تغذیه سالم مهمترین عامل نشاط و سلامتی سالمندان
کد خبر: 3666179
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۵

تغذیه سالم مهمترین عامل نشاط و سلامتی سالمندان

گروه اجتماعی: یک استاد دانشگاه عنوان کرد: با رعایت یک برنامه غذایی سالم همراه با انجام حرکات بدنی مناسب سالمندان می‌توانند زندگی خوب همراه با نشاط و سلامتی و لذت داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، حمید شیرازیان، کارشناسی ارشد تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان چهارشنبه، یکم آذر ماه در همایش تغذیه سالم در سالمندی اظهار کرد: انسان با ورود به مرحله جدیدی از زندگی خود به نام سالمندی بی شک نیاز به تغذیه سالمی خواهد داشت.
وی افزود: در تمامی کشور‌ها، به پاس سپاس از خدمات ارزنده سالمندان در طول زندگی آنها، روز 10 اکتبر مصادف با 9 مهر ماه روز سالمند نام گرفته است، تعریف خاصی از سالمند و سالمندی وجود ندارد اما به فرد دارای سن 65 تا 74 ساله، سالمند اطلاق می‌شود این در حالی است که 74 تا 84 سالگی فرد سالخورده و بیشتر از 85 سال فرد کهنسال است.
شیرازیان با بیان اینکه نرخ رشد سالمندی 2/4 تخمین زده شده است اضافه کرد: 600 میلیون سالخورده در جهان وجود دارد که پیش بینی می‌شود تا سال 2025 این عدد به 1 میلیارد و 200 میلیون نفر هم برسد و تا سال 2100 بیش از 25 درصد جمعیت جهان سالخورده خواهند بود که این خود برنامه ریزی‌های دقیقی را می‌طلبد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: پیش بینی می‌شود در سال 2050 در کشور‌های بیشتر توسعه یافته از هر 3 نفر یک نفر و در کشور‌های توسعه یافته از هر 5 نفر یک نفر سالخورده خواهد بود، در ایران نیز تا پایان سال 85، تعداد سالمندان بالای 65 سال 5 میلیون و 100 هزار نفر بوده اند.
وی با اشاره به اینکه عمر طولانی، با کیفیت بهتر و کاهش ناتوانی سالمندان ملزم به سیاست گزاری‌های صحیح دولت‌هاست عنوان کرد: تغذیه به عنوان عاملی مهم در تقویت جسم و روح انسان مطرح است لذا برای داشتن سالمندانی سالم و بانشاط، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی نباید فراموش شود.
 شیرازیان ابراز کرد: تغذیه سالم در دوران پیری مانع از سوء تغذیه و افزایش فشار خون، قند و چربی خون می‌شود و خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها نظیر دیابت، استرس، افسردگی، سنگ کلیه، درد مفاصل، کاهش شنوایی و بینایی و ... کاهش می‌دهد.
این استاد دانشگاه توصیه‌هایی به سالمندان داشت و گفت: کنترل وزن بدن، استفاده از میوه و سبزیجات، استفاده بسیار پایین از نمک، کاهش حجم وعده‌های غذای و افزایش میان وعده‌ها، مصرف مواد مورد نیاز بدن از جمله پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، چربی، آب، املاح معدنی و مواد انرژی زا در حد اعتدال باید در بازنشستگان رعایت شود.
وی یاداوررشد: با رعایت یک برنامه غذایی سالم همراه با انجام حرکات بدنی مناسب سالمندان می‌توانند زندگی خوب همراه با نشاط و سلامتی و لذت داشته باشند.



captcha