فعالیت‌های روحانیت؛ از تبلیغ بالینی تا مشاوره برای پیشگیری از طلاق
کد خبر: 3778688
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۸
حجت‌الاسلام روستاآزاد تشریح کرد:

فعالیت‌های روحانیت؛ از تبلیغ بالینی تا مشاوره برای پیشگیری از طلاق

گروه حوزه‌های علمیه ــ معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه با تشریح دستاوردهای روحانیت در 40 سالگی انقلاب تاکید کرد: طرح‌های بدیعی در حوزه از جمله تبلیغ بالینی طلاب و مشاوره برای پیشگیری از طلاق در حال اجرا است.

فعالیت‌های روحانیت از تبلیغ بالینی تا مشاوره برای پیشگیری از طلاقبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه امروز، ۱۵ دی‌ماه، در نشست شنبه‌های انقلاب با موضوع روحانیت و حوزه که در مرکز مدیریت حوزه برگزار شد با بیان اینکه حوزه و روحانیت پرچمدار فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی است به آموزش‌های مهارتی و کاربردی برای مبلغان اشاره کرد و گفت: ده‌ها بلکه بیش از ده‌ها محور آموزشی کاربردی برای حوزویان در کنار آموزش‌های رسمی از تربیت مبلغ کودک گرفته تا کارشناس برای صدا و سیما، کارشناس نقد فرق انحرافی و مسیحیت تبشیری و ... انجام شده و یا در حال انجام است.

وی افزود: در هر مناسبت مذهبی بیش از ۱۵ هزار نفر از حوزه‌های علمیه به سراسر کشور اعزام می‌شوند و به تبلیغ دین می‌پردازند.

روستاآزاد با اشاره به فعالیت ۴۵۰ گروه فرهنگی تبلیغی افزود: این گروه‌ها حتی به کنار دریا، مراسمات مختلف، ورزشگاه‌ها و ... رفته و به امر به معروف و نهی از منکر همچنین تبلیغ می‌پردازند ضمن اینکه بیش از شش هزار حوزوی عمدتا در روستا‌های دوردست و محروم مشغول خدمت به مردم هستند.

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه ادامه داد: یکی از اقدامات فاخر بعد از انقلاب که گسترده و چشمگیر است بحث پاسخگویی به سؤالات دینی مردم است؛ مرکز مطالعات و پاسخگویی به سؤالات تاکنون ۱۵ هزار پرسش را جواب داده و در ۷۰ مجموعه منتشر کرده است همچنین روزانه ۱۲ هزار سؤال در قالب پیامک، پیام رسان، تلفن و ... سامان دهی می‌شود و بیش از ۴۰۰ پاسخگو، پاسخگوی مردم هستند.

وی افزود: بیش از ۱۴ هزار روحانی در سامانه حج و عتبات به عنوان روحانی کاروان برای حج و عمره ثبت نام کرده همچنین بیش از ۹۰۰ نماز جمعه در سراسر کشور برپا می‌شود و مردم پای تحلیل روحانیت و حوزویان می‌نشینند و قریب به ۷۰ هزار مسجد سراسر کشور به صورت دائم و یا موسمی فعالیت دارند و مردم در محضر روحانیت هستند که این حجم خدمت‌رسانی بی سابقه است.

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به فعالیت رسانه‌ای حوزه اظهار کرد: از تاسیس رادیو معارف گرفته که ۲۴ ساعته مباحث قرآنی، عقلی، فلسفی و ... را منتشر می‌کند تا رسانه‌های دیگر همچنین شبکه ولایت (که زیر نظر آیت الله مکارم، اهوازنا که زیر نظر آیت الله جزائری فعالیت دارد) بخشی از این عملکرد است.

