روحالله صفری، متولد سال 1359 از اهالی روستای حسامآباد شهرستان بهار است؛ وی که بهدلیل یک بیماری ارثی در سن ۲۸ سالگی سوی چشمانش را از دست داده و نابینا شده است یک سال قبل از این اتفاق تصمیم به حفظ قرآن میگیرد و با گذشت یک سال موفق به حفظ کل قرآن میشود.
وی همزمان در این مدت سطح دو حوزه علمیه را به پایان میرساند و امام جماعت مسجد صاحبالزمان(عج) روستای حسامآباد میشود؛ گرچه در بسیاری از موارد شاهد هستیم که افراد با داشتن تواناییهای جسمی و روحی انگیزهای برای کمک به دیگران ندارند و حتی توانایی کنترل زندگی خودشان را نیز ندارند، اما این حافظ روشندل به برکت قرآن در راه کمک به دیگران قدم میگذارد و با وجود شرایط جسمانی خاص همواره پیگیر حل مشکلات مردم روستاست.
روح الله صفری، حافظ روشندل در گفتوگو با ایکنا از همدان اظهار کرد: با علاقهای که به درس حوزه داشتم از سال 1375 وارد حوزه علمیه شدم و تا سطح دو ادامه دادم و از سال 1384 فعالیتهای فرهنگی و مذهبی را در روستا آغاز کردم. مدتی مدیر کانون فرهنگی مسجد بودم و بعد از سال 1389 به دعوت امام جماعت روستا، امام جماعت مسجد شدم.
وی با اشاره به اینکه رفته رفته قدرت بیناییام کمتر شد و در سن ۲۸ سالگی نابینا شدم، افزود: بیماریام ارثی است؛ زمانی که متوجه کمسو شدن چشمهایم شدم شروع به حفظ قرآن کردم؛ دلم میخواست وقتی نابینا شدم قرآن در بطن و وجودم باشد. بنا به این فرموده پیامبر اکرم(ص) که من در میان شما دو امانت نفیس و گرانبها میگذارم یکی کتاب خدا قرآن و دیگری عترتم را؛ با حفظ قرآن و تمسک به اهل بیت(ع) در تلاش بودم هیچگاه از این مسیر دور نشوم، چراکه پیامبر(ص) وعده دادهاند هر کس به این دو امانت تمسک جوید هیچگاه گمراه نخواهد شد. هر روز در نماز از خداوند میخواهیم که ما را از گمراهان قرار ندهد.
صفری اظهار کرد: یک سال پیش از نابینا شدنم شروع به حفظ قرآن کردم و در مدت یک سال حافظ کل قرآن شدم. همزمان در این مدت سطح دو حوزه علمیه را به پایان رساندم و امام جماعت مسجد صاحبالزمان(عج) روستای حسامآباد شدم.
این حافظ روشندل همدانی در ادامه گفت: یکی دیگر از انگیزههایم برای حفظ قرآن تأکیدات پدرم بود، او عاشق قرآن بود و همواره مرا به حفظ قرآن تشویق میکرد، بهطوری که وقتی مشغول به حفظ قرآن میشدم از دیدگاه او گویی تمام خوبیهای دنیا در من متجلی شده است.
وی تصریح کرد: پس از نابینا شدنم مشغول به برگزاری کلاسهای مختلف قرآن در روستا شدم، برگزاری کلاسهای روخوانی، روانخوانی، تفسیر، تجوید، ترتیلخوانی و... از جمله برنامههای روتین در مسجد روستاست که آنها را با کمک شورا و هیئت امنای روستا هدایت میکنیم. در ماه مبارک رمضان نیز بهصورت ویژه به تفسیر و ترتیلخوانی قرآن میپردازیم. در حال حاضر با همراهی اهالی روستا توانستهایم کلاسهای حفظ قرآن کریم را در روستا برگزار کنیم که در این مدت چهار نفر حافظ کل قرآن شدهاند. همچنین با برگزاری این دورهها، حدود 20 نفر از بانوان حافظ 20 جزء و 15 آقا حافظ 10 تا 15 جزء قرآن هستند.
این حافظ روشندل با تأکید بر اینکه همسرم بزرگترین یار و یاورم است، افزود: در زمینه رفتوآمدهایم همسرم یاریگرم است و اکنون نیز که فرزندانم بزرگتر شدهاند آنها نیز در این زمینه کمکم میکنند.
امام جماعت مسجد صاحبالزمان(عج) روستای حسامآباد با اشاره به اینکه در زمینه فعالیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی در روستا نیز کادرسازی صورت گرفته است، گفت: با تقسیم وظایف کارها بهخوبی پیش میرود، علاوه بر این اهالی روستا هم نظر لطفی به من دارند و چون شرایطم را میدانند در بسیاری از مواقع خودشان کمکم میکنند و به مسیری که میخواهم هدایتم میکنند.
وی ادامه داد: به لطف خداوند در سال ۹۵ موفق شدیم صندوق خیریهای در روستا تشکیل دهیم. اهداف صندوق را مشخص و افراد نیازمند در روستا را شناسایی کردیم. حدود ۱۰۰ خیر ثابت در این زمینه جذب شدند و عموم مردم بهصورت مستمر کم یا بیش به این صندوق کمک میکنند. ماهیانه پیامکی با عنوان حدیث در زمینه کمک به نیازمندان برای خیرین ارسال میشود و آنها را برای کمکرسانی دعوت میکنیم.
