کد خبر: 4292643
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۲
بررسی ابعاد سیاسی واقعه عاشورا

امروز رژیم صهیونسیتی شمر زمان است

یک فعال سیاسی در همدان به بررسی ابعاد سیاسی قیام امام حسین (ع) و تطبیق آن باشرایط حاضر ومعرفی ویژگی‌های شمر زمانه پرداخت و گفت: قطعا امروز یهود و رژیم صهیونیستی شمر زمانه است، لازم است برای شناخت و معرفی شمر زمانه هر یک از ما به عنوان یک فعال رسانه‌ای عمل کنیم.

شمر زمانهبه گزارش ایکنا از همدان، واقعه عاشورا از عالی‌ترین حماسه‌های جاویدان است که در کمترین زمان و با فداکاری افراد معدودی رخ داد و همیشه به عنوان «انقلاب بزرگ» بر تارک تاریخ بشریت می‌درخشید.

اندیشمندان مسلمان این حادثه عظیم را از ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی، عبادی، عرفانی، تاریخی و... مورد تحلیل و بررسی قرار داده‌اند و هر یک درخور شأن و مقام خود، آموزه‌هایی را برای پویندگان راه حسینی به ارمغان آورده‌اند. اما آنچه بیش از همه حادثه عاشورا را پرفروغ‌تر و جاودانه‌تر می‌سازد، «بعد سیاسی» آن است که بسیاری از انسان‌ها را متحول و انقلابی ساخته و جلو خودکامگی بسیاری از زمامداران فاسد را گرفته است. به منظور بررسی ابعاد و پیامدهای سیاسی واقعه کربلا  خبرنگار ایکنا از همدان با محمدجواد بیات، فعال و پژوهشگر سیاسی در همدان،  گفت‌وگویی کرده است که مشروح آن رو در زیر می‌خوانیم:

ایکنا - واقعه کربلا چه ابعاد سیاسی داشت؟ آیا هدف قیام تشکیل حکومت بود؟

عده‌ای بر این باورند که حضرت می‌خواست حکومت یزید را کنار بزند و خود یک حکومت تشکیل دهد، این هدف قیام ابی‌عبدالله(ع) بود. این حرف نیمه درست است. نقطه مقابل گفته می‌شود حضرت می‌دانست که نمی‌تواند حکومت تشکیل دهد، بلکه اصلا آمده تا کشته و شهید شود‌! مقام معظم رهبری در این باره می‌فرمایند «به نظرم این طور می‌رسد کسانی که گفته‌اند هدف حکومت بود یا هدف شهادت بود میان هدف و نتیجه خلط کرده‌اند.»

در حقیقت امام حسین(ع) برای انجام یک واجب، قیام کرد، این واجب در طول تاریخ متوجه یکایک مسلمانان است. این واجب، عبارت است از اینکه هر وقت دیدند که نظام جامعه اسلامی دچار یک فساد بنیانی شده و بیم آن است که به کلی احکام اسلامی تغییر یابد، هر مسلمانی باید قیام کند. البته در شرایط مناسب که بداند این قیام اثربخش خواهد بود.

بنابراین امام حسین(ع) قیام کرد و عملا این واجب را انجام داد تا درسی برای همه باشد. امام حسین(ع) کاری انجام داد که وجدان مردم بیدار شد. می‌بینیم که بعد از شهادت امام حسین(ع) قیام‌های اسلامی یکی پس از دیگری به وجود آمد‌.

در حقیقت حسین بن علی(ع) کاری کرد که در همه دوران‌های حکومت طواغیت، کسانی پیدا شوند و با اینکه از دوران صدر اسلام دورتر بودند اراده‌شان از دوران امام حسن محتبی(ع) برای مبارزه با دستگاه ظلم و فساد بیشتر بود. این روحیه ظلم‌ستیزی و مسئولیت‌پذیری در جهت آن، بعد از قیام امام حسین(ع) این روحیه زنده شد. این درس بزرگی است که در ماجرای عاشورا در کنار درس‌های دیگر باید بدانیم.

ماجرای عاشورا عبارت است از یک حرکت عظیم مجاهدت‌آمیز در هر دو جبهه، هم در جبهه مبارزه با دشمن خارجی و برونی و هم در جبهه درونی که آن روز جامعه به طور عموم به سمت همان فساد درونی حرکت کرده بود. کاری که در زمان امام حسین(ع) انجام گرفت، نسخه کوچکش هم در زمان امام خمینی(ره) انجام گرفت.

معارف حسینی بخش عظیمی از معارف شیعه است. این پایه مهمی است و خود یکی از پایه‌های اسلام است. ناظر به این مهم امام خمینی(ره) معتقد است «کربلا کاخ ستمگران را با خون در هم کوبید و کربلای ما کاخ سلطنت شیطانی را فرو ریخت. مساله کربلا که خودش در رأس مسائل سیاسی هست باید زنده بماند، سیدالشهداء(ع) با هم اصحاب و عشیره‌اش قتل عام شدند لکن مکتب شان را جلو بردند.»

