به گزارش ایکنا از همدان، به نقل از روابط عمومی ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد همدان، حجتالاسلام والمسلمین علی ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، امروز، پنجم مردادماه در نشست شورای اداری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به بیان دیدگاههای راهبردی درباره جایگاه مساجد در منظومه فرهنگی و اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت و اظهار کرد: امروز پس از گذشت نزدیک به ۳۰ سال فعالیت مستمر فرهنگی، شاهد آن هستیم که مساجد بهعنوان مهمترین نهاد دینی و اجتماعی کشور میتوانند پایگاهی کلیدی برای مواجهه با تحولات گسترده جهانی باشند و این تحولات نهتنها سیاسی و اجتماعی بلکه فناورانه و رسانهای نیز هستند.
وی با اشاره به تغییرات پرشتاب در حوزه انتقال دانش و فناوری اطلاعات گفت: زمانی سرعت انتشار دانش در جهان صد ساله بود، امروز این زمان به چند ساعت رسیده است و در چنین شرایطی، با اتکا به باورهای اصیل دینی، انسجام فکری و فرهنگی و بازخوانی نقش نهادهایی چون مسجد، میتوان در این فضای پرچالش اثربخش باقی ماند.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور بیان کرد: تکثر منابع فکری، هجمه رسانهای و سیل اطلاعات ناسازگار از جمله چالشهای امروز ما هستند و در این شرایط، هرچه پراکندگی فکری بیشتر شود، نیاز به وحدت و توحید نیز افزونتر میشود و ایمان، باور، انسجام و پایبندی به ارزشهای وحیانی، تضمینکننده سلامت فرهنگی جامعه خواهند بود.
ملانوری با تأکید بر اینکه مسجد صرفاً یک بنا یا دیوار نیست، اظهار کرد: مساجد پناهگاههای حقیقی مردم هستند، در بزنگاههای تاریخی نظیر دوران دفاع مقدس یا بحرانهایی چون کرونا، این مساجد و مردمی که با روحیه ایثار و فداکاری گرد آنها جمع شدند کشور را حفظ کردند.
وی بیان کرد: ما باید با حفظ ریشهها و هویت اصیل فرهنگی و مذهبیمان، از قالبهای نوین بهرهمند شویم و مسجد باید با تکنولوژی، هنر، رسانه و ابزارهای نوین در هم تنیده شود و به پایگاهی برای تولید معنا، فرهنگ و آرامش در جامعه تبدیل شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور با اشاره به دیدار اخیر رئیسجمهور با مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در آن نشست، رئیسجمهور طی پنج تا شش دقیقه بهصورت صریح و جدی بر محوریت مسجد در نظام فرهنگی، اجتماعی و دینی کشور تأکید کرد و این سخنان نشان از نگاه دقیق دولت نسبت به ریشهدار بودن فرهنگ مسجدی دارد.
وی گفت: اگر در مسیر تحولات امروز بخواهیم همچنان اثرگذار و الهامبخش باشیم، چارهای جز بازگشت به مسجد با نگاهی نو نداریم؛ نهاد مسجد باید نقش خود را در تولید امید، نشاط، همبستگی اجتماعی و تبیین مسائل ایفا کند.
ملانوری با تأکید بر ضرورت تقویت روحیه ایثار، همبستگی و وفاق اظهار کرد: در شرایطی که دشمنان تلاش میکنند جامعه را پراکنده و ناامید کنند، ما باید با همدلی، دیگرخواهی و کنار گذاشتن منافع شخصی برای تحقق اهداف جمعی تلاش کنیم و رمز عبور ما از بحرانها، اتحاد و ایمان به مسیر حق است.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور در بخش دیگری از سخنان خود به پیوند میان هنر، رسانه و مسجد پرداخت و گفت: باید میان حوزه سینما، هنرهای نمایشی، مهارتهای فرهنگی و محتوای دینی پیوند واقعی ایجاد کنیم و این تعامل در دل وزارت ارشاد نیز باید بازتعریف شود تا جبههای فرهنگی، متعادل و امیدبخش در سطح ملی شکل گیرد.
وی با اشاره به لزوم مردمی بودن مساجد تأکید کرد: مسجد باید محل مراجعه عموم مردم باشد؛ از فرد مذهبی تا کسی که تنها در ایامی مانند عاشورا یا مجلس ختم به مسجد میآید و ما باید جاذبه ایجاد کنیم، نه مانع.
ملانوری ضمن آرزوی توفیق برای مدیران استان همدان و مسئولان فرهنگی کشور اظهار کرد: امیدوارم با همافزایی نهادهای فرهنگی، استفاده هوشمندانه از ظرفیتهای هنری و بهرهمندی از ابزارهای نوین ارتباطی، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر نهاد مسجد و ارتقای فرهنگ عمومی در کشور باشیم.
انتهای پیام