تجربه زیارت در امن‌ترین خانه‌های جهان
کد خبر: 4130926
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸

تجربه زیارت در امن‌ترین خانه‌های جهان

خراسان‌جنوبی مامن بقاع متبرکه بسیاری است. بقاع متبرکه امن‌ترین خانه‌های جهان بوده و در و دیوارش، محرم رازهایی که در گنجینه دل نهان کرده است.

امامزاده حسين بن موسی الکاظم(ع) طبسبه گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، استان خراسان‌جنوبی به عنوان سومین استان وسیع کشور دارای امامزادگان تاریخی زیادی است که جاذبه‌های تاریخی، معماری و فرهنگی شهرهای آن را تشکیل می‌دهند. این بقاع متبرکه  امن‌ترین خانه‌های جهان بوده و در و دیوارش، محرم رازهایی که در گنجینه دل نهان کرده است، در و دیوار امامزادگان و بقاع متبرکه، آرامش بخش روح و نوازشگر جان هستند تا دست پر از این وادی گذر کنی، حتی اگر یادت نباشد در چه جایگاهی ایستاده‌ای. توسل در این مکان‌های نام آشنا و رسیدن به قرب الهی درست همان چیزی است که در دنیای شلوغ امروزی بدان نیاز داری؛ همان که تو را از این دنیا رها کرده و روحت را آزادتر می‌کند و تو را امیدوارتر برای ادامه راه پرفراز و نشیب زندگی.

آستان امامزادگان باقریه(ع) بیرجند

آستان امامزادگان باقریه(ع) بیرجند

آستان امامزادگان باقریه(ع) یا مزار دره شیخان در شهر واقع است، امامزادگان باقریه(ع) زیارتگاه و مدفن ۷۲ امامزاده است که در ورودی شهر بیرجند و نزدیک پایانه مسافر بری واقع شده است. نام دره شیخان برگرفته از دو کلمه، دره و شیخان است. دره فرو رفتگی میانه دو دامنه کوه می‌باشد که در آن آبراهه یا رودی جریان دارد. شیخ به معنی مرد بزرگ و دانشمند و مرشد و احتمالاً شیخان جمع شیخ و جمعی از بزرگان باشد.

احتمالی دیگر که گفته می‌شود به دلیل اینکه در این دره به گروهی شبیخوان زده شده به دره شبیخوان معروف شده که بعداً به دره شیخان استعمال شده است. در این دره تعدادی از شهدا به روایت ابوالمحامد رویخی و علی بن محمد یاسری مشهور به حسامی از احفاد امام محمد باقر (ع) مدفون هستند. این زیارتگاه سالهاست، همه روزه به ویژه عصر چهارشنبه‌ها پذیرای خیل زائران است.

بقعه امامزاده زید بن علی(ع) دیهوک

بقعه مبارک امامزاده زید بن علی (ع) واقع در روستای امامزاده علی از نوادگان امام سجاد(ع) در فاصله ۱۶ کیلومتری دیهوک طبس در خراسان جنوبی قرار دارد. روستای امامزاده علی که به شاهزاده علی نیز معروف است دارای آب و هوای معتدلی بوده و این به خاطر قرار گرفتن آن در دامنه‌های شمالی رشته کوه شتری است.

این امامزاده یکی از مکان‌هایی است که در طول سال بر اساس یک سنت قدیمی و حسنه پذیرای خیل عظیم عاشقان و دلباختگان ائمه اطهار(ع) است که به صورت کاروانی یا خانوادگی به این مکان سفر می‌کنند تا لحظاتی را به دور از هیاهوی زندگی شهری غبار دل بزدایند و با خدای خود راز و نیاز کنند.

آستان امامزاده حسین بن موسی الکاظم(ع)

آستان امامزاده حسین بن موسی الکاظم(ع)

آستان مبارک امامزاده حسین بن موسی الکاظم(ع) در شهر طبس واقع در استان خراسان جنوبی یکی از جاذبه های مذهبی این شهر است که زائران زیادی در مسیر رسیدن به بارگاه امام رضا (ع) از آن دیدن می‌کنند. حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) برادر گرامی حضرت امام رضا (ع) است. حسین بن موسی الکاظم (ع) از جمله امامزادگانی است که مورخان آن را از فرزندان بلافصل امام کاظم (ع) دانسته‌اند.

عاشقان ولایت و شیفتگان زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) که از استان های جنوبی کشورمان عازم این دیار مقدس می‌شوند، پس از عبور از صدها کیلومتر کویر به طبس می‌رسند و آستان مبارک این امامزاده در مسیر مسافران قرار دارد.

