گفتمان نژادپرستانه دولت مکرون علیه مسلمانان از 2019 علنی بود
کد خبر: 4155586
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۱
اندیشمند فرانسوی:

گفتمان نژادپرستانه دولت مکرون علیه مسلمانان از 2019 علنی بود

اندیشمند مشهور فرانسوی اذعان کرد: دولت فرانسه از سال 2019 گفتمان نژادپرستی علیه مسلمانان اتخاذ کرده و با موجودیت نوادگان استعمارشدگان مشکل دارد.

به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره فرانسوا بورگا، محقق و متفکر فرانسوی تأکید کرد که دولت فرانسه از سال 2019 به اتخاذ گفتمان نژادپرستانه علیه مسلمانان روی آورده و درگیری کنونی بین فرانسه و مسلمانان در واقع نزاع بین استعمارگران و نوادگان استعمارشدگان است.

بورگا  گفت: گفتمان اسلام‌هراسی در فرانسه به گروه‌های خاصی از جامعه، راست افراطی و راست محدود بود، سپس به بخش‌هایی از چپ‌گراها منتقل شد و از سال 2019 گفتمان نژادپرستی به گفتمان دولت فرانسه تبدیل شد.

وی در گفت‌وگو با الجزیره افزود: پس از جرم‌انگاری، محکومیت و سرکوب اقدامات اقلیتی از شهروندان مسلمان توسط دولت فرانسه در گذشته، از سال 2019 نه تنها رفتارها بلکه بیشتر نظرات اکثریت شهروندان مسلمان هم جرم‌انگاری و سرکوب می‌شود.

این پژوهشگر فرانسوی تصریح کرد: از سال 2020 دولت فرانسه شروع به جلوگیری از انجام عادی شعائر دین اسلام کرده است و سران حکومتی گفتمان جدیدی را اتخاذ کرده‌اند و اعمال مسلمانان مانند نماز، غذای حلال و نحوه تربیت فرزندانشان را مغایر با اصول جمهوری فرانسه می‌دانند که توسط جرالد دارمنن، وزیر کشور به آن اشاره شده است.

بورگا افزود: در حالی که در گذشته، فرانسه جهادی‌ها را هدف می‌گرفت بعد از آن نوبت سلفی‌ها شد و سپس جریان اخوان‌المسلمین را در چارچوب هجمه‌های جدید و رسمی خود جرم‌انگاری کرد و حالا هم دولت فرانسه واژه دیگری را به نام محیط پیرامونی به کار گرفته به این معنی که موضوع دیگر به جرم‌انگاری شهروندان مسلمان محدود نمی‌شود، بلکه محیط پیرامونی او شامل خانواده و نزدیکانش را هم جرم‌انگاری می‌کند.

یورگا اختلاف کنونی بین مسلمانان و فرانسه را به سه بعد مرتبط می‌داند، اولی مربوط به رقابت ادیان و دومی مربوط به ویژگی سکولاریسم سخت فرانسوی است که از شرایط انقلاب فرانسه در سال 1789 بروز پیدا کرد زمانی که نهاد مذهبی (کلیسا) وسیله‌ای در دست قدرت مطلقه شاه بود.

وی افزود: در مورد بعد سوم که اصل قضیه است، به اخلاف استعمارگران مربوط می‌شود که با وجود نوادگان استعمارشده در کشورشان مخالفند و نمی‌خواهند صدای این استعمارشدگان در جامعه فرانسه بلند شود و بخواهند حقوق خود را مطالبه کنند و صفحه تاریخ را بنویسند.

این اندیشمند فرانسوی معتقد است که نوادگان استعمارگران از فرزندان استعمارشدگان می‌ترسند، زیرا نسل چهارم و پنجم استعمارشدگان از تجربه و اعتماد به نفس برخوردارند و صدای خود را در جامعه فرانسه بلند کردند و حقوق اولیه خود را مطالبه می‌کنند، زیرا برای به دست آوردن آن با مشکل مواجه می‌شوند.

انتهای پیام
captcha