به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از همدان، علیرضا رنجبرضرابی، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان چهارشنبه، 28 آبان در کارگروه بخش کشاورزی همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در استان همدان با رویکرد اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: از یک هفته پیش وارد مذاکره با سرمایهگذاران حاضر در همایش شدهایم به طوریکه هم اکنون نزدیک به 30 موافقت اصولی و حاضر شده به ارزش بیش از 300 میلیارد تومان داریم همچنین برای انعقاد تفاهمنامه با 13 گروه نیز آمادهایم.
وی افزود: یکی از فرصتهای سرمایهگذاری در بخش کشاروزی صنایع تبدیلی است، به طوریکه در حال حاضر 312 واحد صنایع تبدیلی در استان وجود دارد، که از سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی مجوز دریافت کردهاند.
وی بیان کرد: 312 واحد صنایع تبدیلی در استان وجود دارد اما متأسفانه در این زمینه توازن نداریم به طوریکه در یکسری بخشها خوب پیش رفتهایم و در برخی بخشها ورود نداشتهایم به عنوان مثال با وجود تولید یک میلیون تن سیبزمینی هیچ صنایع تبدیلی نداریم.
رنجبرضرابی در ادامه به وجود 500 تشکل در استان اشاره کرد و گفت: دو هزار نفر از فارغالتحصیلان رشتههای مختلف کشاورزی در عرصه تولید توسط نظام مهندسی وارد عرصه کشاورزی شدهاند به طوریکه برای بهینه شدن تولیدات بخش کشاروزی در تلاشیم.
وی اظهار کرد: به دنبال واگذاری بخشی از فعالیتهای دولتی به بخش خصوصی هستیم به طوریکه بخش خصوصی برای ورود به این عرصه نیاز دارد طرح دارای توجیه اقتصادی باشد، در همدان بیش از 10 واحد در زمینه کشاورزی کارهای تحقیقاتی انجام میدهند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه باید عرصه تولید را به فضای گلخانهای ببریم، تصریح کرد: در فضای کشت و صنعت هم پتانسیل فعالیت داریم و میتوان در این عرصه نیز ورود پیدا کرد، زمینه ورود به مباحث صادراتی نیز به ویژه در کشورهای همسایه حتی روسیه و کشورهای استقلال یافته از شوروی سابق وجود دارد.
رنجبرضرابی خاطرنشان کرد: ورود به کارهای مشارکتی در تولید از دیگر فرصتهای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است به طوریکه یکی از شرکتهای زیر محموعه بانکهای کشاورزی در این عرصه وارد شده است. افراد متقاضی با ورود به کارهای مشارکتی و دریافت تسهیلات مورد نیاز دارای دو سوم سهم میشوند و یک سوم سهم هم متعلق به بانک خواهد بود.
سعی داریم همکاری مساعدی با ایران داشته باشیم
یوری بو سینکینگ، رئیس اتحادیه ملی راه آهن روسیه در کارگروه تخصصی صنعت همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری استان همدان گفت: سعی داریم همکاری مساعدی با ایران داشته باشیم به طوریکه ایران به سمت ما و ما به سمت ایران پیش رویم، ما در گذشته با کمپانی شرکت بتن بریس همدان مذاکراتی مشترک داشتیم که نخستین گام برای همکاری بوده و امیدواریم بیش از پیش ارتباط بین این دو کشور افزایش یابد
وی افزود: روسیه در زمینه راه آهن یکی از جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا دارد، اتحادیه راه آهن روسیه با بیش از 23 هزار شرکت ارتباط داشته به طوریکه که اتحادیههای راهآهن، ماشین آلات و خدمات ساخت ریل در هزار و 500 زمینه فعالیت دارند.
وی بیان کرد: با توجه به اتفاقات پیش آمده در غرب و روابط روسیه، رئیس جمهور کشور ما تصمیم گرفت که روابط بیشتر و قوی تری با شرق برقرار کند، تیم کاری ما به دعوت استاندار و اتاق بازرگانی همدان و شرکت بتن بریس به این شهر آمده که برگزاری این همایش به نفع ایران و روسیه بوده و میتواند منفعت زیادی برای این دو کشور در پی داشته باشد.