روستاآزاد با بیان اینکه فعالیت‌های قرآنی حوزه چشمگیر است افزود: بیش از ۲۰ هزار کتاب قرآنی، تالیف و منتشر و در اختیار مردم است؛ بیش از ۳۰ مجله علمی، تخصصی و پژوهشی در حوزه قرآن تولید و منتشر می‌شود که قبل از انقلاب نداشتیم همچنین دائرةالمعارف قرآن توسط این دفتر در حال تالیف است و ۱۵ جلد آن تولید شده که در جهان اسلام مایه افتخار است.

دانشنامه کودک

وی افزود: دانشنامه‌های تخصصی متعدد و حتی دائرةالمعارف به زبان کودکان و نوجوانان نیز تا سه جلد منتشر شده و مابقی مجلدات هم در حال انجام است همچنین بوستان کتاب تاکنون ۴۲۰۰ عنوان کتاب که برخی عناوین مانند موسوعه‌ها به ۲۰ جلد هم می‌رسد منتشر کرده است.

روستاآزاد ادامه داد: نشریه سنجاقک بیش از ده سال است که برای خردسالان نشر می‌یابد همچنین نشریه پوپک، سلام بچه‌ها و پیام زن نیز منتشر می‌شود که در کیفیتی بالا و با رده تخصصی ارائه می‌شود و هم پیوسته و مستمر بوده و هست.

روستاآزاد گفت: قریب ۴۵۰ گروه تبلیغی یعنی برای هر شهرستان یک گروه ساماندهی شده که در مدارس، کمپ‌های اعتیاد و در اموری مانند مددکاری کمیته امداد و ... فعالیت دارند و بیش از هزار مبلغ در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان مشغول فعالیت تخصصی مانند بازی‌های رایانه‌ای، موشن‌گرافی و ... هستند.

روستا آزاد اظهار کرد: یکی از معضلات محصولات حوزه دینی، عدم درست توزیع و انتشار آنان است؛ مدتی قبل خدمت رهبری برای ارائه گزارش بودیم ایشان مطالبه در مورد رسیدن این محصولات به دست مردم داشتند، زیرا بیش از هزار و ۷۰۰ محصول خوب و عالی در حوزه کودک و نوجوان توسط حوزه تولید شده که توزیع آن محدود به امکان و شهر‌های مذهبی شده است.

وی افزود: حوزویان در کنار خدمات فرهنگی از گذشته همواره خدمات اجتماعی نیز به فقرا و آسیب‌دیدگان داشته‌اند و در این راستا مراکز درمانی و ... نیز تاسیس شده است. در زلزله اخیر سرپل ذهاب از روز‌های اول برخی گروه‌های تبلیغی شامل بیش از هزار نفر از ساعات اولیه زلزله عازم شدند و در دفن و غسل اموات و کمک به اسکان موقت مردم و ... فعالیت داشتند.

وی افزود: همچنین قریب به ۴۰۰ میلیون تومان از سوی طلاب و با اهدای بخشی از شهریه به مردم این منطقه کمک شد همچنین حوزویان با اهدای بخشی از حقوقشان در این زمینه کمک کردند.

مددکاری اسلامی

روستا آزاد اظهار کرد: طرح مددکاری اسلامی نیز از سوی دفتر انجام می‌شود که در ذیل این طرح، طلاب و روحانیون عمدتا خواهران به کمک خانواده‌های آسیب دیده می‌روند و از طریق معرفی به نهاد‌های مختلف مانند کمیته امداد و ... برخی از مشکلات این خانواده‌ها رفع شده است.

وی تبلیغ بالینی را از دیگر عرصه فعالیت‌های طلاب برشمرد و افزود: کتابی با این عنوان یعنی تبلیغ بالینی منتشر شده است؛ در این طرح، طلاب با حضور در بالین بیمار و با هماهنگی با مرکز درمانی به ارائه خدمات دینی و مذهبی می‌پردازند همچنین اعزام مبلغان متخصص پیشگیری از طلاق از دیگر کار‌های انجام شده است که این کار در قالب گروه‌های تبلیغ تخصصی به نقاط مختلف انجام می‌شود.

انتهای پیام

captcha