امام راحل(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری نتیجه بسیار مطلوبی را به همراه داشت، هر سال می‌بینیم در ایام اربعین امام حسین(ع) همه افراد در کنار هم و در کربلا گردهم آمده و اجتماع عظیمی را خلق می‌کنند که یکی‌از آثار آن، وحدت بین مذاهب مختلف است.

نظری با اشاره به اینکه اتحاد و همبستگی بین مسلمان باعث می‌شود تا دشمنانی‌که با اهداف پوچ قصد تفرقه و اختلاف بین مسلمانان را دارند، مأیوس شوند، اضافه کرد: هفته وحدت تحکیم پیوند بین مسلمانان شیعه و سنی است که بزرگداشت آن توطئه‌های دشمنان را خنثی می‌کند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه هفته وحدت یک شعار ‌آرمانی بزرگ است که در صورت تحقق پیامدها و نتایج مطلوبی را به‌دنبال دارد، اضافه کرد: نامگذاری این ایام به‌عنوان هفته وحدت متضمن حکمت‌ها و نکاتی ظریف است که توجه به آنها برکات مضاعفی را در بهره‌مندی از میلاد پیامبر اکرم(ص) نصیب مسلمانان و جهان اسلام خواهد کرد.

وی با بیان اینکه گرچه تحقیق و بررسی عالمانه و موشکافانه در شناسایی زادروز پیامبر اسلام(ص)، توسط مورخان و پژوهشگران در تاریخ اسلام ضروری و کاری شایسته است، تصریح کرد: آنچه ضروری به نظر می‌رسد این است که پیامبر اسلام(ص) از همان آغاز خلقت مانند خورشیدی تابان و به تعبیر قرآن کریم چراغ روشنگر تاریخ بشریت را منور به نور هدایت خود ساخت.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که نگاه این هفته وحدت در همه مشترکات موجود در جهان اسلام و مسلمانان وحدت‌آفرین است، بیان کرد: نگاهی که به تعبیر امام علی(ع) باعث می‌شود تا دست قدرت و توانای پروردگار در جمعیت و جماعت اسلام تجلی کند، اختلاف و تشتت و تک‌روی را در جهان اسلام و نقشه استکبارگران زمانه بر کاروان اسلام را معرفی می‌کند.

وی ادامه داد: امام علی(ع) در خطبه‌ای از نهج‌البلاغه فرمودند: «با اکثریت هم داستان شوید که دست خدا همراه جماعت است و از تفرقه بپرهیزید که موجب آفت است. آنکه از جمع مسلمانان به یک سو شود، بهره شیطان است، چنانکه گوسفند چون از گله دور ماند، نصیب گرگ بیابان است».

مدرس حوزه علمیه لرستان ادامه داد: وجود پیامبراسلام(ص) برای بشریت سراسر رحمت است و خداوند متعال با بعثت آن حضرت، به انسان‌ها منت نهاد و ما باید رفتارهای شایسته نبوی را در خودمان تقویت کنیم تا بتوانیم انقلاب اسلامی را پیش ببریم زیرا انقلاب بر مبنای فرهنگ، اصول و ارزش‌ها بنا نهاده شده و تنها راه تداوم آن حسنات اخلاقی نیکوست.

نظری با یادآوری اینکه هفته وحدت یادآور اقتدار جهان اسلام و بازگو کننده اصلی نیاز مسلمانان در جهان است و امروز وحدت و اتحاد نیاز اصلی مسلمانان جهان است، افزود: ریشه همه بدبختی‌ها تفرقه است و دشمن تلاش دارد تا روز به روز میان اُمت اسلامی تفرقه و جدایی بیندازند تا بهتر بتواند بر آنها سُلطه پیدا کند و به منافع خود برسد اما تنها راه بازگرداندن عزت و عظمت مسلمانان وحدت و اتحاد است و آنها می‌توانند با الگو گرفتن از آن حضرت توطئه دشمن در راستای تفرقه و اختلاف را خنثی کنند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امروز اتحاد و انسجام اسلامی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، اظهار کرد: بزرگ‌ترین خطر برای انقلاب و نظام تفرقه و اختلاف بوده، که خیانت به نظام، کشور و مردم است و هرکسی در مسیر تفرقه قرار بگیرد فریب خورده شیطان و در مسیر دشمن حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: رسول گرامی اسلام(ص) واقف بود که اگر ‌بین مسلمانان وحدت و انسجام اسلامی باشد آنها در عرصه‌های مختلف پیروز می‌شوند؛ کمااینکه در طول تاریخ شاهد بودیم دامن زدن به اختلاف‌ها و ایجاد تفرقه و چند دستگی منجر به شکست مسلمانان در ‌برابر دشمنان شده است.

