به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از همدان، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور سهشنبه، سوم در همایش توسعه و سرمایه گذاری استان همدان گفت: در ایامی به استانی آمدم که این هفته متعلق به آن استان است و در این جمع در محضر کارآفرینانی هستیم که امید اصلی ما برای توسعه کشور به بخش غیردولتی و کارآفرینان غیردولتی است البته این بدان معنا نیست که دولت مسئولیت ندارد.
وی افزود: بخش اقتصادی و فعالیتهای اقتصادی و حتی اجتماعی و فرهنگی باید به مردم در بخشهای دیگر سپرده شود، دولت در ابتدای کار خود بارسنگینی بر دوش داشت و باید به وعدههایی که به مردم داده بود عمل میکرد که آن موفقیت در مذاکرات هستهای بود.
حجتالاسلام روحانی اضافه کرد: تحقق این مهم کار بسیار سخت و پیچیدهای بود، اما در عین حال امیدوارانه وارد صحنه شدیم، مردم هم امیدوارانه به این مذاکرات چشم دوخته و کمک و حمایت کردند، مسئولیت بزرگی بود که هدف اصلی محسوب میشد و علاوه بر لغو تحریمها و رفع موانع فعالیتهای هستهای و به رسمیت شناخته شدن این فعالیتها به دنیا و لغو قطعنامهها، عزت ملی را به همراه داشت.
ملت ما از گذشته دارای عزت و سربلندی بوده است
رئیس جمهور ادامه داد: ملت ما از گذشته دارای عزت و سربلندی بوده به طوریکه در انقلاب به عزت رسیدند و در جنگ تحمیلی در برابر کسانی که میخواستند خواستههایشان را به کشور تحمیل کنند هم عزت نصیبمان شد؛ کسی در دنیا نیست که به ما بگوید توانستیم ملت ایران را به زانو درآوریم، حتی آنهایی که با ماجنگیدند؛ در همان روزهای پایانی جنگ و با انجام عملیات مرصاد توانستیم با افتخار و عزت جنگ را تمام کنیم.
وی بیان کرد: مهمترین دستاورد ما در دفاع مقدس عزت ملی بود، همچنین عزت ملی در مذاکرات مهمترین مسأله بود به طوریکه هیچ کسی در دنیا نیست که بگوید ایران به مصاف 6 قدرت دنیا رفت و پیروز نشد، مخالفترین با توافق هم میگویند ایران پیروز شده، جنگ طلبان در آمریکا هم همین را میگویند، چه کسی در دنیا میگوید که ایران پایان مذاکراتش با عزت همراه نبوده است؟
وی ادامه داد: عزت حاصله از مذاکرات متعلق به همه ملت ایران و قوای سه گانه است که باید در بخشهای مختلف تبلور یابد و محصول و ثمرهای که ملت میخواهد به دست آورد؛ عزت کسب شده باید پلکانی برای قدمهای بعدی باشد که یک بخش آن قدرت اقتصادی است به یک معنا استقلال اقتصادی است.
وی عنوان کرد: در مذاکرات به دنبال عزت بودیم و باید در بخشهای مختلف آن را به ثمر برسانیم، این تحریم میگوید اقتصاد کشور را به گونهای بسازیم که قابل تحریم نباشیم؛ همه پیام مذاکره و مقابله ملت، این است؛ خواست همه کارآفرینان و مسئولان در همه بخشها این است؛ باید به اقتصادی «غیرقابل تحریم» برسیم.
مشارکت با دنیا راه ایران غیرقابل تحریم شدن ایران است
حجتالاسلام روحانی اذعان کرد: در حال حاضر با تیم اقتصادی بحث و مذاکره میکنیم که پساتحریم چه اقداماتی انجام دهیم و با دنیا چگونه صحبت کنیم؟ حرکت ما باید به گونهای باشد که در فاصله زمانی چهار ساله کاری کنیم ایران غیرقابل تحریم شود که یکی از راههای آن مشارکت با دنیاست، اگر در ایران سرمایهگذاری مشترکی ایجاد کنیم و بخشی از محصول آن سرمایه را در داخل مصرف کنیم و بخش عمده صادر شود اعمال تحریم سخت میشود، کشوری که از لحاظ ترانزیتی دهها کشور به ریل و جادهاش وابسته باشند، تحریم کردنش سخت میشود.
