گلایه امام جمعه همدان از نبود انگیزه جدی در اصلاح ساختار بانکداری
کد خبر: 3842527
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۶

گلایه امام جمعه همدان از نبود انگیزه جدی در اصلاح ساختار بانکداری

گروه سیاست و اقتصاد ــ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان از نبود انگیزه جدی در اصلاح ساختار بانکداری ابراز گلایه کرد و گفت: این عبارتی است که مشاور فقهی بانک مرکزی به آن اشاره داشت و وجود این مشکل جای نقد و اشکال دارد و باید به آن توجه جدی شود.

گلایه نماینده امام جمعه همدان از عدم وجود انگیزه جدی در اصلاح ساختار بانکداریبه گزارش ایکنا از همدان، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان، حجت‌الاسلام حبیب‌الله شعبانی موثقی، امام جمعه همدان صبح امروز، 25 شهریورماه، در نشست شورای هماهنگی بانک‎های استان با تقدیر و تشکر از زحمات فعالان در عرصه بانکداری اظهار کرد: سیستم بانکی به لحاظ شرایطی که دارد قابلیت سوءاستفاده در آن وجود ندارد و باید گفت که موضوعاتی چون اختلاس از موارد نادر در سیستم بانکی است.

وی افزود: در زمینه ساختارها و در بحث اقتصادی برخی از بانک‌ها وارد عرصه فعالیت‌های اقتصادی می‌شوند که ممکن است منع قانون نداشته باشد اما ورود به آن مشکلاتی را در کشور ایجاد خواهد کرد.

امام جمعه همدان با تأکید بر لزوم حمایت از جوانان و زوج‌های جوان یادآور شد: برای برخورد با شائبه این که بانک‌ها در پرداخت تسهیلات سختگیرانه برخورد می‌کنند لازم است تا شرایطی را فراهم کنیم که مخصوصاً در دریافت وام ازدواج، جوانان ما راحت‌تر به تسهیلات دست پیدا کنند.

وی با بیان این‌که پایان‌نامه ارشد خود را در زمینه موضوعات بانکی ارائه کرده است، ابراز کرد: اگر قانون عملیات بانکی کشور که در سال 62 مصوب شده است مطالعه شود هیچ ایرادی به آن نمی‌توان گرفت؛ چرا که برگرفته از نظریات شهید صدر در بحث بانکداری است.

نماینده ولی فقیه در استان همدان یادآور شد: این قانون چه در بحث تخصیص منابع و چه در بحث تجهیز منابع مشکلی ندارد اما علت این که نگاه مردم به سیستم بانکی عوض شده است مشکل در اجرای این قانون است.

هر پولی که از بانک گرفته می‌شود ربا نیست

وی با اشاره به این‌که زمانی که وارد عمل می‌شویم با اشکالات این قوانین آشنا می‌شویم، بیان کرد: یکی از معضلاتی که در سیستم بانکی ما وجود دارد نبود آموزش صحیح در عرصه بانکداری است.

حجت‌الاسلام شعبانی اظهار کرد: زمانی که عنوان قرض باشد پای ربا نیز به میان خواهد آمد اما اگر خرید به‌صورت قسطی باشد این مشکلات را نخواهیم داشت و تأثیری هم در ماهیت قرارداد ندارد اما متأسفانه نگاه مردم به دلیل نبود آموزش صحیح در جامعه این است که همه این‌ها قرض و رباست.

وی از عدم وجود انگیزه جدی در اصلاح ساختار بانکداری ابراز گلایه کرد و گفت: این عبارتی است که مشاور فقهی بانک مرکزی به آن اشاره داشت و وجود این مشکل جای نقد و اشکال دارد و باید به آن توجه جدی شود. وجود فاکتور صوری، خود به خود ماهیت قرارداد را تبدیل به قرض می‌کند؛ چرا که پول دو طرف معامله ربا خواهد بود اما اگر این فاکتور واقعی باشد هیچ اشکال شرعی به آن نمی‌توان گرفت.

امام جمعه همدان با بیان اینکه اگر فاکتور واقعی باشد امکان ایراد از نظر اقتصادی وجود دارد اما از لحاظ فقهی خیر، اظهار کرد: همه جامعه باید این موضوعات را یاد بگیرند و تنها مختص به فعالان در بانک نیست.

وی رفع بسیاری از مشکلات را نیازمند بررسی در سطح کلان عنوان کرد و گفت: افراد سرمایه دار به دنبال جایی هستند که سود بیشتری به آن‌ها پرداخت شود در حالی که پرداخت سود زیاد توسط بانک‌ها به تولید ملی آسیب جدی وارد خواهد کرد.

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به گلایه یکی از مدیران بانک‌های استان از نظارت‌های سختگیرانه، یادآور شد: متأسفانه در استان همدان نظارت‌های سختگیرانه باعث پایین آمدن توسعه اقتصادی و خطرپذیری می‌شود و این نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها برای رفع این مشکل است.

وی با بیان این‌که امیدواریم انگیزه جدی اصلاح ساختارها در مسئولان ایجاد شود، بیان کرد: عدم وجود آگاهی نتیجه‌اش این می‌شود که هر نوع سودی را ربا عنوان می‌کنند در حالی که صرف سود، معامله را ربوی نمی‌کند به دلیل اینکه در هر معامله‌ای طرفین به‌دنبال سود هستند.

امام جمعه همدان حمایت جدی از پژوهشگران اقتصادی را خواستار شد و گفت: در پژوهشکده قم در بحث اقتصادی پایان‌نامه‌ای ارائه شد که پس از ارائه به مجلس، تبدیل به یک طرح اقتصادی در کشور شد؛ بنابراین اگر واقعاً به این افراد توجه شود می‌توان بسیاری از مشکلات را از بین برد؛ چرا که نخبه‌های زیادی داریم که دارای طرح‌ها و ایده‌های خوبی برای رفع مشکلات و موانع هستند.

وی در پایان با اشاره به شعار سال، بانک‌ها را از عوامل توسعه تولید و درخط مقدم این جبهه دانست و گفت: خواهش من از شما عزیزان این است که تا آن جایی که می‌توانید یاور تولیدکنندگان باشید و در جلساتی که با این افراد برگزار می‌کنید راهکارها و پیشنهادهایی ارائه شود تا شاهد بهبود اوضاع تولید در استان باشیم.

انتهای پیام

captcha