با توجه به برخی از اسناد، زمان بنای اولیه مزار این امامزاده در قرن پنجم هجری بوده است. مقبره امامزاده حسین بن موسی الکاظم(ع) در طبس از قدیم مورد توجه و استقبال مردم بوده اما متأسفانه در زلزله ویرانگر طبس در سال ۱۳۵۷ این بنا به کلی ویران شد.

پس از آن، آستان قدس رضوی با مساعدت کامل، اقدام به بازسازی آن بقعه مبارکه و رواق های اطراف آن کرد و به سبکی بسیار عالی بنای کاملا مطلوب و درخور شأن این امامزاده لازم التعظیم و برای رفاه حال زائران با به کار گیری طرح جامع احداث کرده است.

آستانه بی بی زینب خاتون(س) بیرجند

آستانه بی بی زینب خاتون(س)

آستانه مبارکه بی بی زینب خاتون (س) مشهور به مزار کاهی در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان بیرجند در خراسان جنوبی و در شهر مود شهرستان سربیشه، در منطقه‌ای سرسبز و خوش آب و هوا واقع شده است.

بر اساس شواهد بر جای مانده، بانو بی بی زینب خاتون (س) دختر امام موسی کاظم (ع) است که درگذر از روستای کاهین، دار فانی را وداع گفته و بر سر تپه‌ای مدفون شد.

علی بن محمد یاسری در تاریخ قهستان می‌نویسد: «دیگر سیده زنان خاندان سِتر علیا و مهد عظمی، سلاله باغ مرتضوی به سببی از اسباب، گذرشان بر قریه کاهین از قرای نهار جان افتاد و به واسطه‌ عارضه ای که بر آن بزرگوار روی داد، در آن محل دار دنیا را وداع فرمود. محرمانش به امر تجهیز و تکفین پرداخته و وی را بر سرپشته‌ای در صدف خاک مدفون ساختند و قبه‌ای بر سر تربت او بر افراختند».

ضریح مطهر این بقعه متبرکه مطلا بوده و با طرح ضریح مطهر امام رضا(ع) در سال ۱۳۸۳ ساخته و نصب شده است.

آستان امامزادگان سلطان محمد و سلطان ابراهیم

آستان امامزادگان سلطان محمد (ع) و سلطان ابراهیم (ع) در شهرستان فردوس، مرکز شهر واقع شده است. شهر فردوس تا بیرجند مرکز خراسان جنوبی ۱۹۵ کیلومتر فاصله دارد.

بارگاه امامزادگان سلطان محمد (ع) و سلطان ابراهیم (ع) واقع در شهر باستانی تون و در فاصله اندکی از مسجد جامع و در جوار این بزرگراه باعث جذب مسافران زیادی می‌شود و بقاع این امام زادگان را به عنوان یکی از مهم‌ترین بقاع متبرکه استان خراسان‌جنوبی تبدیل کرده است.

به لحاظ اهمیت تاریخی بنا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و باستان شناسان میراث فرهنگی و گردشگری این بنا را مربوط به دوره تیموریان می‌دانند. موسیو آندره گدار معمار و باستان شناس فرانسوی که در سال ۱۳۰۵ شمسی از فردوس بازدید می‌کند آن را به دوره تیموریان نسبت می‌دهد.

مزار شاه سلیمان علی(ع) خوسف

مزار شاه سلیمان علی(ع) خوسف

این زیارتگاه در جنوب غربی شهرستان بیرجند، در روستای جنگ آباد، از دهستان جلگه ماژان از توابع شهرستان خوسف واقع شده و راه ارتباطی آن از طریق جادة آسفالت خوسف ـ دولت آبادگیو قابل دسترسی است.

ساختمان بقعه، در دامنه کوهی واقع شده و پیرامون آن مزارع و انواع درختان وجود دارد. این بنا که از خشت و گل و سنگ ساخته شده دارای ایوان در جانب جنوب و رواقی در پی آن است که دارای گنبدی عرقچینی کوتاه است که با ایجاد چهار فیلپوش در چهار زاویه اتاق پدید آمده است.

شاه سلیمان، یکی از زیارتگاه‌های پر رونق و پر طرفدار حومه شهرستان بیرجند است، گروهی سلیمان علی را از سادات باقریه و برخی او را از اولاد موسی بن جعفر(ع) و عده‌ای از صحابه امامزادگان می‌شمارند.

انتهای پیام
captcha