وی اظهار کرد: اگر از لحاظ موقعیت جغرافیایی، فیبرنوری منطقه و هواپیماهایی که از شرق به غرب و از غرب به شرق از فضای ایران عبور میکنند، بزرگراهها و آبهای خلیج فارس و دریای عمان و دهانه اقیانوس هند محل رفت و آمد تجاری شود و نقش بندرگاهها، تعمیرات و سوختی که به کشیها داده میشود و از لحاظ برق به کشورهای همجوار وصل شویم به عبارت دیگر هر چه اتصالات ما با دنیا از لحاظ اقتصادی بیشتر و قویتر شود هم انزوای کشور امکانناپذیر خواهد شد و هم تحریم کشور سخت میشود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز این رسالت و وظیفه را بر دوش داریم که ایران علاوه بر صادرات نفت، پتروشیمی و مواد خام معدنی، دهها و صدها کشور را از این طریق به خود وابسته کند؛ همچنین 100 کمپانی بزرگ به ایران وابسته شود؛ حداقل از دو ماشینسازی به قطعه ساخت ایران احتیاج داشته باشند دراین صورت است که تحریم سخت میشود.
حجتالاسلام روحانی عنوان کرد: اگر نفت خام بفروشیم و با دلار نفت محصول مورد نیاز خود را تأمین کنیم تحریم میکنند، در طول چند سال قیمت هر بشکه نفت خام 140 دلار بود و 720 میلیارد دلار درآمد داشتیم و دلار تبدیل به واردات کالای ساخته شد بدین ترتیب بخش بزرگی دیدند راحت می شود کشور را تحریم کنند در واقع ناخواسته علامت تحریم به دنیا دادیم.
وی بیان کرد: امروز یک وظیفه و رسالت بزرگ برای عزت، کشور و آینده همه بر دوش داریم به طوریکه برخی رسالتشان سنگین است مانند بانکها از بانک مرکزی گرفته تا بانکهای دولتی و خصوصی؛ با دنیای انحصاری همه جا گرفتاری داریم.
حجتالاسلام روحانیاضافه کرد: انحصار نباید باشد به طوریکه باید بتوانیم رقابت واقعی را ایجاد و انحصار را از بین ببریم، خصوصیسازی کنیم، به مردم راست بگوییم و اسم بنگاهها را عوض نکنیم چراکه اگر اقتصاد دست دولت مسلح و غیرمسلح باشد فایدهای ندارد؛ باید رقابت جدی ایجاد شود و انحصار از بین برود و از لحاظ سرمایه و تکنولوژی به دنیا وصل شویم چراکه به تنهایی توان نداریم، طرحهایی که پساتحریم و سرمایهای که نیاز دارد 218 میلیارد دلار سرمایه فقط در یک یخش بالا دستی و پایین دستی و میانی است؛ به طوریکه از این میزان تنها 70 میلیارد مربوط به طرحهای پتروشیمی است و راه آهن، جاده، کشتی، صنایع و معادن و ... رقم های مشابهی دارند.
وی افزود: باید در کشور بین 400 تا 500 میلیارد دلار سرمایه جذب کنیم تا کشور توسعه یابد، با شعار و سخنرانی توسعه ایجاد نمی شود و در این راستا مهمترین مساله این است که بخش کارآفرین ما به دولت اعتماد کند و مشکل عدم اعتماد هر جا که هست حل شود. ما هم باید به کارآفرینان، مدیران و نیروی انسانی خود اعتماد کنیم همانطور که به معدن و موقعیت جغرافیایی کشور اعتماد داریم، همه جا باید اعتماد کنار هم قرار گیرد تا به نقطه مطلوب برسیم همین جا هم هدف نهایی عزت است. باید به دنبال ایجاد اقتصاد درون زا و برون نگر باشیم تا کشور به شرایط مطلوبی برسد.
همدان سرزمین اندیشمندان و بزرگان و دانشمندان است
رئیس جمهور بیان کرد: هگمتانه هزارها سال پیش مرکز تمدن و حکومت بوده است، ابنسینا نابغه دهر و قرن و شخصیت فوق العادهای بود که کتابهای بینظیری چون قانون، شفا و اشارات را تألیف کرده، همدان سرزمین اندیشمندان و بزرگان و دانشمندان است.
وی در ادامه افزود: همدان، این شهر با عظمت و بزرگی و داشتن مردان با استعداد و قهرمان در طول تاریخ و جاذبه گردشگری، نباید بگوید مشکل و بیکاری داریم، همه باید تلاش کنند، هدف نهایی باید اشتغالزایی برای جوانان باشد که آن هم عزت است؛ هر خانوادهای که بیکار دارد این عزت است؟ عزت واقعی اشتغال جوانان است، باید رونق اقتصادی درست کنیم، راه دومی برای توسعه وجود ندارد، توسعه را باید به وحود آوریم که به دست کارآفرینان محقق میشود.