کد خبر: 3906021
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۴

مقامات غربی برجام را به سند بدون تعهد تبدیل کردند

یک مدرس دانشگاه گفت: تحریم تسلیحاتی که از سوی سه کشور اروپائی اعمال شد آسیبی به ایران وارد نمی‌کند چراکه این تحریم بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. برجام دیگر به کاغذپاره‌ای تبدیل شده که هیچ تعهدی از سوی مقامات غربی در قبال آن وجود ندارد.

مقامات غربی برجام را به کاغذپاره‌ای تبدیل کردند که درسی برای عدم اعتماد به آنان باشدسعید نظری، رئیس مجمع بسیج جامعه پزشکی همدان در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: اتفاقاتی که امروز در زمینه برجام افتاده است، تحقق همان صحبت رهبر معظم انقلاب مبنی بر عدم اعتماد به غربی‌ها بود که بعد از امضای 5+1 امریکا پس از اطمینان از تعهد ایران و خارج نشدن از آن، آسیب‌های زیادی را به کشور ما وارد کرد.
وی با تأکید بر اینکه امریکا و اروپا هر دو روی یک سکه هستند و منافع مشترکی دارند، افزود: از دست دادن بازار برخی کشورهای آمریکایی و آسیا یکی از عوارض اعتماد بیش از حد به غرب و اروپایی‌ها بود، یکی از مسائلی که در موارد برجام بر سر آن بحث شد با عنوان pmd بود که پایانی بر تحریم تسلیحات علیه ایران را مطرح می‎کرد اما در حال حاضر شاهد اعمال تحریم‌های جدید در این عرصه از سوی سه کشور اروپائی هستیم.
نظری با اشاره به اینکه گذاشتن تمام تخم‌مرغ‌ها در سبد برجام کاری اشتباه بود، بیان کرد: اگر معاهده برجام درست انجام می‌شد می‌توانست ما را به اهداف خود برساند، شروطی که مجلس شورای اسلامی و شورای امنیت مشخص کرده بودند و 27 شرط رهبر معظم انقلاب در اجرای برجام می‌توانست از آسیب‌هایی که امروز از این طریق به کشور وارد شد جلوگیری کند، اما متاسفانه نتیجه اسفناکی را برای کشور رقم زد.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه امروز پس از 7 سال در نقطه اولیه آغاز مذاکرات قرار گرفتیم که هیچ دستاوردی برای کشور نداشته است، تصریح کرد: نرمش قهرمانه در این ماجرا اتفاق نیفتاد و تنها ارتباطی یک سویه از طرف ایران بود که متعهد به مفاد برجام ماند و طرف‌های دیگر برجام به تعهدات پیش‌پا افتاده عمل کردند و در اصل به آن پایبند نبودند.
وی با اشاره به اینکه صدور این قطع‌نامه از سوی سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان یک درس می‌تواند باشد، یادآور شد: این اتفاقات با سابقه‌ای که اروپائی‌ها و امریکا در مقابل ایران داشتند قابل پیش‌بینی بود همانطور که در سال 82 نیز نظیر این اتفاقات در عرصه مذاکرات هسته‌ای رخ داد.

نظری با بیان اینکه دو نوع نگاه در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: یک تفکر لیبرالی و یک تفکر انقلابی در کشور وجود دارد که نگاه تفکر اول این است که تمام مشکلات ما به دست غربی‌ها قابل حل است، این نوع تفکر می‌تواند در هر قشری وجود داشته باشد، اما نگاه انقلابی در مقابل این تفکر قرار دارد و دستاورد آن در عرصه نظامی همچون تأسیس پالایشگاه خلیج فارس، انجام پالایش‌های نفتی اعم از پالایش بنزین و صدور آن، دستاوردهای هسته‌ای و پزشکی قابل مشاهده است.

