به گزارش ایکنا از همدان، جواد محقق، شاعر و نویسنده همدانی، 26 فروردینماه در مراسم گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی در سالن شهید آوینی همدان اظهار کرد: بنده توفیق 10 سال همکاری با شهید مرتضی آوینی و برگزاری جلسات ثابت موضوعی در حوزه هنر را داشتم، اما بعد از شهادت ایشان این توفیق از من سلب شد.
وی در ادامه به تأسیس بسیج هنرمندان اشاره کرد و گفت: بنده در بسیج عضو نیستم، اما از ابتدای تشکیل بسیج هنرمندان در حد توانم کمک کردم که این نهاد تشکیل شود و خوشحالم که در همه استانها این نهاد تشکیل شده است.
محقق گفت: در طول سالهای متمادی و گذشته، ما روحانیون و علمای زیادی در حوزههای مختلف هنری همچون نقاشی، فیلمنامه نویسی و نویسندگی، خوشنویسی و سایر هنرهای تجسمی که بسیار توانمند بودند را داشتیم.
این نویسنده همدانی در ادامه با اشاره به نقش بسیج هنرمندان در سطح جامعه بیان کرد: بسیج هنرمندان استفاده از چهرههای فرهنگی و دینی را در دستور کار خود قرار دهد؛ متأسفانه در جامعه مذهبی و حوزوی ما این هنرها مغفول مانده است.
محقق به یکی از تحقیقات خود اشاره کرد و ادامه داد: از سال ۱۳۵۴ شروع به انجام تحقیقات در مورد هنرمندان و علما کردم، در ابتدا فکر میکردم که این کار در چند ماه یا نهایتاً یک سال به پایان میرسد، اما این کار تاکنون ادامه داشته و هنوز به پایان نرسیده است.
وی اظهار کرد: در عرصه هنرمندان روحانی، تاکنون بیش از ۳۵ جلد کتاب در سطح شهرستان و در سطح استان بیش از ۲۲۰ شاعر روحانی آثار شناختهشدهای دارند و کثرت شاعران در قشر روحانیون شگفتانگیز است.
این نویسنده با اشاره به ذوق هنری و طبع شاعری امام خمینی(ره) گفت: کتاب اشعار امام خمینی(ره) بهدلیل جابهجاییهای بسیار در داخل و خارج کشور ناپدید شد، دیوان اشعار ایشان هم در سال ۱۳۴۲ توسط ساواک به غارت برده شد و هرگز پیدا نشد. شعرهایی که اکنون از ایشان باقی مانده در سالهای بعد از انقلاب سروده شده است.
محقق در ادامه به شخصیت تأثیرگذار امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: امام خمینی(ره) که شخصیت تأثیرگذار در جامعه ایران و سایر جوامع و همچنین رهبر بزرگترین انقلاب در قرن بیستم بودند، علاقه و اهتمام بسیاری به شعر و هنر داشتند.
یادآور میشود، در پایان این مراسم، از برگزیدگان جشنواره هنر انقلاب اسلامی تجلیل شد.
انتهای پیام