جلسات و محافل قرآنی قدیمی، محافلی با خلوصی ویژه است که علاوه بر بعد معنوی و روحانیاش یک دورهمی دوستانه از روزهای جوانی مردانی است که محاسن خود را در خدمت به قرآن کریم و نشر آیات روحانی کلام وحی سپید کردهاند. اینجا ملایر و جلسه قرآنی هئیت حضرت مهدی(عج) است جلسهای که بیش از 45 سال است هر هفته برگزار میشود و گسترهاش به قدمت یک شهر است.
محفل نورانی هئیت حضرت مهدی(عج) هر هفته در منزل یکی اعضای حاضر در این محفل نورانی بهصورت چرخشی برگزار میشود و پیشکسوتان قرآنی در کنار جمعی از جوانان در این جلسات نورانی حضور دارند. خبرنگار ایکنا از همدان، با علیاکبر احمدی، مسئول این محفل نورانی گفتوگویی کرده است که مشروح آن را در زیر میخوانید:
بنده علیاکبر احمدی ملایری متولد سال ۱۳۳۱ در شهرستان ملایر هستم و از زمان کودکی انس و علاقه به حضور در برنامههای قرآنی داشتم. با توجه به اینکه پدرم کاسب و درس حوزوی خوانده بود و با قرآن نیز آشنا بود و هر شب به روخوانی این کتاب آسمانی میپرداخت، من هم در کنار پدرم به خواندن قرآن علاقهمند شدم و تقریباً از سن هفت سالگی روخوانی کلامالله مجید را در کنار پدرم آموختم.
بعد از گرفتن دیپلم، وارد آموزش و پرورش شدم، همچنان عشق و علاقه وافری به آیات نورانی قرآن داشتم، به همین خاطر در سال 1354 در جلسه آقای ضیایی که خودش هم آموزش و پرورشی بود، شرکت میکردم، معلم هم که شدم در جلسات او حضوری فعال داشتم.
خیر، دقیقاً نمیدانم شاید در جای دیگری هم جلسات مکتبی قرآنی بود، اما من اطلاع نداشتم، البته گاهی هم در جلسه مرحوم حاج حسین امیری که قبل از انقلاب جلسات قرآنی سنتی داشتند و آن جلسات گردشی بود شرکت میکردم، همچنین در اوایل انقلاب هم آقایی به نام آقای بمزاده که منزلش اول خیابان صارمی بود آنجا را به حسینیه تبدیل کرده بود که جلسههای قرآنی یکشنبهها تشکیل میشد. جلسات آقای بمزاده هم حدود چهار سال ادامه داشت و بعد از آن منحل شد. آقای ضیایی و زمانی که از ملایر رفتند جلسات قرآنشان منحل شد و بعد از آن جلسه آقای ضیایی فعال بود، خودم هم شبهای پنجشنبه یک جلسه جدا تشکیل دادم که بیشتر همکاران فرهنگی بودند.
جلسات شنبهها و دوشنبهها برگزار میشد، جلسه دوشنبه خیلی شلوغ بود حدود ۵۰ یا ۶۰ نفر بودیم، دوباره جلسات به جمعه تغییر پیدا کرد، دیگر نوبتی شده بود و حدود ۲۵ نفر از اعضا در هر جلسه به قرائت قرآن میپرداختند و این جلسات حالت تدریس پیدا کرده بودند.
بله سال ۵۴ بنده معلم ابتدایی بودم و بعد از آن معلم مقطع راهنمایی شدم و در ادامه نیز در مدرسه تربیت معلم شهدای محراب که الان دبیرستان سعدی شده تدریس قرآن داشتم. تدریس قرآن را در کلاسها، دانشگاهها و مراکز علمی شهرستان ملایر و بروجرد داشتم.
بعد از مدتی که جلسات قرآنی مجدد به دوشنبهها برگشت تا الان ادامه پیدا کرده است و بیش از 45 سال است که این جلسات ادامه دارد.
