برگزاری شورای عالی حج و تصمیم‌گیری برای ازسرگیری عمره مفرده
کد خبر: 4160877
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵

برگزاری شورای عالی حج و تصمیم‌گیری برای ازسرگیری عمره مفرده

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری هر چه سریعتر شورای عالی حج به منظور تصمیم‌گیری درباره از سرگیری سفرهای عمره مفرده ایرانیان به سرزمین وحی خبرداد.

برگزاری شورای عالی حج و تصمیم‌گیری برای ازسرگیری عمره مفردهبه گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی درباره سفر حج و از سرگیری سفرهای عمره مفرده گفتگو و رایزنی کرد.

وزیر ارشاد در این دیدار که در محل بعثه مقام معظم رهبری در تهران برگزار شد، از حج امسال به عنوان یک حج موفق یاد کرد و از تلاش‌های سرپرست حجاج ایرانی و همه کارگزاران و دست اندرکاران برگزاری حج تمتع قدردانی به عمل آورد.

وی گفت: رئیس جمهوری نیز در جریان ارائه گزارش فعالیت‌های حج امسال، از تلاش‌های دست اندرکاران حج تشکر و قدردانی کردند.

اسماعیلی همچنین از آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری هر چه سریعتر شورای عالی حج و زیارت به ریاست رئیس جمهوربه منظور تصمیم‌گیری درباره از سرگیری سفرهای عمره مفرده ایرانیان به سرزمین وحی خبرداد.

در این دیدار که رئیس سازمان حج و زیارت نیزحضور داشت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب نیز با بیان اینکه با یاری خدا، راهنمایی‌ها و هدایت‌های مقام معظم رهبری و دعای خیر مردم، الحمدالله حج امسال به خوبی برگزار شد، اظهار داشت: این حج درشرایطی با حضور بیش از 87 هزار زائر ایرانی برگزارشد که کشور همچنان از کمبود امکانات ناشی از تحریم‌های ظالمانه و شدید استکبار جهانی رنج می‌برد و گرمای هوا درعربستان در 25 سال گذشته بی‌سابقه بود.

سرپرست حجاج ایرانی از بالا بودن میانگین سنی زائران ایرانی به عنوان یکی دیگر از نقاط حائز توجه حج امسال نام برد و اظهار داشت: امسال فاصله سنی میان زائران ایرانی 111 سال بود به گونه‌ای که از نوزاد چندماهه تا پیرمرد 111 ساله در آن حضور داشتند.

حجت‌الاسلام نواب با بیان اینکه اعزام شماری از زائران با بیماری‌هایی نظیر آلزایمر و ناراحتی‌های کلیوی و قلبی مشکلاتی را برای خدمتگزاران ایجاد کرده بود، بر ضرورت بازنگری دردستورالعمل اعزام زائران به حج و توجه به استطاعت جسمی تاکید کرد.

وی همچنین به پیگیری‌های انجام شده در خصوص استفاده از فرودگاه طائف به جای فرودگاه جده برای زائران ایرانی در سفر به سرزمین وحی اشاره کرد و گفت: درصورت اجرایی شدن این طرح مسیر 300 کیلومتری زائرانی که از فرودگاه جده وارد و عازم مکه می‌شوند به کمتر از 100 کیلومتر کاهش خواهد‌یافت و زائران به جای میقات جحفه در میقات قرن‌المنازل مُحرم خواهند‌شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با استقبال ازاین اقدام تاکید کرد که در تماس‌های آینده با همتای عربستانی خود این موضوع را پیگیری خواهدکرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین کاهش تعداد کارگزاران حج با حفظ کیفیت را به نفع اعزام بیشتر زائران عنوان کرد و برنامه‌های فرهنگی اجرا شده از جمله برگزاری محافل انس و معرفت، جلسات قرآنی، روایتگری، مدینه شناسی و مکه شناسی را نسبت به سال‌های گذشته بیشتر و با کیفیت تردانست.

وی گفت: قاریانی که امسال به حج اعزام شدند در جمع زائران کشورهای دیگر 20 برنامه اجرا کردند که مورد استقبال قرار گرفت.

در این دیدار همچنین آمار تعداد فوتی‌های حج امسال و مقایسه آن با حج‌های گذشته مطرح شد و دو طرف به اظهار نظرهای صورت گرفته از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز پزشکی حج و زیارت اشاره کردند.

رئیس سازمان حج و زیارت نیز آماری از زائران با ریسک بالا که امسال به حج اعزام شده بودند ارائه داد و تاکید کرد که این امر در فرایند اجرای عملیات نیزمشکلاتی را ایجاد کرده بود.

سید عباس حسینی نیز تاکید کرد: باید به نحوی برنامه ریزی شود تا افرادی که توانایی دارند اعمال خود را انجام دهند به حج اعزام شوند تا مشکلات برای مرکز پزشکی و دست اندرکاران درحج های آینده کاهش یابد.

انتهای پیام
captcha