کد خبر: 3911907
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۰

تغییر فرهنگ در امر ازدواج؛ یکی از موانع پیش‌روی جوانان

کارشناس واحد امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی ملایر با اشاره به اینکه این تغییر فرهنگ حتی در بسیاری از خانواده‌های متدین نیز رخنه کرده است، گفت: تشریفات بالا، چشم‌وهم‌چشمی و دوری از فرهنگ مبین اسلام ریشه در تغییر فرهنگ دارد.

مروز آفرینش پیوند دو نور را جشن می‌گیرد/ تغییر فرهنگ در امر ازدواج؛ یکی از موانع پیش‌روی جوانانبه گزارش ایکنا از همدان، اول ماه ذی‌الحجه سالروز پیوند آسمانی و فرخنده مولای متقیان حضرت علی(ع) و برترین بانوی عالم حضرت فاطمه الزهرا(س) است، پیوندی که نمونه و همتایی ندارد و در تاریخ تکرار نخواهد شد پیوندی وحیانی و آسمانی که شاهد آن این روایت است:
در حدیث «خُبّاب الاَرْتْ» آمده است که خدای بلندمرتبه به جبرئیل وحی کرد که نور را با نور تزویج کن! خدا (در این مراسم عقد) ولی و سرپرست بود و خطبه‌خوان جبرئیل، و ندادهنده میکائیل و دعوت‌کننده اسرافیل و نثار دهنده عزرائیل و شاهدهای (عقد) ملائکه‌ آسمان و زمین بودند.
عجب عطر بهارنارنجی دارد این پیوند که هزاران بهار هم سرمست رایحه‌اش مانده است.
آری امروز پیوند علی مرتضی (ع) و فاطمه علیهاسلام نیست؛ بلکه روز تجدید یگانگی انسان با تمام ذات اقدس معبود است.
امروز دو درّ یگانه، دو خورشید بی‌همتا و دوشاخه گل از بوستان عصمت و طهارت پیوند ازدواج می‌بندند و آفرینش، در ناب‌ترین لحظه حضورش، پیوند دو نور را جشن می‌گیرد.
فرشتگان فوج فوج می‌آیند و بر سرشان گل می‌ریزند و در تمام هستی جشنی برای عاشقانه‌ترین زوج عالم بر پا می‌شود.
در این روز فرخنده که دو نور الهی پیوند عشق بسته و برکت این پیوند عمری به گستره و پهنای بیکران هستی دارد.
اول ذی‌حجه، روزی مبارک برای همه‌کسانی است که دل به زندگی فاطمی داده تا شادی خود را با خاطره همیشه روشن آن روز مبارک، پیوند زنند. پیوندی آسمانی که رضایت خدا و رسولش را دارد و به این خاطر است که یک پیوند با این ویژگی‌ها پیوند آسمانی لقب می‌گیرد.
پیامبر گرامی اسلام ازدواج دخترش را به ساده‌ترین و راحت‌ترین شیوه انجام داد تا برای همه جوانانی که در آستانه زندگی مشترک هستند، سرمشق نیکویی باقی بماند.
این مناسبت به‌عنوان روز و یک هفته نیز به‌عنوان هفته ازدواج نام‌گذاری شده است تا خانواده‌هایی که جوانان دم بخت دارند با الگو گیری از این پیوند آسمانی زمینه ازدواجی آسان و سالم را برای جوانان فراهم کرده و جوانان خود را به خانه بخت بفرستند.
اما شرایط امروز جامعه برای جوانان دم بخت کمی سخت شده است.
بسیاری از دختران و پسران جوانان در آستانه ازدواج برای برگزاری «ازدواج آسان» باید موانع و مشکلات زیادی را پشت سر بگذارند. شاید ابتدای کار همه چه آسان پیش برود از خواستگاری و تعیین مهریه و شیر بهاء و شاید آنجا کسی از داماد نپرسد آیا توان پرداخت مهریه‌های سنگین را دارد یا نه.
اما بسیاری از افراد از همین آغاز با مشکلاتی مواجه می‌شوند که یکی از مشکلات گرفتن وام و سخت‌گیری بسیاری از بانک‌ها به خاطر نبود ضامن است.
تهیه جهیزیه و تدارک مراسم عروسی و تالار و آتلیه و... از تدارکاتی است که برای تشکیل یک زندگی مشترک وجود دارد اما بسیاری از این تدارکات اصلاً ضرورتی ندارد ولی متأسفانه چشم‌وهم‌چشمی‌ها و توقعات بالا خود این جمله مشکلات و موانع برای یک ازدواج آسان است.
امروز مشکلات و مسائلی که بر سر راه جوانان وجود دارد به‌قدری زیاد است که جوانان را بر سر دوراهی قرار داده است، یا باید قید ازدواج را زده آن را به تعویق بیندازند و یا بعد از تلاش‌های طولانی به‌سختی به نتیجه خواهند رسید.
کاهش ازدواج امروزه به یکی از معضلات فرهنگی اجتماعی کشور تبدیل‌شده که به‌طور مسلم نمی‌توان مسائل اقتصادی را از دلایل این مشکل ندانست.

