کد خبر: 4234022
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰

روزشمار همدان در طول 10 هزار سال آماده چاپ شد

پژوهشگر و همدان‌شناس از آماده شدن دانشنامه همدان در 10 جلد خبر داد و گفت: این مهم شامل روزشمار 10 هزار سال تاریخ استان همدان است.

همدانبه گزارش ایکنا از همدان، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان، فرهاد فرزانه، نویسنده، پژوهشگر و همدان‌شناس در نشست کتابخوان به مناسبت روز و هفته همدان در اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان، اظهار کرد: دانشنامه همدان در 10 جلد شامل روزشمار 10 هزار سال تاریخ همدان از سال 8500 پیش از میلاد آماده شده است.

وی در ادامه افزود: این روزشمار در برگیرنده جنگ‌ها، مشاهیر، وقایع طبیعی، هنرمندان، حاکمان، ورود نخستین چیزها مثل ماشین یا تلفن وسایر مسائل مربوط به استان است که جمع آوری شده است. 

این نویسنده و پژوهشگر با بیان اینکه نقطه پایان این مجموعه 6 مرداد 1403 مصادف با روز جهانی شدن هگمتانه است، ادامه داد: البته این به معنای پایان کار نیست و دیگران می‌توانند آن را ادامه دهند، در واقع این اثر متعلق به من نیست و برای همدان و همه همدان دوستان است. 

وی تأکید کرد: جمع آوری و تدوین این دانش‌نامه از حدود 25 سال پیش آغاز شده و احساس می‌کنم که به دنیا آمدم تا آن را انجام دهم.

میرهاشم میری، نویسنده و پژوهشگر و دبیر این نشست اظهار کرد: همدان در تاریخ و جغرافیای کشور جایگاه ویژه‌ای دارد، در واقع 3 هزار سال تاریخ مکتوب دارد که در آن حوادث تلخ و شیرین بسیاری به وقوع پیوسته است. 

وی با بیان اینکه همدان دیرپاترین و پایدارترین پایتخت جهان است که شهریت دارد خاطرنشان کرد: همدان باستانی‌ترین پایتخت موجود در جهان است، البته شهرهای قدیمی‌تر از همدان نیز در طول تاریخ وجود داشته اما اثری از آنها باقی نمانده است. 

این نویسنده و پژوهشگر یادآور شد: در واقع همدان با وجود فرازو فرودهای بسیار سرپا مانده و همواره از مهاجرپذیرترین و مهاجرفرست‌ترین شهرها به حساب می‌آید. 

ابوالفتح مومن، مورخ و پژوهشگر همدانی نیز در این نشست اظهار کرد: همدان‌شناسی به صورت علمی توسط پرویز اذکایی آغاز شد که فعالیت‌های او امروز در قالب موقوفه دکتر اذکایی در کتابخانه مرکزی همدان در اختیار همگان قرار دارد. 

وی با اشاره به اینکه نخستین پارلمان آسیا در همدان ایجاد شده است اضافه کرد: 50 روز قبل از تأسیس مجلس شورای ملی، پارلمان همدان ایجاد به طوری که از شیوه همدان یعنی نمایندگان اصناف و اقشار مختلف در شکل گیری آن استفاده شد. 

مورخ و پژوهشگر همدانی با اشاره به اینکه نقش همدان همواره در حوادث مختلف قابل توجه است تصریح کرد: اگر خیزش همدانی‌ها نبود، قیام 30 تیر 1331 رخ نمی‌داد و قوام السلطنه به زیر کشیده نمی‌شد همچنین در 25 مرداد 1332 نیز نخستین مجسمه شاه در همدان پایین کشیده شد.

سیدجواد معینی، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز اظهار کرد: به دلیل اهمیت بوم‌شناسی و شناخت موطن، بخش استان‌شناسی در همه کتابخانه‌های عمومی استان ایجاد شده و منابع مختلف در این بخش‌ها موجود است. 

وی با بیان اینکه پنج محفل ادبی به مناسبت روز همدان در همدان راه‌اندازی شده است افزود: به منظور شناسایی بهتر همدان نمایشگاه‌های کتاب حضوری و مجازی همواره در کتابخانه‌های عمومی برگزار می‌شود. 

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در پایان تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات ما در حوزه همدان‌شناسی که بر اساس وقف‌نامه دکتر اذکایی تدوین شده، جایزه کتاب استاد اذکایی است که به همدان پژوهان تعلق می‌گیرد و نخستین دوره آن در حال انجام و آثار در حال داوری است.

انتهای پیام
captcha