کد خبر: 4371365
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۲
رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی اردبیل:

مادران در خط مقدم مقابله با آسیب‌های اجتماعی قرار دارند

حجت‌الاسلام صابر طهماسبی با تأکید بر نقش محوری مادران و خانواده در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی گفت: مقابله با آسیب‌هایی همچون اعتیاد، نیازمند تقویت بنیان خانواده، آموزش مهارت‌های زندگی و تربیت صحیح کودکان و نوجوانان است و مادران در خط مقدم این عرصه قرار دارند.

 نشست «باید برخاست»

به گزارش ایکنا از اردبیل، حجت‌الاسلام صابر طهماسبی رئیس اداره امور قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل اول شهریورماه در نشست «باید برخاست» که با حضور مادران و فعالان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اردبیل در مرکز شماره چهار این کانون برگزار شد، با تأکید بر نقش خانواده در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: موضوع آسیب‌های اجتماعی را نمی‌توان تنها از یک زاویه بررسی کرد و در کنار مسائلی همچون اعتیاد، باید به خانواده، مهارت‌های زندگی و تربیت صحیح کودکان و نوجوانان نیز توجه جدی داشت.

وی با اشاره به اهمیت نماز و نقش آن در تربیت و مصون‌سازی نسل نوجوان افزود: خانواده، به‌ویژه مادران، نقش اساسی در شکل‌گیری شخصیت فرزندان دارند و بسیاری از مهارت‌ها، باور‌ها و رفتار‌های اجتماعی از محیط خانواده به کودکان منتقل می‌شود.

طهماسبی در ادامه با اشاره به مفهوم خونخواهی در فرهنگ عاشورا گفت: باید میان مفهوم خونخواهی، انتقام و قصاص تفاوت قائل شد. قصاص یک حکم مشخص شرعی است، اما مفهوم خونخواهی در فرهنگ عاشورا، فراتر از یک واکنش فردی بوده و به مطالبه عدالت، مقابله با ظلم و ایستادگی در برابر جریان باطل ارتباط دارد.

رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان اردبیل با اشاره به حوادث تلخ و شهادت مظلومانه جمعی از مردم و دانش‌آموزان در مدرسه شجره طیبه میناب بیان کرد: وقتی جنایتی علیه افراد بی‌گناه و مظلوم رخ می‌دهد، احساس مسئولیت و مطالبه عدالت در جامعه شکل می‌گیرد، اما این مطالبه باید در مسیر صحیح و مبتنی بر قانون، عقلانیت و ارزش‌های دینی هدایت شود.

وی با بیان اینکه قیام امام حسین(ع) نمونه‌ای ماندگار از ایستادگی در برابر ظلم است، ادامه داد: قیام‌هایی مانند قیام توابین و مختار نیز پس از واقعه عاشورا شکل گرفت، اما آنچه کربلا را برای همیشه در تاریخ ماندگار کرده، پیوند آن با مظلومیت، عدالت‌خواهی و فرهنگ ایستادگی در برابر ظلم است.

طهماسبی تصریح کرد: در فرهنگ مهدویت نیز موضوع خونخواهی حضرت سیدالشهدا(ع) جایگاه ویژه‌ای دارد و در روایات و زیارات، این مسئله در ارتباط با عدالت‌خواهی و پایان یافتن ظلم در جهان مطرح شده است؛ بنابراین نباید مفهوم خونخواهی را با انتقام‌جویی فردی و رفتار‌های هیجانی و خشونت‌آمیز اشتباه گرفت.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به نقش مادران در تربیت نسل آینده گفت: مادر یک شخصیت محوری در خانواده است و نقش او تنها به مادری محدود نمی‌شود، بلکه در جایگاه همسر، مادر و تربیت‌کننده نسل آینده، تأثیر عمیقی بر جامعه دارد.

رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی اردبیل افزود: اگر مادر نسبت به مسائل تربیتی، فرهنگی و اجتماعی بی‌تفاوت باشد، آثار آن می‌تواند در آینده در رفتار فرزندان و حتی جامعه نمایان شود؛ اما مادر آگاه، دغدغه‌مند و غیرتمند می‌تواند زمینه‌ساز تربیت نسلی مسئولیت‌پذیر، مؤمن و مقاوم باشد.

طهماسبی با اشاره به جایگاه حضرت زهرا(س) در فرهنگ اسلامی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های حضرت زهرا(س)، نقش تربیتی و خانوادگی ایشان است؛ نسلی که از دامان حضرت زهرا(س) تربیت شد، شخصیت‌هایی همچون امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) را به جامعه بشری معرفی کرد و این نشان‌دهنده عظمت نقش مادر در ساختن آینده جامعه است.

وی با تأکید بر اهمیت انتقال مفاهیم دینی از طریق قصه و روایت برای کودکان و نوجوانان بیان کرد: بسیاری از مفاهیم عمیق دینی و اخلاقی را می‌توان از طریق داستان‌ها و روایت‌های جذاب به نسل کودک و نوجوان منتقل کرد. قصه‌های عاشورا، زندگی حضرت زهرا(س)، حضرت زینب(س) و مادران شهدا می‌تواند به‌عنوان الگو‌های تربیتی مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: مادران شهدا نمونه‌های برجسته‌ای از صبر، ایمان و مسئولیت‌پذیری هستند و روایت زندگی آنان می‌تواند برای نسل جدید درس‌های بزرگی از ایثار، مقاومت و تربیت فرزند داشته باشد.

طهماسبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت مهارت‌های زندگی اظهار کرد: در کنار آموزش‌های دینی، باید مهارت‌هایی همچون گفت‌و‌گو، احترام، مسئولیت‌پذیری، کنترل خشم و حل مسئله نیز به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود؛ زیرا تقویت این مهارت‌ها یکی از راه‌های مهم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

وی در پایان با تأکید بر اینکه «باید برخاست» تنها یک شعار نیست، گفت: برخاستن در برابر آسیب‌های اجتماعی، از خانواده آغاز می‌شود و مادران و مربیان می‌توانند با آگاهی، تربیت صحیح و توجه به نیاز‌های روحی و فکری کودکان و نوجوانان، نقش مؤثری در ساختن جامعه‌ای سالم، مؤمن و مسئولیت‌پذیر ایفا کنند.

انتهای پیام
خبرنگار:
معصومه مصطفایی
captcha