به گزارش ایکنا از همدان، به نقل از روابط عمومی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار مهدی ظفری، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان در این مراسم اظهار کرد: اگر عاشق نباشید نمیتوانید احساسات یک شهید را به تصویر بکشید و امیدوارم خداوند روز به روز حرارت این عشق را در وجود تک تک افرادی که در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تلاش میکنند بیشتر کند.
وی با اشاره به اینکه بچههای انقلاب نباید هیچ وقت به وضعیت موجود قانع شوند، وقتی خودمان را در تراز انقلاب اسلامی قرار میدهیم باید فدا شویم. سردار سلیمانی به دنبال تشکیل حکومت الهی بود، بچههای انقلاب باید در مسیر اندیشه شهید سلیمانی حرکت و جز به تشکیل حکومت جهانی فکر نکنند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان، برگزاری همایش نهضت ترجمه را اقدامی موثر خواند و گفت: در این همایش شاهد استقبال فراوان دانشجویان خارجی بودیم و اثرگذاری بسیار بالایی داشت و شروعی برای کارهای بزرگ است.
سردار مهدی فرجی، دبیر دومین کنگره هشت هزار شهید استان همدان نیز در این مراسم با تاکید بر نقش موثر کتاب در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اظهار کرد: کتاب در هر زمان و مکانی میتواند مخاطب را جذب کند و دارای اثرات بالایی است.
وی افزود: زمانی که در سوریه بودیم نیاز بود که به جای اسلحه از امکانات دیگر نیز استفاده کنیم که به پیشنهاد سردار شهید همدانی، کتابهای دفاع مقدس را به زبان عربی ترجمه کردند. رزمندگان سوری که اعتقادی به این موضوعات نداشتند و در دانشگاههای دفاعی فنون جنگی را آموزش دیده بودند. وقتی زندگینامه شهید محمدرسول رضایی، شهید دانش آموز را مطالعه میکردند بسیار متاثر شدند.
دبیر اجرایی دومین کنگره هشت هزار شهید استان همدان با تاکید بر اینکه کتاب به صورت مستقیم اثرگذاری بالایی دارد، تصریح کرد: در ونزوئلا کتابهای شهدا بسیار درخواست دارد ما هم قهرمانهای زیادی داریم و باید آنان را معرفی کنیم ؛آنچه در فضای مجازی گفته میشود گذرا است اما کتاب ماندگاری بالایی دارد.
وی با اشاره به برگزاری یادوارههای شهدای رادیویی در ایام کرونا، متذکر شد: با برگزاری این یادوارهها مخاطبان در دورترین روستاها سخنان ما را میشنیدند.
محمد برخوردار، مدیر ادبیات و تاریخ ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس همدان در این مراسم اظهار ورد: این برنامه به همت صدا و سیما و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در حوزه ادبیات پایداری برای ارتباط گیری با مخاطبان و شنوندگانی که در حوزه ایثار و شهادت علاقهمند هستند، هر هفته چهارشنبه به صورت زنده در حال پخش است که با استقبال مخاطبان زیادی روبرو شده است.
وی افزود: همچنین از کتاب «شهید الکرخ» نخستین کتاب صوتی به زبان انگلیسی در حوزه دفاع مقدس که مستند روایی شهید «احمد روستایی» همراه با ترجمه «عرفان طالع اسلامی» رونمایی شد که امیدواریم تا زمان برگزاری کنگره هشت هزار شهید استان همدان، کتابهای صوتی به زبانهای دیگر نیز تولید کنیم.
محمد برخوردار خاطرنشان کرد: به همت اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس همدان و مرکز صدا و سیما به عنوان کمیته فرهنگی و اجتماعی شورای هماهنگی حفظ آثار دفاع مقدس همدان در حوزه صدا، بالغ بر ۷۰ عنوان کتاب در حوزههای کودک، خاطرهنگاری، تاریخ شفاهی، مستند روایی، مدافعان حرم و خاطرات همسران شهدا تولید شده است.
وی تصریح کرد: این کتابهای صوتی در شبکه «ایران صدا» نیز بارگذاری و تاکنون بالغ بر ۵۰۰ هزار بار دانلود شدهاند و در تلاش هستیم در حوزه نشر فرهنگ ایثار و شهادت اقدامات موثرتری انجام دهیم.
مسعود ویژه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز بیان کرد: اتفاقات خوبی در عرصه ادبیات پایداری رقم خورده رونمایی های مختلف و ابتکاری که در راستای نهضت ترجمه اتفاق افتاد کاری خلاقانه و نواورانه بود.
وی تصریح کرد: امسال تلاش میکنیم بیش از سال گذشته ارتباطات بیشتر شود تا بتوانیم در حوزه ادبیات دفاع مقدس کارهای خوبی را رقم بزنیم.
قهرمانی، معاونت صدای مرکز صدا و سیمای استان همدان در این جلسه اظهار داشت: رادیو، رسانه گرم و صمیمی است از زمانی که ابداع شده همواره دنبال ایجاد رفاقت و دوستی است و اهل قهر کناره گیری نیست، با استفاده از همه ظرفیت ها سعی کرده تا به حیات خودش ادامه داد.
وی افزود: بحث کتابهای صوتی به این شکل است که از ظرفیت کتاب در پیام رسانی استفاده کرده تا مخاطب راضی نگه داشته شود.
معاونت صدای مرکز صدا و سیمای استان همدان با بیان اینکه رادیو همدان در حوزه شهید و شهادت اقدامات موثری انجام داده است، ادامه داد: در بین رادیوهای کل کشور کمتر رسانهای اینقدر سرمایه گذاری در کتاب صوتی بالاخص در حوزه ایثار و شهادت انجام داده است، به لطف خدا هم افزایی بسیار خوبی در حوزه دفاع مقدس وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ کتاب حوزه ایثار و شهادت در رادیو همدان تبدیل به صوت شده است، متذکر شد: همه هنرمندان به نوعی در تولید این آثار مشارکت داشتند و به چند نفر محدود نشده و روحیه ایثار در بین آنان ارتقا پیدا کرده است.
انتهای پیام