ایکنا - از مکتب عاشورا چه درس‌هایی می‌توان گرفت؟

شهادت حضرت سیدالشهداء(ع) مکتب را زنده کرد. در شناخت شمر زمان نگاه نافذ و حکیمانه امام(ره) علیه در ایجاد گفتمان سیاسی قابل تأمل و تعمق است. متناظر با شرایط کنونی جهان اسلام و گرفتاری‌های به وجود آمده از سوی رژیم صهیونیستی، امام خمینی(ره) در اسفند ۱۳۴۱ می‌فرماید «خطر اسرائیل و عمال آن را به مردم تذکر دهید.» در همین زمینه استاد شهید مرتضی مطهری سال ۱۳۴۹ در نطقی تاریخی با طرح این سوال، «اگر پیغمبر اسلام زنده بود، امروز چه می‌کرد؟ درباره چه مسئله‌ای می‌اندیشید؟» استاد خود پاسخ می‌دهد «والله و بالله قسم می‌خورم که پیغمبر در قبرش، امروز از یهود می‌لرزد. اگر کسی این مسئله را نگوید گناه کرده است. من اگر نگویم والله مرتکب گناه شده‌ام و هر خطیب و واعظی نگوید مرتکب گناه شده است. والله قضیه‌ای که دل پیغمبر اکرم(ص) را خون کرده است. قضیه اشغال فلسطین است. داستانی که دل حسین بن علی(ع) را خون کرده است این قضیه است. شمر هزار و سیصد سال پیش مرد، شمر امروز را بشناس.»

در این زمینه می‌توان به گزارش آمار خسارات وارده در غزه تا ۷ ژانویه ۲۰۲۵ به عنوان شاهد مثال به تعداد شهیدان حداقل ۴۵ هزار و ۸۸۵ نفر از جمله ۱۷ هزار و ۴۹۲ کودک شهید و بیش از ۱۰۹ هزار و ۱۹۵ مجروح اشاره کرد. به علاوه بر اساس گزارش العالم در ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ رژیم صهیونیستی در جنگ نسل کشی غزه ۸۸ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی را به طور کامل تخریب کرده و ۳۰۳ هزار واحد مسکونی دیگر نیز خسارت دیده است. ۸۰۴ مسجد را به طور کامل تخریب و یا دچار خسارت و زیان کرده است.

همچنین در مخالفت با ادیان توحیدی ۳ کلیسا بمباران و ویران شده است. بیش از ۲۳۰ خبرنگار را به جرم انعکاس جنایت جنگی به شهادت رساندند، اشغالگران صهیونییست در این جنگ بیش از ۷۸ تن مواد منفجره بر سر مردم غزه فرو ریختند و ۲۴۸ بیمارستان و مرکز بهداشتی به طور کامل از خدمت خارج و یا مورد هدف قرار گرفتند. 

جنگ تحمیلی اخیر اسرائیل بر علیه ملت ایران و تجاوز به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی، به شهادت رساندن و مصدوم نمودن هزاران شهروند ایرانی، تخریب اماکن غیرنظامی، مسکونی و مراکز درمانی و خدماتی، نقض آشکار مقررات و ضوابط بین‌اللمل در ارتکاب جنایت جنگی را نیز در جنگ تمام عیار و برافروخته از سوی دشمن نابکار صهیونی و شمر زمانه نمی‌توان نادیده گرفت. 

هرچند انقلاب اسلامی ایران پرتویی از عاشورا و انقلاب عظیم الهی آن است. خون شهیدان ما همان امتداد خون پاک شهیدان کربلاست. هر روز بر دوام و بقای آن افزوده و شوکت بالندگی آن نزد آزادگان جهان نمایان می‌شود.

ملت امام حسین(ع) با نگاه آزادی بشر از چنگال دژخیمان آدم‌کش زنده نگه داشتن عاشورا را یک مسئله بسیار مهم سیاسی و عبادی می‌داند.

ایکنا - وظایف عوام و خواص در شرایط کنونی چیست؟

به نظر می‌رسد در شرایط کنونی که نشانه‌های افول زودرس کفر جهانی هویدا است. امروز دنیا تشنه زلال معرفت و معنویت، معارف قرآنی و علوم اسلامی است. عبرت‌های عاشورا درس آموز و راهبرد اساسی مکتبی است که برنامه آن در تحقق دو کلمه، «لا تظلمون ولاتظلمون» خلاصه می‌شود. یعنی تحت رهبری پیغمبر اسلام می‌خواهد این دو کلمه را اجرا کند. نه ظالم باشد و نه مظلوم. در فرمانبرداری از فرامین ولی فقیه زمان باید بیدار شد و خفتگان را بیدار کرد.                     

زنده شد و مردگان را حیات بخشید و تحت پرچم توحید برای در هم پیچیدن دفتر استعمار سرخ و سیاه و خودفروختگان بی‌ارزش فداکاری کرد. فرمان امام امت نصب‌العین قرار گیرد. سعی شود تا از راه رسیده‌ها و دین به دنیا فروشان چهره کفرزدائی و فقرستیزی انقلاب ما را خدشه‌دار نکنند. جامعه نخبگانی روش‌مند و هوشمندانه با عقلانیت در بالا بردن ضریب هوش سیاسی قاطبه شهروندی در ارائه تحلیل صحیح از اوضاع در دفاع از حدود ثغور اسلام ناب محمدی اقدام کنند.

گرچه ملت ایران در بیش از چهار دهه گذشته رشد سیاسی خود را به ثبت رسانده‌اند. با این حال در بازبینی و باز‌آفرینی‌ها و استفاده از ظرفیت‌ها مبتنی بر مبانی و روش تربیت سیاسی با تفکر عاشورائی می‌توان تهدیدها را به فرصت و فرصت‌ها را به آینده درخشان پیوند زد. دانش آموختگان مکتب عقیله بنی‌هاشم در افشای چهره کریه شمر زمان هر کدام انسان رسانه‌ای باشند در انتقال مفاهیم کربلای ایران و حفظ تمامیت سرزمین حسینی و رضوی در مصاف با شیطان بزرگ، تفهیم ره‌آورد وعده صادق و امواج آن بکوشند.

انتهای پیام
captcha