به گزارش ایکنا از همدان، حسین رضوان، رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان، امروز، ششم آذرماه در نشست خبری هفته پژوهش در این دانشگاه اظهار کرد: هر جامعهای به میزان هدفگذاریهای خود باید به مسئله پژوهش حساس باشد. هر چقدر این اهداف عالیتر باشد قطعاً باید به پژوهش توجه ویژهتری داشت، چراکه با پژوهش میتوان مشکلات را مرتفع کرد.
وی افزود: هر جامعهای که نتواند تحقیق کند به این معناست که نتوانسته مشکل خود را بشناسد، از همین رو پژوهش بهعنوان یک رویداد مهم است و برای آن یک هفته اختصاص داده شده است. پژوهش فقط انجام یک پروژه در سطح دانشگاه نیست، بلکه پیشرفت، تعالی و آینده کشور است. اگر نتوانستیم در حوزه مختلف مسائل و مشکلات را بشناسیم، جمعبندی کنیم و به نتیجه برسیم قطعاً پیشرفتی نخواهيم داشت، اما اگر به این مهم توجه شود قطعاً آينده درخشانی را در کشور خواهیم داشت.
رضوان یادآور شد: هفته پژوهش از ۱۰ تا ۲۲ آذرماه جاری در نظر گرفته شده است، در استان نیز ستادی طبق روال سالهای گذشته به ریاست استاندار و با فعالیت کمیتههای مختلف تشکیل شده است. امیدواریم مراکز تحقیقاتی و فناوری با پژوهشهایی که در این زمینه انجام میشود در راستای حل مشکلات جامعه قدم بردارند.
وی با بیان اینکه انجام یک تحقیق کاربردی و ارائه راهحل، یک مسئله است، اما نیاز به این تحقیق و استفاده از آن مسئله دیگری است، تصریح کرد: هر چقدر مسئولان ما به این نتیجه برسند که برای حل یک مشکل باید کار علمی انجام شود و از نتیجه آن استفاده کنند تا مشکل حل شود مشکلات زودتر و بهتر حل خواهد شد.
دبیر گرامیداشت هفته پژوهش در همدان ادامه داد: هر چه در این زمینه پژوهشگران پیش بروند این نتایج به دستگاههای مختلف ارسال خواهد شد و پژوهشگران و دانشمندان نیز بیش از پیش تشویق میشوند. در پژوهش فقط پرداختن به مسئله پژوهش مهم نیست بلکه باید مسائل و مشکلات موجود به پژوهشگاههای علمی برای استفاده از نتایج آن از سوی دستگاهها ارائه شود و در پژوهشها مورد توجه قرار گیرد.
رضوان گفت: در آموزش و پرورش باید به سمتی برویم که دانشآموز ما ذهن مسئلهپرور داشته باشد و به دنبال حل مسئله باشد. اصحاب رسانه نیز در این زمینه بازوی مهم در حوزه علمی و پژوهشی هستند و این پازل با کمک اصحاب رسانه تکمیل میشود.
وی در پایان بیان کرد: از نظر سطح علمی باید به جایگاه خود در دنیا برسیم و این کار با انجام پژوهشهای بنیادی محقق میشود، تا این پژوهشها دنبال نشود نمیتوان به پژوهشهای کاربردی رسید. ایران معمولاً رتبه اول یا دوم در پژوهشهای بنیادی را دارد.
انتهای پیام