کد خبر: 4264818
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۵
سخنگوی شورای نگهبان:

بایسته‌های جهاد تبیین در عرصه رسانه

طحان نظیف با بیان اینکه جهاد تبیین بایسته‌هایی دارد، گفت: کسی که می‌خواهد از ارزش‌های نظام اسلامی دفاع کند باید دانش و اطلاعات کامل و خوبی داشته باشد در غیر این صورت روایت‌های مخدوش ارائه می‌دهد، هم‌چنین قانون اساسی ایران را باید بداند، با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی انس داشته باشد و میدان را بشناسد.

طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبانبه گزارش ایکنا از همدان، طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی، امروز ۲۰ بهمن‌ماه در گردهمایی فعالان فضای مجازی و رسانه استان همدان و دهمین اختتامیه جشنواره رسانه‌ای ابوذر، در سالن شهدای استانداری همدان، اظهار کرد: انقلاب اسلامی یک اتفاق نو در همه ساحت‌های عالم بود. انقلاب تمام ارزش‌هایی که وجود نداشت یا از بین رفته بود را احیا کرد و مبنای آن چیزی نبود جز خداباوری، انقلاب اسلامی ما خداباوری را به زندگی انسان برگرداند مسئله‌ای که در قانون اساسی ما وجود دارد و تمام عرصه‌های فردی و اجتماعی انسان در قانون اساسی یک سبقه الهی دارد.

وی افزود: انقلاب اسلامی صرفاً شکست یک نظام سیاسی نبود، بلکه یک تلاش مقدس برای حاکمیت ارزش‌های الهی بر کشور عزیز ما ایران بود و به دنبال زمینه‌سازی نابودی مستکبران که به دنبال سلطه خود بر تمام جهان بود را ایجاد کند.

نظیف بیان کرد: پیروزی انقلاب اسلامی امید مستضعفان را زنده کرد و این باور را در جهان ایجاد کرد که قدرت‌های ظالم‌ پایدار نیستند و در مقابل، مقاومت مظلومان عاقبتی جز شکست ندارد، به همین دلیل بود که این انقلاب حتی مرز‌های جغرایی را طی کرد و به یک حرکت جهانی تبدیل شد. 

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه دشمنان انقلاب به خاطر چنین انقلابی هیچ‌گاه دست از دشمنی با آن بر نمی‌دارند، تأکید کرد: این انقلاب برخاسته از فطرت پاک بشری و الهی است و ویژگی خاص آن است که معادلات ظالمانه را بهم می‌زند. مستکبران برای نابودی آن دست بر نمی‌دارند تا مانع تحقق این غایت شوند، اما انتهای این مسیر برای ما موفقیت است.

وی ادامه داد: کشوری که روزی رؤسای جمهور سایر کشورها بدون اطلاع مقام اول کشور در آن رفت و آمد می‌کردند و جلساتی را برگزار می‌کردند، یا مجلس آن قوانین ذلیلانه‌ای همچون کاپیتولاسیون را تصویب می‌کرد به کشوری تبدیل شده که در کنار استقلال خود موجودیت استکبار را به چالش می‌کشد، این عزتی است که برگرفته از خداباوری است، «وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ» (منافقون/ آیه ۸) دنیا ایران ما را به جوانانی می‌شناسد که در عرصه‌های علمی، هنری، ورزشی و ... می‌درخشند و در مسیر پیشرفت نظام هستند. این انقلاب بود که این مسیر را در مقابل مردم قرار داد.

نظیف با اشاره به روایت رسانه در عصر حاضر تصریح کرد: امروز واقعیت نه چندان مطلوب این است که کسانی جامعه را مدیریت می‌کنند که مدیریت افکار عمومی را در دست دارند، از این رو بحث جهاد تبیین مطرح شد چراکه دشمن چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی به جنگ روایت و جنگ ترکیبی روی آورده است و ما چاره‌ای جز ایستادگی در این مسیر نداریم. گستردگی جوامع امروز موجب شد مردم بسیاری از وقایع را نتوانند مشاهده کنند و اینجا اهمیت روایت مطرح می‌شود. این روایت است که وقایع را مشخص می‌کند و مدیریت این روایت در دست روایت‌گر است.