در طول سالهایی که این جلسات تشکیل شده هیچوقت تعطیل نشدهایم با توجه به اینکه این جلسات چرخشی است حال و هوای خاصی دارد، علاوه بر آن حالت معنوی و عرفانی یک حالت دوستانه پیدا کرده، خیلیها آمدهاند و رفتهاند، خیلیها هم بهصورت مستمر این جلسات را دنبال کردهاند و تا به امروز هم در این جلسات حضور دارند که تعدادی از آنها از جوانان خوب و قرآنی ما هستند. اعضا در جلسات قرائت، صحیحخوانی، روخوانی و تجوید دارند، تعدادی هم جزء اساتید ما هستند که بعد از قرائت قرآن حدود 20 دقیقه ترجمه و تفسیر بیان میشود، در جلسات قرآنی بیشتر صحیحخوانی قرآن مورد توجه است. بیشتر تمرکز روی مفاهیم قرآن است، از ابتدای قرآن شروع کردیم و ادامه میدهیم، همچنین در شبهای قدر شبهات، سؤالات و مفاهیم ضروری نیز پاسخ داده میشود.
بله با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج و گسترش جلسات خانگی قرآن، جلسات را گسترش دادیم و حدود پنج جلسه دیگر از این جلسه انشعاب پیدا کرده است که هر کدام جلسات خود را مدیریت میکنند، البته باید عرض کنم در زمان کرونا نیز ما جلسات خود را با رعایت موارد بهداشتی ادامه دادیم و نگذاشتیم جلسات قرآنی ما تعطیل شود، از آنجا که قرآن منبع متعالی معنویت است، بنابراین افرادی که در این جلسات شرکت میکنند درواقع دنبال یک نوع خودشناسی و کسب آرامش برای خود هستند و حضور در این جلسات فرصتی برای رسيدن به این هدف است و حالتی امن ایجاد میشود که زندگی فرد معنای الهی پیدا میکند.
با بچههای قرآنی خودمان گفتیم یک جلسه داشته باشیم تا از برخی موازیکاریها جلوگیری شود در این رابطه تقریباً هفت تا هشت سال پیش بود که جلسات تشکیل شد اما به جایی راه نبرد. ما هر چه داریم از برکت قرآن است نباید دنبال این باشیم که همه زندگیمان به مادیات و امور دنیوی تعلق داشته باشد، باید کاری کرد تا قرآن در بطن زندگی مردم ساری و جاری شود، چراکه برکات معنوی قرآن زندگی دنیوی ما را نیز اصلاح میکند. ما انتظار داریم جلسات بیشتر بازگو شود و ارگانها باید کمک کنند، متأسفانه خیلی از جلسات قرآنی منحل شده و این به خاطر بیمهریهایی است.
از مسئولان سازمان تبلیغات، نهادهای دینی فرهنگی و... انتظار داریم حداقل در این جلسات حضور داشته باشند و مایه دلگرمی، تشویق و ترغیب دیگر افراد بهویژه قشر جوان و نوجوانان به برنامههای قرآنی شوند.
خدا را شاکر هستم که طی 70 سال عمری که خدا به من داده هر چه دارم از برکت قرآن است، حضور در این جلسات برکات زیادی در زندگیام داشته است که یکی از این برکات دلیلی است که باعث شده هر روز قرآن را بخوانم و با خدا ارتباط گرفته و ذکر بگویم و این برکت قرآن است که هیچگاه این جلسه منحل نشده و روز به روز با انس و اشتیاق بیشتری تاکنون ادامه پیدا کرده است.
۴۵ سال است این جلسات برقرار است؛ از آقایانی که احساس مسئولیت میکنند در ادارات دعوت میکنیم به جلسات ما بیایند سرکشی کنند، بیشک حضور در این جلسات باعث انگیزه و تشویق میشود.
فاطمه رحمتی
انتهای پیام