تغییر فرهنگ‌ها
ایرج یار محمدی، استاد دانشگاه و کارشناس واحد امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی ملایر در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، با اشاره به اینکه ازدواج یکی از سنت‌های ارزشمند نه‌تنها در دین اسلام بلکه در همه ادیان الهی بوده است، اظهار کرد: ازدواج امر بسیار مهمی است که پیامبر اسلام (ص) در خصوص آن می‌فرماید «هر کس ازدواج کند نیمی از دین خود را حفظ کرده و نیم دیگر آن را در ایمان جستجو کند.»
یارمحمدی با اشاره به اینکه سفارش به این امر مهم درآیات و روایات به‌وفور آمده است و یکی از موارد مهم و هم‌وغم ائمه اطهار بوده است، گفت: مهم‌ترین بنای این امر مهم آسان گرفتن ازدواج است.
وی با اشاره به اینکه به فرموده پیامبر اکرم که فرمودند «بهترین زنان امت من زنانی هستند که مهرشان کمتر است»، گفت: مهریه‌های بالا یکی از موانع و مشکلات سد راه ازدواج آسان است.
یارمحمدی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات و موانع در ازدواج آسان را تغییر فرهنگ‌ها دانست و گفت: متأسفانه الگوگیری از فرهنگ غیراسلامی و غرب، چشم‌وهم‌چشمی، توقعات بالا و.. از دیگر موانع مهم در امر مهم ازدواج هستند.
وی با اشاره به اینکه این تغییر فرهنگ حتی در بسیاری از خانواده‌های متدین نیز رخنه کرده است، گفت: تشریفات بالا، چشم‌وهم‌چشمی و دوری از فرهنگ مبین اسلام ریشه در تغیر فرهنگ دارد.
یارمحمدی گفت: اگر ما به گذشته، سنت‌ها و الگوگیری واقعی از ائمه برگردیم مطمئناً مشکلات سد راه ازدواج جوانان امروز حل می‌شود.

