طی چند ماه گذشته چهلوهفتمین دوره مسابقات قرآن اوقاف در مرحلههای مختلف شهرستانی، استانی، منطقهای و کشوری برگزار شد. از استان همدان پنج نماینده در رقابت رشتههای حفظ و قرائت مرحله نهایی این دوره از مسابقات که چندی پیش به میزبانی تبریز برگزار شد، حضور داشتند که تنها یک نفر موفق به کسب رتبه برتر در این مسابقات شد. بهمنظور بررسی کمی و کیفی مسابقات و ارائه نقاط ضعف و قوت آن و ارتقای کیفی شرکتکنندگان همدانی در مسابقات قرآن سالهای آتی، خبرنگار ایکنا از همدان با طاهره روشنیان، مسئول جامعةالقرآن خردسالان همدان و از داوران مسابقات قرآن اوقاف گفتوگویی کرده است که مشروح آن را در زیر میخوانیم:
از استان همدان پنج نماینده برای مسابقات سراسری اوقاف در شهر تبریز اعزام شدند که خوشبختانه همگی مدارج خوبی کسب کردند، اما مهمترین رتبه همدان مربوط به آقای مهدی برنده بود که در سن زیر ۲۵ سال موفق به کسب رتبه پنجم کشور در رشته حفظ کل شد.
کسب چنین مقامی و با این سن و سال کم، برای اولین بار در استان همدان رخ داده است و شایسته تقدیر از طرف استانداری و سایر مقامات ارشد استان بود که متأسفانه اهمیتی برای مسئولان نداشت.
سالهای سال است که بهعنوان داور در سطح استانی در مسابقات قرآن اوقاف شرکت دارم و نه تنها مسابقات دروناستانی را تجربه کردهام بلکه در سایر استانها نیز حضور داشتهام. بهعنوان نمونه سال گذشته برای راهیافتگان به مسابقات سراسری اوقاف در کرمانشاه، مسئولان این استان استقبال باشکوهی از راهیافتگان به مسابقات سراسری در هنگام برگشت داشتند و حتی با بنر درب منزل آنها و نقاط مختلف شهر موفقیتشان را تبریک گفتند، اما متأسفانه در استان ما چنین چیزی وجود ندارد و مسئولان ارزشی برای نخبگان قرآنی قائل نمیشوند و این موجب سلب انگیزه از آنها خواهد شد و هیچ شور و اشتیاقی برای شرکتکنندگان وجود نخواهد داشت.
در جامعةالقرآن با بنرهای مختلف سعی میکنیم موفقیت این فعالان قرآنی را علنی کنیم و ایجاد انگیزه داشته باشیم، اما متأسفانه برخی تصور میکنند چون این افراد شاگرد ما هستند چنین اقداماتی داریم، اما واقعیت این است که همه مسئولان وظیفه دارند شور و نشاط قرآنی در بین جوانان و نوجوانان ایجاد کنند.
متأسفانه برای برگزاری چنین مسابقاتی همراه قبول نمیکنند و برخی بانوان مشکل رفتوآمد به محل برگزاری مسابقات کشوری را دارند، همین موارد و عدم هماهنگی لازم، موجب شد که ما چنین نخبگان قرآنی را از دست دهیم و امسال بهطور کلی در مسابقات شرکت نکردند.
یکی دیگر از مسائل و مشکلاتی که به حوزه فعالیت قرآنی بانوان مربوط میشود این است که در استان کمبود استاد و همچنین شاگرد در حوزه صوت و لحن بانوان داریم در این زمینه باید حمایت شویم تا بتوانیم نمایندگانی را برای مسابقات سراسری تربیت کنیم.
بیشتر بخوانید:
از دیگر نقاط ضعفی که میتوان متوجه کار اوقاف در این مسابقات سراسری کرد این است که متأسفانه به جز متسابقان رشتههای مختلف، افراد دیگری برای تماشای مسابقات در زمان اجرا نمیآیند. حضور برخی نیز صرفا برای رفع تکلیف است، حضور مردم و حتی مسئولان در هنگام اجرا میتواند شور و نشاط ایجاد کند و انگیزه لازم را برای نخبگان قرآنی برای ادامه مسیر ایجاد کند.
یکی دیگر از مسائل و مشکلات مربوط به مسابقات اوقاف این است که متأسفانه اوقاف همدان هم در حوزه آموزش متسابقان و هم در حوزه اطلاعرسانی عملکرد خوبی ندارد و باید برای سالهای دیگر تغییراتی در ماهیت فعالیتهای خود داشته باشد.
مسابقات در سطح بسیار بالایی برگزار شد، بهطوری که رتبههای اول تا پنجم با صدم درصد با هم تفاوت داشتند. از دیدگاه رهبر معظم انقلاب حافظان و قاریان قهرمانان قرآنی هستند، ارزش نهادن به این نخبگان همان ارزش نهادن به کتاب الهی و کلام وحی است.
انتهای پیام