به گزارش ایکنا از همدان، حجتالاسلام والمسلمین حسنعلی نوروزی، رئیس دانشکده علوم قرآنی ملایر، در سخنانی با اشاره به شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» از دیدگاه قرآن کریم اظهار کرد: قرآن کریم بهعنوان منبعی الهی، همواره انسانها را به تلاش و کوشش در زمینههای اقتصادی و تولید تشویق کرده است.
یکی از آیات کلیدی که به این معنا اشاره دارد، آیه 39 سوره نجم است که میفرماید: «وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى و اینکه برای انسان جز آنچه تلاش کرده هیچ نصیب و بهرهای نیست،» هر انسان تنها در برابر تلاشهای خود پاداش خواهد گرفت و این آیه به وضوح تأکید میکند که تلاش و کار سخت، مسیر دستیابی به موفقیت و رشد را هموار میکند.
اگر نقش سرمایهگذاری در رشد و توسعه اقتصادی را در نظر بگیریم سرمایهگذاری در تولید نه تنها زمینهساز اشتغال پایدار و افزایش درآمد ملی است، بلکه مطابق با آیات قرآن کریم، میتواند به رفع فقر و نیازمندیها کمک کند.
آیه 10 سوره مبارکه جمعه میفرماید: «فَإِذَا قُضِيَتِ الصَّلَاةُ فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ؛ پس آنگاه که نماز پایان یافت بعد از ظهر جمعه باز در پی کسب و کار خود رفته و روی زمین منتشر شوید و از فضل و کرم خدا روزی طلبید، و یاد خدا بسیار کنید تا مگر رستگار و سعادتمند شوید»، این آیه بیانگر اهمیت گسترش تلاشها برای دستیابی به رزق و روزی حلال، پس از انجام واجبات است.
آموزش و پژوهش در حوزههای اقتصادی نیز نباید مغفول بماند و پرداختن به این مسئله ضرورت دارد، همه نهادهای دولتی و خصوصی و اقشار مختلف جامعه باید در این مسیر همگام و همدل شوند و با بهرهگیری از آموزههای قرآن کریم، به توجه بیشتر به مسایل اقتصادی و سرمایهگذاری در تولید، به توسعه پایدار کشور کمک کنند. دانشکده علوم قرآنی ملایر در نظر دارد با برگزاری کارگاهها و سمینارهای تخصصی، به ترویج فرهنگ سرمایهگذاری و تولید در بین دانشجویان و جامعه اقدام کند.
انتهای پیام