آیتالله سید مصطفی موسوی اصفهانی، مدیر حوزه علمیه استان همدان، در گفتوگو با ایکنا از همدان، با بیان اینکه شیوه حکومتداری در اسلام موضوع بسیار مهمی است و در قرآن و روایات بسیار به آن تأکید شده است، اظهار کرد: رهبران جامعه نمایندگان حکومت خداوند هستند و نباید حکومت طاغوتی داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه در اسلام تعهد و تخصص دو ویژگی مهم برای یک مسئول و حکمران شایسته قلمداد میشود، افزود: در آیات قرآن آمده است که دختر شعیب خطاب به پدرش میگوید حضرت موسی را وکیل خودت قرار بده چراکه دو ویژگی در ایشان متبلور است که میتوان مسئولیتی را به وی سپرد ایشان میفرمایند حضرت موسی هم «قوی» و هم «امین» است، بنابراین خداوند ویژگی مهم برای یک مسئول را تخصص، قدرت، امانت و شایستگی میداند.
موسوی اصفهانی در ادامه یادآور شد: خداوند در قرآن کریم حضرت یوسف را بهعنوان مسئولی حافظ و امین معرفی میکند که هم تخصص دارد و هم اهل خیانت کردن نیست.
وی یادآور شد: امام زمان (عج) نیز درباره علمایی که در زمان غیبت باید از آنها تقلید کرد نیز میفرمایند «فقها کسانی هستند که نفس خودشان را صیانت کنند، دین خود را حفظ کنند، تکلیف مدار باشند، اهل طاعت الهی باشند و مواظب هوا و هوس خود باشند».
مدیر حوزه علمیه استان همدان با تأکید بر اینکه حضرت علی(ع) نماد عدل، تقوا، تخصص و شجاعت هستند، افزود: ایشان میفرمایند «اگر وظیفه الهی نبود هیچگاه این ریاست را نمیپذیرفتم اما خداوند از علما پیمان گرفته که در مقابل ظلم ظالم و مظلومیت مظلوم نباید سکوت کرد».
وی اظهار کرد: یک مسئول اسلامی علاوه بر اینکه خود نباید ظالم باشد، نباید در مقابل ظلم ظالم و مظلومیت مظلوم هم سکوت کند.
این استاد تفسیر قرآن اضافه کرد: بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور ریشه در تحریمهای آمریکا و اروپاست اما باید دقت داشته باشیم که بسیاری از مشکلات جامعه نشأت گرفته از عدم نظارت دقیق بر بازار و حقوقهای نجومی است، ظلمی بالاتر از این نیست که عدهای حقوقهای نجومی بگیرند و عدهای بیکار بمانند. بسیاری از این مسئولین در زمان انتخابات وعدههایی میدهند که به آن عمل نمیکنند.
مدیر حوزه علمیه استان همدان با اشاره به اینکه متأسفانه انحرافات جوانان در فضای مجازی عقاید امت ما را تحت تأثیر قرار داده است، افزود: علت این امر آن است که مسئولین احساس نمیکنند در مقابل مردم امانتدار هستند.
وی در پایان گفت: یک مسئول شایسته باید عادل باشد و در مقام عمل از عدالت طرفداری کند، با آمدن امام راحل و مقام معظم رهبری دو الگوی مهم برای رهبری اسلامی به وجود آمد.
انتهای پیام