کد خبر: 4273025
تاریخ انتشار : ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
اخلاق در قرآن/ ۱۹

عبادالرحمان چه ویژگی‌هایی دارند

یک مدرس علوم‌ قرآنی گفت: در آیات ۶۳ تا ۷۴ سوره فرقان خداوند به ویژگی‌های بندگان خوب اشاره می‌کند و از آن‌ها به‌عنوان عبدالرحمان یاد می‌شود، از دیدگاه خداوند اولین ویژگی این بندگان آن است که این افراد در مقابل خداوند خاکسارند.

قرآن
به گزارش ایکنا از همدان، سعید دُرکلام، عضو هیئت مدیره انجمن مدرسان قرآن کریم همدان در سخنانی به بیان نکات جزء نوزدهم اخلاقی قرآن کریم پرداخت که در ادامه می‌خوانیم:
 
اولین نکته اخلاقی در این جزء در آیه ۲۸ سوره فرقان نهفته است. خداوند در این آیه می‌فرماید: «يَا وَيْلَتَىٰ لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا؛ ای وای، کاش من فلانی را که سبب بدبختی من شد به دوستی نمی گرفتم.» یکی از نداهای جهنمیان و آرزوهای آن‌ها این است که ای کاش فلانی را دوست خود نمی‌گرفتم، این نکته به ما هشدار می‌دهد که ما باید در انتخاب دوست دقت داشته باشیم. امام علی(ع) در این باره می‌فرماید هر گاه دین کسی را نشناختید به دوستانش نگاه کنید اگر دوستانش پیرو دین خدا بودند او نیز پیرو آیین الهی است.

در آیات ۶۳ تا ۷۴ سوره فرقان خداوند به ویژگی‌های بندگان خوب اشاره می‌کند و از آن‌ها به‌عنوان عبدالرحمان یاد می‌شود، از دیدگاه خداوند اولین ویژگی این بندگان آن است که این افراد در مقابل خداوند خاکسارند. نکاتی که خداوند دستور به انجام آن داده انجام می‌دهند و مطیع دستورات و احکام خداوند هستند، بنابراین تسلیم در برابر خداوند هستند.

ویژگی دوم این افراد آن است که اهل تکبر نیستند و بر روی زمین با غرور راه نمی‌روند. وقتی در اجتماع حاضر می‌شوند دقت می‌کنند که بدون تکبر باشند. 

سومین ویژگی عبادالرحمان این است که نسبت به انسان‌های جاهل بی‌اعتنا بوده و رفتار ناشایست و کلام نادرست آن‌ها را دنبال نمی‌کنند. ویژگی دیگر این افراد آن است که عبادت آن‌ها طولانی است و خداوند را خالصانه یاد می‌کنند، خداوند را به خاطر خداوند می‌خواهند و عبادت آن‌ها نیز جنبه از سر باز کردن ندارد، بلکه تلاش می‌کنند که با حضور قلب عبادتی طولانی داشته باشند‌. این افراد پیوسته از خداوند می‌خواهند که عذاب جهنم را از آنان برگرداند. بنابراین از خداوند می‌خواهند که از عذاب دور شوند.

از دیگر ویژگی‌های عبادالرحمان آن است که گرفتار افراط و تفریط نیستند و حد تعادل را در امور رعایت می‌کنند این افراد معتدل هستند و حواسشان به این موضوع است. 

این افراد معبود دیگری را جز خداوند نمی‌خوانند، خود را معبود خداوند می‌دانند نه معبود دیگری. خود را به گناهان آلوده نمی‌کنند، قتل، شرک، زنا و... از جمله گناهانی است که در این آیات مطرح شده و خداوند می‌فرماید عبادالرحمان از این گناهان دوری می‌کنند.

در مجالس باطل و لهو و لعب شرکت نمی‌کنند و شهادت به دروغ و باطل نمی‌دهند. به هر محفلی وارد نمی‌شوند. همچنین این افراد دارای چشم بصیرت هستند و گوشی شنوا، قلبی عبرت گیر و پندپذیر دارند. آگاهانه گام بر می‌دارند نه از روی شک و تردید. عقلانیت در وجود این افراد وجود دارد. 

توجه خاصی به تربیت خانواده دارند و از خداوند می‌خواهند هم برای خود و هم برای خانواده سرنوشت خوبی رقم بخورد.

آیات ۱۶۵ و ۱۶۶ سوره شعرا خداوند به یک مفسده عظیمی اشاره می‌کند و آن هم هم‌جنسگرایی است. در این آیات می‌خوانیم «أَتَأْتُونَ الذُّكْرَانَ مِنَ الْعَالَمِينَ؛ آیا شما از میان جهانیان با مردان آمیزش می‌کنید؟» «وَتَذَرُونَ مَا خَلَقَ لَكُمْ رَبُّكُمْ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ ۚ بَلْ أَنْتُمْ قَوْمٌ عَادُونَ؛ و آنچه را پروردگارتان برای شما از همسرانتان آفریده رها می‌کنید؟ برای این کار زشت بی‌سابقه، دلیل و برهان استواری ندارید بلکه شما گروهی تجاوزکار از حدود خدا و مرزهای انسانیت هستید.»

خداوند به این مورد تأکید می‌کند که از هم‌جنسگرایی دوری کنید؛ در این آیات خداوند خطاب به قوم حضرت لوط می‌فرماید آیا شما از میان مردم جهان به سراغ جنس ذکور می‌روید و خداوند از آنچه همسران برای شما آفریده رها می‌کنید؟! پیامبر در حدیثی می‌فرماید بوی بهشت را نمی‌شوند کسی که به سراغ هم‌جنسگرایی می‌رود.

انتهای پیام
captcha