صفری اضافه کرد: از محل صندوق خیریه تاکنون سه منزل ساخته و تحویل نیازمندان روستا شده و یک مورد نیز در حال ساخت داریم. تأمین وسایل ضروری دانشآموزان نیازمند، کمک هزینه دارو و درمان نیازمندان، ارائه کمکهای نقدی، تهیه بستههای غذایی از جمله اهداف این صندوق است. بهصورت میانگین در سال گذشته بیش از یکصد میلیون تومان کمک نقدی برای این صندوق جمعآوری شد و برخی افراد نیز کمکهای غیر نقدی ارائه دادند همچون مصالح ساختمانی و لوازم التحریر و ... .
این حافظ روشندل گفت: با توجه به اینکه روستا کوچک است و باید آبرو و منزلت خانوادهها حفظ شود تمامی این کمکها بهصورت پنهانی انجام میشود؛ بهعنوان نمونه بستههای غذایی را در فروشگاه قرار میدهیم تا مسئول فروشگاه به آنها ارائه دهد.
وی درباره فعالیتهای فرهنگی روستا نیز بیان کرد: به لطف خداوند شورای فرهنگی روستا، دهیار، طلبهها، بسیج خواهران و برادران هماهنگی و همکاری لازم را با هم دارند و در برگزاری برنامههای مختلف مناسبتی همچون دهه ولایت بسیار خوب عمل میکنند.
صفری اظهار کرد: در این روستا مجتمعی در حال ساخت است که روند احداث این مجتمع چند منظوره با کمک خیرین با خرید زمینی 200 متری آغاز و نقشهکشی آن کلید خورده و قرار است بهعنوان سالن ورزشی و مجموعهای بهمنظور آموزش مشاغل فنی و حرفهای برای بانوان و کلاسهای مهد قرآن و... طراحی شود.
راضیه واحدی، همسر روحالله صفری نیز در ادامه به خبرنگار ایکنا گفت: اوایل ازدواج، همسرم هیچ مشکلی نداشت، کم کم بیناییاش را از دست داد، اما بهواسطه اخلاق خوش و روحیه شادی که دارد، زندگی با وی برایم دلنشین است. گرچه همسرم بیناییاش را از دست داده اما خداوند صبری به خانواده ما عطا کرده که مشکلات را بهخوبی کنار میزنیم. آرامشی که در درون همسرم است قطعا به برکت قرآن است و همین آرامش درونی ما را در زندگی بسیار کمک میکند.
وی بیان کرد: روستای حسامآباد تقریبا سه هزار نفر جمعیت دارد که در مناسبتهای ملی و مذهبی فعال هستند. بنده نیز به جز راهنمای حاج آقا، در کلاسداری و فعالیتهای مختلف رابط فرهنگی بین همسرم و خانمها هستم و فعالیتهای مجازی وی را انجام میدهم.
واحدی ادامه داد: کارهای عمرانی خوبی در این روستا با پیگیری مسجد، خیرین و گروههای جهادی شکل گرفته است؛ بهطوری که در سال 1398 منبع آب روستا که در حال تخریب بود به همت هیئت امنای امور آب روستا ساماندهی و مشکل منبع آب حل شد. همچنین با توجه به قدیمی بودن لولهها و قدمت 50 ساله، هیئت امنای امور آب با همراهی مردم به خرید لوله به طول هفت هزار متر پرداخته و با همهپرسی از اهالی امور آب روستا را تحویل اداره آب شهرستان دادند.
این فعال فرهنگی اظهار کرد: با توجه به ضروت نوسازی مسجد و رنگآمیزی و برقکشی، با همت مردم و محوریت مسجد و امام محله 95 میلیون تومان در سال 1399 جمعآوری و نوسازی آغاز و تا سال 1400 به اتمام رسید. یکی از اقدامات مهم نیز شکلگیری صندوق خیریه در سال 1395 بود که با جذب حدود یکصد خیر از تهران و همدان از طریق راهاندازی شبکه مجازی، توفیقات خوبی رقم زده شد و در حال حاضر 9 نفر در هیئت امنا فعال هستند و نیازهای روستا را شناسایی و از بیماران صعبالعلاج و نیازمند به عمل جراحی حمایت میکنند.
واحدی با اشاره به دیگر اقدامات همسرش که بهعنوان امام محله در همافزایی میان گروههای جهادی و خیرین فعالیت دارد، یادآور شد: تأمین جهیزیه و حمایت از دانشآموزان بیبضاعت و تهیه بستههای معیشتی از جمله این اقدامات در روستاست. این روستا هم مانند برخی از مناطق کشور دچار یک سنت غلط بود و آن هم هزینههای سنگینی بود که برای برگزاری مراسم اموات به خانواده داغدار متحمل میشد؛ از سال 1395 با ابتکاری زیبا از سوی همسرم از طریق هیئت امنای مساجد و حسینیههای دیگر روستاها بخش زیادی از این سنت کنار گذاشته میشود و مقداری از این هزینههای سنگین بهواسطه صندوق خیریه در اختیار نیازمندان قرار میگیرد تا برای نوسازی مدارس و تأمین هزینههای عروسی و اتمام خانههای نیمهکاره صرف شود.
وی بیان کرد: همسرم با تبلیغات فرهنگی و اطلاعرسانی و تعیین هدایا و جوایز، توانست جمعیت خوبی را به سمت انس با قرآن کریم جذب کند، خیرین نیز کمکهای فراوانی برای روشن ماندن چراغ فعالیتهای قرآنی این مسجد انجام دادهاند. هر شب در جلسات قرآنی روستا، قرعهکشی و جوایزی به برگزیدگان جلسات مفاهیم قرآن و تفسیر اهدا میشود.
انتهای پیام