به گزارش ایکنا از همدان، فائزه بالایی، عضو هيئت علمی دانشگاه فرهنگیان همدان، امروز، هشتم مهرماه در اجلاس استانی نماز که در سالن شهدای استانداری همدان برگزار شد ضمن بیان نکاتی در مسئله تربیتی نماز و جذب نسل جدید اظهار کرد: مهمترین و اولین اصل برای ترویج نماز پذیرش است، متأسفانه ما نسل جدید را نپذیرفتهایم، مدام تفاوتهای نسل خود را با این نسل بررسی و اغلب آنها را محکوم میکنیم.
وی افزود: در قدم اول باید بپذیریم نسل ما یک سری ویژگی و نسل حاضر نیز یک سری ویژگی دارد، نباید فکر کنیم ما برتر هستیم، نسل جدید مطالبهگر و جسور است، حرف خود را راحت بيان میکند و این ویژگی اوست.
بالایی با اشاره به اینکه بعد از پذیرش، شنیده شدن مسئله مهمی است، تصریح کرد: وقتی ارتباط ما با دانشآموز یا دانشجو شکل میگیرد که احساس کند شنیده میشود، وقتی بین ما فاصلههایی باشد دنیاها به هم نزدیک میشود اگر این فاصله کم شود او به ارزشهای من نزدیک میشود چراکه ارزشها وجودی هستند، مسئله سوم این است که ما در زبان و بیان خود مشکل داریم، بیان امروز ما معلمان و اساتید مناسب جوان و نوجوان امروز نیست و آنها اصلا حرف ما را متوجه نمیشوند.
وی با اشاره به اینکه نگاه همدلانه، شنیده شدن و بیان، سه گام مهم در این راه است، بیان کرد: این مرحله وقتی کامل میشود که احساس و هیجان را هم کنار آن بیاوریم. بهطور مثال تمیزی نمازخانه باعث میشود تمایل بیشتری برای دانشآموزان ایجاد شود، چراکه یک دانشآموز نمارخوان با حسی که از بویی که خوشایند نبوده و در شامهاش از نمازخانه مدرسه مانده است، ممکن است نسبت به نماز جماعت تمایلش را از دست بدهد و ترجیح دهد نمازش را فرادا و در منزل بخواند.
بالایی یادآور شد: گاهی رفتار ما سرشار از پاکی نیست در حالی که نماز دعوت به پاکی است، اگر رفتار ما با بدیهایی همراه شود، بچهها در تعارص با نماز و این رفتار، متأسفانه نماز را حذف میکنند که این خصوصیت این نسل است.
انتهای پیام