مهدی ظفری، مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان همدان در گفتوگو با ایکنا از همدان، تصریح کرد: در حماسه 9 دی مردم خارج از همه قواعد، ساختارها و دستورالعملهای کشور در فتنه 88 وارد شده و وقایعی را رقم زدند که در تاریخ ماندگار شد، پژوهشگران و نخبگان باید ابعاد مختلف این حماسه را شکافته و تفسیر کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم در حماسه ۹ دی تعریف جدیدی از وحدت انقلابی ارائه دادند، افزود: مسئولان باید توجه کنند که چرا مردم با وجود نظرهای مختلف جلوی سوءاستفاده دشمن را گرفتند.
ظفری ادامه داد: دلدادگی مردم به نظام ولایی مثالزدنی است که ما باید قدردان و شکرگزار خداوند با وجود چنین ملتی باشیم.
وی با بیان اینکه همواره اصلی به نام فتنه در شکلهای مختلف بر سر راه حرکتهای عظیم آزادیخواهانه بوده است، افزود: فتنه که برگرفته از افکار شیطانی است، بهصورت ناپیدا و نامحسوس در دل و جان و معرفت جامعه نفوذ کرده و تأثیر خود را میگذارد.
مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان همدان تأکید کرد: درگیریهای نظامی برای دشمن هزینههای مادی و غیر مادی زیادی در پی دارد، بنابراین از فتنهها که ابزار مهم دشمن در جوامع انقلابی هستند استفاده میکند.
ظفری ادامه داد: راه نفوذ فتنه نیز ایجاد شکاف بین نیروهای خودی است که تبلور آن را در سال 88 دیدیم که اگر آگاهی مردم و هدایتهای رهبری نبود کشور دچار مشکلات جدی میشد.
وی با اشاره به اینکه دشمن با ابزار فتنه میخواست مرزبندی حزبی و گروهی در کشور ایجاد کند، تصریح کرد: در نظامهای الهی و ولایی اصلی به نام هدایت رهبران الهی شرایطی را ایجاد میکند که توده مردم آنقدر بزرگ میشوند که حتی از سطوح رهبران خود نیز بالاتر میروند.
ظفری ادامه داد: در حماسه ۹ دی مردم حوادث را دقیقتر از مسئولان درک کرده و فتنه را جبران و در جامعهای که به دو قطبی تبدیل شده بود وحدت ایجاد کردند، این خصوصیت اصلی حماسه ۹ دی است که گویای هوشیاری ملت، تبعیت نامحسوس و معنوی مردم از امام خود است.
مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان همدان یادآور شد: دشمن با فتنه 88 بنا داشت موجب تجزیه افکار و اعتقادات دینی ما شود که با حضور بهموقع مردم دوباره وحدت شکل گرفت.
نجات از دسیسههای منطقهای بزرگترین دستاورد حماسه 9 دی
ظفری با بیان اینکه پس از جریان فتنه 88 و حضور حماسی مردم در ۹ دی دشمنان کشور از ایجاد فتنه داخلی مأیوس شده بودند، افزود: پس از فتنه ما با کشورهای همسایه درگیریهای زیادی داشتیم که ممکن بود حتی به جنگ نظامی تبدیل شود اما حضور حماسی مردم در 9 دی به دشمنان ثابت کرد که براندازی حکومت اسلامی ایران بهسادگی انجام نمیگیرد، حماسه حضور مردم کشور را از دسیسههای منطقهای بزرگی نجات داد.
وی ادامه داد: از دیگر دستاوردهای حماسه ۹ دی تثبیت بیشتر جایگاه ولایت و حمایت مردمی ایشان بود.
ظفری تصریح کرد: حماسه 9 دی عبرتی برای مسئولان است که بدانند مردم هوشیارند و اگر آسیب روحی ببینند ممکن است بر علیه مسئولان نیز برخیزند، آن زمان علیه دشمنان برخاستند و در صورت مشاهده خلافی از سوی مسئولان، ممکن است بر علیه آنها برخیزند.
انتهای پیام