تفکر لیبرالی؛ مهم‌ترین عامل کندی حرکت انقلاب به جلو
وی با اشاره به اینکه تلاقی و تلافی که پس از به شهادت رساندن سردار شهید سلیمانی در مقابله با امریکا انجام شد راهکاری است که جواب می‌دهد، گفت: دیدیم که حملات موشکی ما به پایگاه‌های نظامی امریکا و عین‌الاسد واکنشی از سوی امریکا نداشت و حتی زمینه صدور فرآورده‌های نفتی به ونزوئلا که در طول دو دوره عمر دولت فعلی ارتباطات تجاری با کشورهای امریکای جنوبی تعطیل شده بود از سر گرفته شد و ایران به حیاط خلوت آمریکا ورود کرد و امروز ششمین نفت‌کش راهی ونزوئلا شد، صادراتی که هیچ‌کدام از کشورهای چین و روسیه جرأت انجام دادن آن را نداشتند.
نظری تفکر لیبرالی و غیر انقلابی را مهم‌ترین عامل کندی حرکت انقلاب به جلو عنوان کرد و گفت: صدور قطع‌نامه جدید از سوی شورای حکام این دستاورد را برای ایران دارد که به دشمنان خود به هیچ وجه نباید اطمینان کرد همانطور که بدترین سلاح‌های شیمیایی و تجهیزات نظامی در دوران دفاع مقدس از سوی کشورهایی همچون آلمان و فرانسه در اختیار رژیم بعث قرار می‌گرفت که امروز نیز عاملانِ ایجاد تحریم‌های شدیدتر برای مردم ایران شدند، لذا تنها راهکار پیش‌رو رسیدن به خودباوری در هر زمینه و تکیه کردن به توان داخلی است.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه آنچه که کشور را رو به جلو می‌برد تفکر انقلابی است، توضیح داد: تفکر انقلابی تفکری تندرو و افراطی نیست بلکه در هر عرصه‌ای پیشتاز است، همانطور که در جریان شیوع کرونا افراد انقلابی در عرصه خدمت‌رسانی پیش‌قدم بودند.

ایجاد شرایط جدید جهان برای افول استکبار
نظری با اشاره به نقش مهم مجلس در رفع مشکلات کشور به سخنی از امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: طبق گفته ایشان مجلس در رأس امور است، در این صورت هدایت تمام امور اصلی کشور از سوی مجلس خواهد بود و این مجلس در صورتی می‌تواند تاثیرگذار باشد که نمایندگانی برآمده از دل مردم در آن باشند که به جای غرب از اسلام تبعیت کنند، مجلس جدید دارای روحیه انقلابی است که البته جایزالخطا و یا ممکن الخطا هستند اما برآیند آن می‌تواند به دولت کمک کند تا در یک سال باقیمانده عمر خود گامی در جهت رفع مشکلات مردم بردارد.
وی با اشاره به اینکه چیزی دیگر از برجام باقی نمانده است که بخواهد ادامه پیدا کند، گفت: برجام دیگر به کاغذپاره‌ای تبدیل شده که هیچ تعهدی از سوی مقامات غربی در قبال آن وجود ندارد و وضع تحریم‌های جدید از سوی مقامات اروپائی که ادعا می‌کردند پس از خروج امریکا از برجام به آن متعهد هستند دلیل بر عدم اعتماد به غربی‌هایی بود که رهبر معظم انقلاب در آغاز مذاکرات آن را گوشزد کردند.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه تحریم تسلیحاتی آسیبی به ایران وارد نمی‌کند، تصریح کرد: این تحریم بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد تا اینکه یک تحریم باشد چراکه در عرصه نظامی ما به تسلیحات کشورهای دیگر نیازی نداریم که با اعمال این تحریم‌ها دچار اختلال شویم.
رئیس مجمع بسیج جامعه پزشکی همدان با اشاره به سخن حضرت امام(ره) مبنی بر اینکه ملت ما از ملت رسول الله(ص) بهتر هستند، گفت: با اقدامات خوب قوه قضائیه و روی کار آمدن مجلسی انقلابی آینده انقلاب همانطور که رهبر معظم انقلاب گفته‌اند درخشان است و همانطور که در شرایط جدید امریکا و تخریب و از بین بردن نمادهای برده داری و ایجاد یک خیزش جدید شاهد تحقق فرمایشات رهبری و امام راحل در زمینه افول جبهه استکبار هستیم.

انتهای پیام
captcha