وی تأکید کرد: اگر روایت‌های درست صورت نگیرد قطعاً روایت‌های کذب و خلاف واقع جایگزین می‌شود و در نتیجه تصویرسازی در اختیار این روایتگران قرار می‌گیرد، این‌ مهم اهمیت کار اصحاب رسانه را نشان می‌دهد اینکه چه کسی و چگونه روایت کند بسيار اهمیت دارد. روایت نکنیم، روایت می‌شویم و وقتی روایت شویم به دلخواه دیگران روایت شده‌ایم.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: دشمن به‌دنبال وارونه جلوه دادن حقایق است به گفته رهبر معظم انقلاب دشمن می‌خواهد جای جلاد و شهید را عوض کند، در طی یک سال گذشته جنایتی نبود که در غزه و لبنان رقم نخورد، از جمله تخریب زیرساخت‌ها، حمله به مناطق مسکونی، مدارس، بیمارستان‌ها، تعداد شهدا و مجروحان، ترور خبرنگاران و نسل کشی‌ها و... هرچند بسیاری از این جنایت‌ها را سانسور می‌کردند اما باز هم رسانه‌ای می‌شد.

نظیف ادامه داد: جامعه نیازمند حضور مردم است و این حضور باید با بصیرت همراه باشد، این بصیرت را خواص ایجاد می‌کنند‌ اگر نگاهی به تاریخ داشته باشیم مردم غیر بصیر دچار آسیب‌های بسیاری شده‌اند. اگر جهاد تبیین نباشد امیرالمؤمنین(ع) خانه‌نشین می‌شود و کربلا تکرار می‌شود چراکه کربلا نشان از جهل عمومی است که موجب می‌شود یزید چنین جنایت‌هایی را مرتکب شود.

وی یادآور شد: اگر جهاد تبیین درست انجام شود حتما جواب می‌دهد، همچون روایت حضرت زینب(س) که نمونه یک جهاد تبیین عالی است، انقلاب اسلامی ما بیش از هر چیز حاصل بصیرت، بیداری و حضور مردم بود. در فضای رسانه گاهی یک عکس روایت بسیار خوبی دارد، مثل دیدار همافران در ۱۹ بهمن سال ۱۳۵۷ که با حضرت امام(ره) داشتند و این عکس به خوبی بازتاب داده شد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه جهاد تبیین بایسته‌هایی دارد، بیان کرد: کسی که می‌خواهد از ارزش‌های نظام اسلامی دفاع کند باید دانش داشته باشد و اطلاعات کامل و خوبی داشته باشد در غیر این صورت روایت‌های مخدوش ارائه می‌دهد، هم‌چنین قانون اساسی ایران را باید بداند و آن را مطالعه کرده باشد چراکه پاسخ بسیاری از شبهات در قانون اساسی است. با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی انس داشته باشد. میدان را بشناسد.

وی با اشاره به این بایسته‌ها ادامه داد: مجاهد تبیین باید بداند امروز در چه زمینی بازی می‌کند و به دنبال تبیین چه چیزی است، اولویت‌ها را بشناسد، هم‌چنین باید نقطه زن باشد، زبان مخاطب را بشناسد و بتواند با او ارتباط بگیرد، چاره آن حضور در میان مردم و بطن جامعه است، نباید از مردم جدا باشد.

نظیف اشاره کرد: بیان و زبان مجاهد تبیین با عملش سازگار است، او امیدآفرین است چراکه این مسئله تکلیف اصلی او به عنوان مجاهد در این راه است، هر رفتاری که یأس و نا امیدی ایجاد کند یعنی در زمین دشمن بازی می‌کنیم و این نقطه اتکا دشمن است. همه طواغیت قبل از اینکه ظلم را در جامعه ایجاد کنند، پذیرش ظلم را در جامعه ایجاد می‌کنند یعنی امید به بهبودی وجود ندارد. لذا امید آفرینی یک معیار است.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار کرد: معرفی الگو نیز یکی از این بایسته‌هاست، دشمن گاهی از چیزی الگویی می‌سازد که نکته قابل توجهی ندارد و برای تخریب الگوهای واقعی برنامه ریزی می‌کنند اما ما قهرمان‌هایی داریم که در عرصه بین‌الملل حرف‌هایی برای گفتن دارد. انتهای این مسیر روشن است، چراکه در تقابل بین حق و باطل پیروزی قطعی با اهل حق است، اما اینکه سهم ما در این مسیر و پیروزی چیست قابل تأمل است.

 

انتهای پیام
captcha