ازدواج به موقع وکم شدن آسیب‌های اجتماعی
وی با اشاره به اینکه سخت گیری‌ها، رقابت در اسراف و توقعات بیش از سوی خانواده‌ها و حتی دختران و پسران باعث شده تا بسیاری از جوانان از امر مهم ازدواج سر باز بزنند، گفت: خود این موانع باعث بالا رفتن سن ازدواج در جامعه و رشد و گسترش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.
وی با بیان اینکه جوانی که نتواند ازدواج کند خلاءهای روحی، عاطفی و جنسی خود را در جای دیگر بروز می دهد، گفت: اگر زمینه ازدواج فراهم شود بی‌شک بسیاری از آسیب‌های اجتماعی امروز حل خواهد شد.
کارشناس واحد قرآنی تبلیغات اسلامی ملایر با بیان اینکه جوانی که ازدواج می‌کند تعهداتی را برای خود قائل شده و نسبت به خانواده مسئولیت پذیرتر می‌شود، افزود: فردی که متاهل است همه نیازهایش تامین شده و در کنار ازدواج تعهدات نیز برای وی ایجاد می شو، یکی از راهکارهای مهم برای ترویج فرهنگ ازدواج آسان در جامعه اصلاح فرهنگها است اگربه عقبه فرهنگی و دینی خود برگردیم بی‌شک مشکلات امروزمان حل می‌شود.
یار محمدی با بیان اینکه رسانه‌ها به ویژه تلویزیون نیز در ترویج فرهنگ ازدواج آسان نقش مهمی دارند، گفت: باید با تهیه برنامه‌های فرهنگی و اسلامی فرهنگ ازدواج آسان را برای مردم جا انداخته و آموزش دهیم. مسئولان نیز باید با فراهم کردن زمینه ازدواج آسان راه را برای جوانان باز کننند.
وی با بیان اینکه مسئولان کشور نیز باید زمینه ازدواج را برای جوانان فراهم کنند، گفت: رفع موانع و مشکلات اشتغال، مسکن، کاش قیمت لوازم و کالاهای ضروری زندگی، تشویق و ترویج استفاده از کالاهای داخلی، می تواند از اقدامات و حمایتهای مسئولان از جوانان در امر مهم از ازدواج باشد.
حجت الاسلام مهدی عباسی مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ملایر نیز به ایکنا گفت: جوانان ما باید با الگوگیری از این الگوهای آسمانی زندگی موفق و معنوی را برای خود رقم بزنند.
وی با بیان اینکه این هفته فرصتی برای تبیین ارزش‌های دینی و همچنین الگوگیری از ائمه اطهار برای زندگی است، گفت: اگر الگوهای ما اسلامی باشد بی‌شک بسیاری از مشکلات امروز جوانان حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه ازدواج آسان یکی از مهمترین تاکیدات ائمه اطهار و معصومین ما است، گفت: متاسفانه امروز تغییر نگرش‌ها باعث ایجاد و موانع برای امر مهم و مقدس ازدواج آسان در جامعه شده است.

هویت و اعتماد به‌نفس جوانان در ازدواج

وی اعتماد به نفس را یکی از مهمترین آیتم‌ها برای ازدواج آسان دانست و گفت: اگر جوانی به خواستگاری می رود و اعتماد به نفس نداشته باشد نمی تواند زندگی موفقی را شروع کند.
وی با بیان اینکه انسان باید هویت خود را بشناسد و بتواند جلوی مشکلات بایستد، افزود: اگر در زندگی اعتماد به نفس و خودشناسی داشته باشیم می‌توانیم بر مشکلات غلبه کنیم.
حجت الاسلام عباسی توکل بر خدا را یکی دیگر از مهمترین راهکارها برای ازدواج آسان دانست و گفت: انسان نباید در زندگی خود ناامید باشد و با اعتماد به خدا و توکل بر خدا به جلو برود و خداوند نیز در این راه وی را کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه هم سطح بودن یکی از آیتم های موفق در ازدواج جوانان است ، گفت: جوان امروز باید بداند وقتی کسی را برای زندگی انتخاب می‌کند در سطح وی نیست بی‌شک با شکست مواجه می‌شود .
یارمحمدی کم کردن توقعات، دوری از تجملات و نگاه مثبت به زندگی را از موفقیت‌ها در زندگی مشترک دانست جوانان ما باید به فکر این باشند که می توان با آن تلاش و کوشش به همه چیز رسید .
این استاد دانشگاه در ادامه بابیان اینکه مسئولان نیز باید زمینه‌های ازدواج آسان را برای جوانان فراهم کنند، گفت: مسئولان فرهنگی باید با رفع مشکلات اقتصادی رفع مشکلات اشتغال جوانان و دادن امتیازات، وام‌ها و ....فراهم کردن زمینه‌های ازدواج آسان را برای جوانان فراهم کنند.

انتهای پیام
captcha