کد خبر: 4287859
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۶
نماینده ولی فقیه همدان:

همدان می‌تواند پایتخت طب سنتی جهان اسلام باشد

آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی موثقی با تأکید بر ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و علمی همدان، این استان را شایسته عنوان «مرکز طب سینوی» در جهان اسلام دانست و گفت: همدان با بهره‌مندی از چهره‌های ماندگاری چون بوعلی‌سینا، ظرفیت بی‌نظیری برای تبدیل‌شدن به قطب گردشگری سلامت و طب سنتی دارد.

آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی موثقی، نماینده ولی فقیه در استان همدانبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی موثقی، نماینده ولی فقیه در استان همدان، امروز 21 خردادماه در سومین کنفوبیشن بین‌المللی (کنفرانس و نمایشگاه) گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان اکو در سالن شهدای استانداری همدان، بیان کرد: بوعلی‌سینا در رأس طب سنتی قرار گرفته و همدان مرکز و قطب سنتی است. طب سینوی مبتنی بر کنترل تغذیه است و همدان در این زمینه می‌تواند منشأ اثر باشد.

وی افزود: کسانی که وارد ایران به عنوان گردشگر می‌شود فرهیخته‌ هستند چراکه کسی بخواهد تمدن، فرهنگ اصیل، اصالت تاریخ هزار ساله بشر، ریشه تمدن و اندیشه بشری را ببیند این کشور بهترین جا و در رأس آن همدان است. در تاریخ همدان آمده است که این شهر توسط یکی فرزندان حضرت نوح بنیان نهاده شده، شهری که دارای تاریخی و اصالت بیش از چند هزار ساله است.

شعبانی ادامه داد: همدان دست کم دارای سابقه تاریخی ۲ هزار و ۷۰۰ ساله و دارای یک ملت ریشه دار با اندیشه‌های بلند است و نمی‌توان آن را در جهان کنونی با کشورهای فاقد ریشه تمدنی و سابقه تاریخی مقایسه کرد.

نماینده ولی فقیه در استان همدان بیان کرد: ملت ایران از عواطف و وجدان‌های انسانی برجسته برخوردار هستند، این ویژگی از کجا ریشه و نشأت گرفته است؟ به طور حتم ریشه در تاریخ و فرهنگ غنی این سرزمین دارد.

وی افزود: این را باید با کشورهایی مقایسه کرد که گاهی مواقع بدترین صحنه‌ها را می‌بینند اما برای آنها این موارد مهم نیست و این تناقض نشان می‌دهد اصالت تاریخی و تمدنی یک ملت می‌تواند آن ملت را در عرصه فرهنگی و تمدنی برجسته کند.

شعبانی با اشاره به اهمیت مقوله سلامت و اینکه همدان می‌تواند پایگاهی مهم در حوزه گردشگری سلامت باشد، یادآوری کرد: بوعلی سینا می‌گوید اگر چیزی بالاتر از حیات بشر فرض شود صحت و سلامتی است و کسی که با بیماری دست و پنجه نرم می‌کند گویا حیاتی ندارد.

حمید ملانوری‌شمسی، استاندار همدان نیز در این رویداد با اشاره به اینکه پزشکی در ایران تنها ارائه خدمات پزشکی نیست، بلکه تجلی تجربه‌ای اصیل و تجلی انسانیت است، گفت: با توجه به ظرفیت‌های بزرگ کشور، آینده سلامت منطقه از ایران و استان همدان گذر می‌کند.

وی افزود: همانطور که هندوستان در حوزه پزشکی و درمانی پیشگام شده، کشور ایران نیز به واسطه تنوع اقلیمی، فرهنگی و زیرساخت‌های درمانی، بستری مناسب برای تجربه اندوزی فراگیر در حوزه سلامت است.

ملانوری‌شمسی با بیان اینکه اینجا پزشکان در تعامل با بیماران فراتر از وظیفه عمل می‌کنند، اظهار کرد: در حالی که در کشورهای دنیا با هزینه بالا خدمات درمانی را ارائه می‌دهند، ایران خدمات پزشکی را با کمترین هزینه و تا یک دهم هزینه اروپا و آمریکا انجام می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه سفرهای درمانی هدفمند برای کشورهای عضو اکو فراهم شده است، افزود: همدان به عنوان نگین غرب ایران، تاریخی شکوهمند در عرصه پزشکی دارد؛ بوعلی سینا به واسطه موقعیت جغرافیایی و گیاهان دارویی، این خطه ایران را برای خدمت به عرصه پزشکی انتخاب کرد.

ملانوری ادامه داد: وجود بیش از یک هزار و ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی، این خطه از ایران را در حوزه پزشکی پیشگام کرده است. پروفسور توفیق موسیوند نخستین مخترع قلب مصنوعی جهان متعلق به استان همدان است و نشان می‌دهد این دیار فرهیختگان زیادی در این حوزه دارد.

وی تأکید کرد: استان همدان با داشتن زیرساخت‌های ارزشمند در حوزه بهداشت و درمان، و ۱۰ مرکز آی پی دی و ۴۰ تخت بیمارستانی بین‌المللی آماده خدمت رسانی به بیماران خارجی است.

استاندار همدان بیان کرد: همدان با بیش از ۹۰ درصد روزهای سال پاک، نبود ترافیک و ارتباط آسان با پایتخت، به مرکزی برای گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو تبدیل شده است.

ملانوری شمسی ادامه داد: جامعه با فرهنگ، امنیت بالا و مهمان نوازی اصیل از ویژگی های استان همدان است و زیرساخت‌های حمل و نقل مطلوب از جمله فرودگاه، راه آهن و آزاد راه این خطه را برای توسعه گردشگری سلامت مطرح می‌کند و بستر ساز گفتمان جدیدی برای دیپلماسی گردشگری منطقه‌ای است.

وی افزود: تبادل پزشک و بیمار و راه اندازی بیمه‌های منطقه سلامت موجب تعامل بین کشورهای منطقه خواهد شد. این اجلاس محور توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری سلامت است، همدان آماده است تا در این مسیر پرچمدار باشد.

استاندار همدان با خوش‌آمد گویی به میهمانان حاضر در این آیین و حضور در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین افزود: بسیار خرسندیم که در شهر همدان میزبان فرهیختگانی هستیم و از پنجره‌ای نو به صنعت گردشگری سلامت بنگریم.

ملانوری‌شمسی تصریح کرد: ایران با بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت و ساختار جوان از نظر آموزش، خدمات پزشکی و بالینی یکی از مراکز حوزه سلامت در خاورمیانه محسوب می‌شود.

انتهای پیام
captcha