کد خبر: 4269445
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹

پیامد پرخوری در وعده سحر

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحر را رفلاکس معده دانست و گفت: برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، لازم است سبزیجات و میوه‌ها در وعده سحر گنجانده شوند؛ همچنین مصرف غذاهای پرچرب در این وعده باید محدود شود.

روزه‌داریبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان، امرالله شریفی، عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اهمیت تعادل در تغذیه ماه مبارک رمضان اظهار کرد: پرخوری در وعده سحر توصیه نمی‌شود، چراکه برخی افراد برای جلوگیری از احساس گرسنگی در طول روز اقدام به مصرف بیش از حد غذا می‌کنند، که این امر می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود.

وی مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحر را رفلاکس معده دانست و تأکید کرد: برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، لازم است سبزیجات و میوه‌ها در وعده سحر گنجانده شوند. همچنین، مصرف غذاهای پرچرب در این وعده باید محدود شود، زیرا می‌تواند احتمال بروز رفلاکس معده را افزایش دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: وعده افطار به دو بخش تقسیم و از مصرف همزمان شام و افطار پرهیز شود. روزه‌داران بهتر است ابتدا روزه خود را با یک وعده سبک باز کنند و چند ساعت بعد شام خود را میل کنند. احساس ضعف و بی‌حالی در ساعات نزدیک به افطار کاملاً طبیعی است و یکی از فلسفه‌های روزه‌داری، درک شرایط فقرا و نیازمندان است. بنابراین، احساس گرسنگی و تشنگی در این ایام نباید موجب نگرانی شود.

این متخصص تغذیه درباره خواب بلافاصله پس از سحر و افطار هشدار داد و اظهار کرد: این کار می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود، افرادی که نیاز به خواب پس از این وعده‌ها دارند، بهتر است بالش خود را کمی بالاتر قرار دهند تا از مشکلاتی مانند رفلاکس معده جلوگیری کنند.

شریفی با اشاره به تأثیر کاهش بیش‌ از حد مواد چرب در وعده سحر بر کاهش وزن بیان کرد: همانند سایر ایام سال، در ماه رمضان نیز تعادل در مصرف مواد غذایی اهمیت دارد.

وی در مورد بوی بد دهان در ایام روزه‌داری گفت: این مسئله معمولاً از بعدازظهر ایجاد می‌شود و به‌دلیل گرسنگی و افزایش کتون‌های خون رخ می‌دهد.

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به مصرف تنقلات و شیرینی‌ها در ایام عید اشاره کرد و گفت: با توجه به کالری بالای این خوراکی‌ها، افرادی که به کنترل وزن خود اهمیت می‌دهند باید در مصرف آن‌ها تعادل را رعایت کنند. همچنین، برخی آجیل‌های رنگی که اخیراً محبوب شده‌اند، ممکن است حاوی مواد افزودنی نامناسب باشند.

شریفی اظهار کرد: در برخی موارد، فروشندگان برای پنهان کردن کهنگی آجیل، از رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازد.

وی در پایان یادآور شد: در ماه رمضان، اصل تعادل در مصرف مواد غذایی و پرهیز از پرخوری باید رعایت شود، روزه‌داران باید به تغذیه سالم و طبیعی روی بیاورند و از مصرف مواد غذایی ناسالم، به‌ویژه خوراکی‌های پرچرب و فرآوری‌شده، خودداری کنند.

انتهای پیام
captcha