به گزارش ایکنا از همدان، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، ۱۸ خردادماه در جشنواره «مفلحون» آیین تجلیل از فعالان و کنشگران امر به معروف و نهی از منکر استان همدان اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر رنگ خدا گرفتن است، فلسفه زندگی بشر این است که به خدا برسد، همانطور که خداوند در آیه 42 سوره نجم میفرماید: «وَأَنَّ إِلَىٰ رَبِّكَ الْمُنْتَهَىٰ» تا از خاک به اعلی برسیم.
وی افزود: خداوند این سرنوشت را برای هیچ موجودی تعیین نکرده است که در مسیری که ابتدای آن هیچ و پستی است و انتهای آن خود خداست سیر کند. انسان در این مسیر رنگ خدا را میگیرد «صِبْغَةَ اللَّهِ ۖ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً ۖ وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ» (بقره/ آیه 138) اگر نیت ما خدا شود ما بهعنوان آینه خدا و مظهر خدا خواهیم بود. اگر آینه خود ما باشیم خودنما هستيم.
صدیقی با اشاره به آیه 23 سوره حشر «هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ ۚ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ» گفت: مؤمن بودن خدا یعنی خداوند امان میدهد، کسی را مضطرب، نگران و ناامید نمیکند. خداوند بشر را وسیله قرار داده تا بهوسیله او سایر انسانها هدایت شوند.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با اشاره به آیه «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ» (نحل/ آیه 90) اظهار کرد: خدا امر میکند عادل باشیم، در فرمان و امر خداوند تعارف راه ندارد، غیبت، آبرو ریختن و بدگویی از دیگران و... از گناهان کبیره است، اگر کسی این صفات در او وجود دارد در ستاد امر به معروف راهی ندارد. به جای مانع درست کردن برای دیگران دست همدیگر را بگيريم.
وی ادامه داد: دوری از گناهان کبیره، انجام واجبات و اصرار نداشتن به گناهان صغیره انسان را در مسیر عدل قرار میدهد. اگر کسی را بدون داشتن صلاحیت و شایستگی در جايگاهی قرار دهیم این به دور از عدل فلسفی و عقلانی است.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: قانون خشک است آنچه آن را پرجاذبه میکند اخلاق است، با بدی باید مخالفت کرد نه کسی که مرتکب بدی شده است.
صدیقی با طرح این سؤال که مفلح کیست، اظهار کرد: فرد فاجر، منافق، مردم آزار، تنبل و... مفلح نیست. امر به معروف، نصیحت، دلسوزی، محبت، غیرت و حمایت است. امر به معروف موتور متحرک خوبیها، مشعل، دیدبان و رادار و چتر پناه دادن به مظلومان است. امر به معروف دادخواهی و تشویق است.
وی گفت: گاهی در این حوزه بد عمل شده که امر به معروف را فضولی و مزاحمت تلقی میکنند. کسی که تارک امر به معروف است بیرحم است. امر به معروف چشمه جوشان عاطفه است که تحمل نکنیم کسی مشکل داشته باشد. نسبت به اینکه او خود را به جهنم میاندازد بیتفاوت نباشیم. اگر امت پیغمبر هستیم، پیامبری که برای جهنمی شدن مردم آنقدر غصه میخورد که خداوند فرمود از این غصه داری جانت را از دست میدهی.
صدیقی بیان کرد: امر به معروف نکردن بیغیرتی است. در امر به معروف ما الگویی همچون امام علی(ع) را داریم. غدیر چشمه و آب حیات و مجرای تنفس ماست. حیات به تنفس غدیر وابسته است که امتداد آن امروز ولایت فقیه است.
صدیقی با بيان اینکه اگر مؤمن حکومت نداشته باشد کافران اجازه نمیدهند دینداری کند، تصریح کرد: اگر میخواهیم جامعهای قدرتمند داشته باشیم باید امر به معروف کنیم، در این مسئله باید اولویتها را رعایت کرد، دنبال تحسین و تعریف دیگران نباشيم. در اتاق فکری ظرفیتها، هدفها و مسیر خود را تبیین و مهندسی کنیم. امر به معروف به معنای یک خیزش عمومی است.
انتهای پیام