نظری گفت: با توجه به اینکه دشمنان به‌دنبال ایجاد تفرقه و اختلاف بین مسلمانان هستند؛ لذا می‌طلبد از فرصت هفته وحدت برای تقویت وحدت بین امت اسلام بهره گرفت و از فرصت هفته وحدت با هوشیاری، برای روشنگری و بصیرت بین مسلمانان بهره گرفته شود.

این کارشناس مذهبی با تأکید بر استفاده از ظرفیت هفته وحدت برای تقویت وحدت بین مسلمانان، گفت: این گام مثبت در جهت تقویت و استحکام وحدت امت اسلامی و ارائه الگو و نمونه عملی برای ما مسلمانان که در تمام مسائل عمده اختلافی بیندیشند و راه‌های وحدت و اتفاق را جست‌وجو کنند نه اینکه بکوشند تا نقاط اختلاف را از لابه‌لای کتاب‌ها و از گذشته تاریخ که حاوی برخوردها و تضادهاست بیرون بکشند و هر مسئله جزئی را بزرگ‌نمایی کنند، زیرا این راه امت اسلامی را متفرق‌تر و در برابر دشمنان ناتوان‌تر می‌کند.

این استاد حوزه علمیه لرستان با اشاره به اینکه نکته حائز اهمیت این است که امروز پرداختن به تعصب‌های بی‌جای قومی و قبیله‌ای یکی‌از مهمترین موانع تحقق وحدت است، افزود: در مقابل اشتراکات مسلمانان حول محور قرآن و پیامبراکرم(ص) محور وحدت جهان اسلام است و تحقق آن در واقع مانع اصلی ضربه زدن دشمنان به امت اسلامی و دست‌یابی آن‌ها به اهداف استکباری می‌شود.

وی افزود: یکی‌از اقداماتی که پیامبراکرم(ص) در مدینه انجام داد انعقاد عقد اخوت بین مسلمانان بود که این امر بیانگر مسئله وحدت است، پیامبر اسلام(ص) فرمود مهاجر و انصار و سیاه‌پوست و سفیدپوست با هم عقد اخوت و برادری بستند و این برای همه مسلمانان درس وحدت است و امروز نیز مسلمانان شیعه و سنی با وحدت، اتحاد و برادری می‌توانند ترفندهای دشمنان را خنثی کنند.

نظری با اشاره به اینکه هفته وحدت نماد همدلی، اخلاق‌محوری و عظمت مسلمین و برادری شیعه و سنی و نماد پیمان با راه و روش اسلام و خط امام و رهبری و همچنین نماد از بین رفتن تعصبات و فرقه‌گری‌ها است، افزود: هفته وحدت به این معناست که شیعه و سنی باید در مشترکات با هم وحدت و انسجام داشته باشند و جهت زدودن اختلافات و همچنین مقابله با دشمن مشترک یعنی صهیونیست، وهابیت و تکفیری‌ها اقدام کنند.

وی با تأکید بر اینکه همه ما از هر قوم، گروه و قبیله‌ای چه شیعه و چه سنی امروز باید مراقب باشیم با تعصبات بی‌جای خود، یاری‌گر دشمن در ایجاد اختلاف و تفرقه بین امت اسلامی نباشیم، اظهار کرد: مسلمانان شیعه و سنی باید با هم متحد شده و محوریت این اتحاد نیز قرآن و سنت پیامبراعظم(ص) باشد و همواره نسبت به این قضیه واقف باشیم که اختلافات قومی و مذهبی، نقش وهابیت در تفرقه‌افکنی بین شیعه و سنی، فاصله گرفتن مسلمانان از تعالیم وحی و اختلاف‌افکنی کشورهای استکباری ازجمله اسرائیل، انگلیس و آمریکا از عواملی است که باید جهت جلوگیری از تضعیف وحدت شیعه و سنی مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام
captcha