کد خبر: 4237147
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۲

فعالیت‌های قرآنی دانشگاه علوم پزشکی همدان با رویکرد تبیینی دنبال می‌شود

مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی این دانشگاه با ارائه محتوای قرآنی در قالب و با رویکردی جدید و تبیینی و گفت‌وگومحور دنبال می‌شود که موجب جذب دانشجویان به محتواهای قرآنی شده است.

قرآن کریممجتبی محبتی، مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان، در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، ضمن ارائه برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی اولویت‌دار در این دانشگاه اظهار کرد: برنامه‌های مستمر قرآنی ویژه دانشجویان و اساتید این دانشگاه از جمله دوره‌های حفظ، قرائت و تفسیر و... طی سال‌تحصیلی برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه طی دوسال گذشته فعالیت‌های قرآنی دانشگاه با رویکردهایی نو دنبال می‌شود، افزود: در این راستا به دنبال این هستیم تا ضمن جذب دانشجویان به مفاهیم قرآنی این مفاهیم را در قالب و با رویکردی نو به آنها ارائه دهیم، یکی از رویداد‌هایی که ویژه دانشجویان برگزار شد و با استقبال زیادی مواجه شد رویداد «ثریا» بود که نجوم در قرآن را به صورت عملی برای دانشجویان ارائه می‌کند.

محبتی اضافه کرد: در این همایش از اساتید مطرح کشور از جمله سید حسین امیدیانی هیئت علمی دانشگاه علوم قرآنی و عضو پیوسته انجمن فیزیک ایران دعوت شد، واقعه بیگ بنگ و محتواهای قرآنی نجوم با علم روز و اطلاعات آفرینش بررسی شد.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه رصد آسمان شب نیز طی این همایش انجام شد، گفت: هم‌چنین از شرکت دانش بنیان اسلامی «رصدگر عمق آسمان» قم دعوت شد، تجهیزات جدیدی از جمله تلسکوب‌ها و عینک‌های سه بعدی در اختیار دانشجویان قرار داده شد؛ در این رصد کواکب و صورت‌های فلکی و حرکت آنها را بر اساس آیات قرآن بیان کردند.

وی اشاره کرد: این برنامه طی سال‌تحصیلی جدید به صورت گسترده‌تر برای دانشجویان برگزار خواهد شد، به این صورت که اردوهای رصد را در کویر برگزار کنیم. این طرح به وزرات‌خانه نیز ارائه شد، پذیرفته شده و به عنوان یک طرح ملی قرار شد در صورت امکان در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام شود.

وی با اشاره به برنامه دیگر قرآنی این دانشگاه ابراز کرد: با توجه به اینکه دانشجویان بین‌المللی در این دانشگاه مشعول به تحصیل هستند کلاس تدبر در قرآن کریم به زبان انگلیسی و به صورت تخصصی با حضور خانم خادمی از کارکنان دانشگاه برگزار شد، در این طرح دانشجویان بین‌الملل از کشورهای نیجریه، عراق و پاکستان که دانشجویان شیعه، دغدغه‌مند و مذهبی هستند شرکت دارند.

محبتی افزود: در این دوره قرآنی آیاتی از سوره‌های جزء 30 به صورت محتوایی و عمیق بررسی می‌شود. هم‌چنین دوره تدبر در قرآن ویژه سایر دانشجویان با حضور حجت‌الاسلام عیوضی به صورت هفتگی با بررسی سوره‌های جزء 30 برگزار می‌شود.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به برگزاری همایشی با محوریت سوره محمد، گفت: در این برنامه در ابتدا به مدت یک هفته نمایشگاهی با تابلوهای قرآنی که از مدرسه قرآنی تهران تهیه شده بود برگزار شد، در این نمایشگاه برخی از دانشجویان با اشرافی که بر موضوع تدبری این سوره و تابلوها داشتند مطالب را برای بازدیدکنندگان تبیین می‌کردند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه «حال خوب» و «قتال» دو موضوع سوره محمد است، در این نمایشگاه و همایش مربوطه حال خوب بر اساس این سوره قرآن بررسی شد که چرا حال ما خوب نیست و چطور باید این حال را خوب کرد، پس از نمایشگاه همایشی با حضور آقای دکتر رجبعلی از مدرسان علوم قرآن و حدیث با ارائه محتوای نویی از قرآن برگزار شد. در این برنامه با توضیح، تبیین و گفت‌و‌گو دانشجویان پای قرآن آمدند.

محبتی با اشاره به برگزاری برنامه‌ «آیه‌های همیشه» در دانشگاه گفت» در این برنامه طی فراخوانی از دانشجویان خواستیم آیه مورد علاقه خود را که دوست دارند در اتاق آنها نصب شود را برای ما ارسال کنند، 400 آیه دریافت شد و در نهایت به قبد قرعه به 14 دانشجو و 14 نفر از اساتید و کارمندان تابلوی آیه مورد نظر خوشنویسی شده با خط نسخ هدیه شد. این برنامه هزینه خاصی نداشت اما ضمن اینکه انس افراد با قرآن را نشان می‌داد، با استقبال خوبی روبرو شد.

وی هم‌چنین به برنامه قرآنی دیگری در حوزه زنان اشاره کرد و بیان کرد: برنامه‌ای با محوریت تبیین شخصیت‌های زنان قرآنی بر اساس نقشی که دارند با حضور خانم برومندپور از مدرسه قرآنی دانشگاه تهران برگزار شد، در این مراسم نقش مادری، همسری، خواهری و دختری بر اساس آیات قرآن مورد بررسی قرار گرفت، به طور مثال نقش مادری با توجه به آیاتی از قران که در مورد مادر حضرت موسی(ع) است بیان شد، نقش دختری با توجه به آیاتی که در مورد دختران حضرت شعیب است بیان شد، نقش همسری با بررسی نقش آسیه همسر فرعون و نقش خواهری با توجه به خواهر موسی که تنها یک آیه در قرآن آمده است مطرح شد. این مطالب همه بر اساس احادیث، روایات و تفاسیر موجود تبیین شد.

محبتی با اشاره به برنامه ای در حوزه تربیت قرانی و مذهبی فرزندان گفت: دوره تربیت بنیادی با عنوان وظایف والدین در تربیت مذهبی فرزندان با حضور دکتر الهی منش روانشناس و روحانی به صورت ضمن خدمت ویژه اساتید و کارکنان برگزار شد.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان یادآور شد: با توجه به بازخوردهای مثبت برنامه‌های اجرا شده این برنامه با رویکرد جدیدتر و گسترده تر در سال‌تحصیلی جدید برگزار خواهد شد.

خبرنگار: اکرم یوسفی پارسا

انتهای پیام
captcha