کد خبر: 3751687
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۳

تبیین شعائر امام حسین(ع)؛ از دستاوردهای مراسم عزاداری

گروه اجتماعی ــ نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه تقوای قلب همان نیرو محرکه تعظیم شعائر و تقویت راه شهدا است، عنوان کرد: تبیین شعائر امام حسین(ع) و آشنایی بیشتر با فلسفه شهادت این امام همام یکی از دستاورد‌ مراسم عزاداری است.

تعظیم شعائر نشانه تقوای قلب است

به گزارش ایکنا از همدان، آیت‌الله سیدمصطفی موسوی‌اصفهانی، نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان شامگاه گذشته، 8 مهرماه در سوگواره بصیرت عاشورایی اظهار کرد: تعظیم شعائر اسلامی یکی از اهداف مهم مراسم‌های عزاداری است.
وی افزود: طبق آیه «وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ؛ هر کس شعائر الهى را بزرگ دارد و به نشانه‏‌هاى آئین خدا و پرچم‌هاى اطاعت او، احترام بگذارد این از تقواى دل‌ها است»(حج/آیه 32) تعظیم شعائر، نشانه تقوای قلب است.
آیت‌الله موسوی‌اصفهانی اضافه کرد: پس از شهادت امام حسین(ع)، امت اسلام با پیروی از ائمه اطهار(ع) و سپس علما و روحانیون، تعظیم شعائر اسلامی را به طور کامل انجام داده و به دست ما رساندند.
نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان اضافه کرد: دشمنان تلاش بسیاری در سرکوبی مجالس عزاداری به پا داشته و برای از بین بردن این شعائر اسلامی نقشه‌هایی کشیده و اجرایی کرده‌اند که خداوند مکر آنها را به خود بازگردانده است.
آیت‌الله موسوی‌اصفهانی با بیان اینکه در زمان حکومت پهلوی به دستور شاه غاصب، مجالس عزاداری، حوزه‌های علمیه، برپایی نماز جماعت و تعظیم شعائر دینی تعطیل شد، عنوان کرد: اما چراغی که خداوند خود روشن کند هیچگاه خاموش نخواهد شد.
شعائر امام حسین(ع) تبیین شود
وی با اشاره به اینکه خداوند پس از حکومت پهلوی چه عظمتی به دین، مذهب و مکتب عاشورا و تاسوعا داده است، ابراز کرد: اکنون مراسم عزاداری محرم و صفر و تعظیم شعائر اسلامی نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان با چه عظمتی در حال برگزاری است.
رئیس حوزه‌های علمیه استان با بیان اینکه باید امانت دار خوبی در حفظ شعائر اسلامی باشیم، گفت: تجمیع دستجات عزاداری در روز تاسوعا و عاشورا حرکت خوبی است که می‌تواند الگوی بسیار خوبی برای شهرستان‌ها و استان‌ها شود.
وی ضمن تأکید بر برنامه‌ریزی جهت فراگیر کردن تجمیع دستجات عزاداری توسط دلسوزان اسلام و روئسای هیئات مذهبی بیان کرد: باید از مجالس عزاداری درس آموخت، همانگونه که رزمندگان دفاع مقدس با ایثار و از خودگذشتگی امنیت کشور را تضمین کردند ما نیز باید این روحیه را در خود تقویت کنیم.

نقاط قوت عزاداری‌ها روز به روز تقویت و نقاط ضعف اصلاح و برطرف شود
آیت‌الله موسوی‌اصفهانی ابراز کرد:حاج حسین همدانی‌ها ک باعث افتخار استان و لشگر اسلام در ایران و منطقه است همگی به ما نشان دادند که ما آنچه در توان داشتیم برای حفظ دین خدا در طبق اخلاص قرار دادیم.
وی با اشاره به اینکه باید باید نقاط قوت عزاداری‌ها روز به روز تقویت و نقاط ضعف اصلاح و برطرف شود، گفت: حضور شکوهمندانه زنان و مردان در راهپیمایی‌ها نمونه دیگری از تعظیم شعائر است.
نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان با بیان اینکه زیارت سیدالشهدا(ع) یکی از مستحبان موکد در اسلام است، ادامه داد: روایات بسیاری در تشویق و ترغیب زیارت امام حسین(ع) ذکر شده است.
آیت‌الله موسوی‌اصفهانی ضمن تأکید بر استفاده از شعائر اسلامی عنوان کرد: پس از سقوط صدام نیز در زیارت اربعین اباعبدالله(ع) یک تعظیم شعائری باشکوه صورت گرفته است که تعجب همگان را برانگیخته است.
این مدرس حوره اظهار کرد: انسان در اربعین از دو جهت ثواب می‌برد، نخست زیارت سیدالشهدا(ع) و دیگری یک تعظیم شعائر است، کسانی که تمکن مالی خوبی دارند در این مراسم شرکت کرده و فرزندان خود را به همراه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تقوای قلب همان نیرو محرکه تعظیم شعائر و تقویت راه شهدا است، عنوان کرد: پیاده‌روی، تمسک جستن، گریه و اظهار ارادت بخشی از تعظیم شعائر است، ایثار انفاق و خدمت خالصانه موکب‌ها به زوار اربعین حسینی همگی از تعظیم شعائر الهی و تقوای قلب است.
آیت‌الله موسوی‌اصفهانی افزود: از دیگر دستاورد‌ مراسم عزاداری، تبیین شعائر امام حسین(ع) و آشنایی بیشتر با فلسفه شهادت این امام همام است، امام حسین شهید شد تا بگوید در راه خدا، امر به معروف و نهی از منکر، اقامه نماز و پرداخت زکات اگر نیاز به دادن جان هم باشد باید آماده بود.
رئیس حوزه‌های علمیه استان ضمن تأکید بر نگارش احادیث و شعائر امام حسین(ع) در پرده‌های مراسم‌‌ عزاداری در مساجد، دانشگاه‌ها، مراکز فرهنگی و ... ابراز کرد: امام حسین(ع) فرمودند «اگر دین جدم رسول خدا مستقیم نشود مگر به قیمت جان من، شمشیر‌ها بیایید حسین را بگیرد تا دین بماند و حسین برود».
وی ابراز کرد: امام صادق(ع) می‌فرماید «امام حسین(ع) خون دل خود را در طبق اخلاص گذاشت تا بندگان خداوند را از بند جهالت و ضلالت رهایی بخشد» تشخص راه باطل از راه حق از دیگر دستاورد‌های این نوع مجالس عزاداری است.
انتهای پیام

captcha