شهید جمهور آیتالله رئیسی خود را خادم ملت و سرباز ولایت میدانست و در دوره مسئولیت خود تا حد توان برای ملت و ارتقای نظام اسلامی تلاش کرد؛ در آستانه سالروز شهادت این شهید خدمت، خبرنگار ایکنا از همدان با سیدمحمدکاظم حجازی، مدیرعامل مؤسسه شهید مدنی همدان و مدرس دانشگاه گفتوگویی کرده است که مشروح آن را در زیر میخوانیم:
از ثمرات انقلاب اسلامی آن است که به فراخور الزاماتی که باید داشته باشد تا اهداف خود را پیش ببرد، ایجاد ساختارهایی است که توانسته با این اهداف انطباق دهد و البته این ساختارها را در طول زمان حفظ کند.
سنگ بنای این اتفاق را امام خمینی(ره) در سال 1342 گذاشتند، وقتی از ایشان سؤال میکنند با چه نیرویی میخواهید انقلاب را به سرانجام برسانید، ایشان فرمود با فرزندانی که اکنون در گهوارهها هستند.
امام خمینی(ره) با این طرز تفکر نشان دادند توجه به حرکتی بزرگ در تربیت نیروهای کارگزار و کاردان برای جهت دادن به امور جامعه را دارند و این امر را یکی از اولویتهای نظام قلمداد کردند که در هر مقطع و برههای از تاریخ انقلاب این جریان بروز و ظهور یافته است.
همانگونه که میبینیم در جریان انقلاب کسانی در کنار شخصیت امام(ره) قرار میگیرند که از همان قبل از انقلاب در کنار امام راحل بودند و پس از انقلاب نیز ستونهای شکلگیری انقلاب را تشکیل دادند که از جمله آنها میتوان به شهید بهشتی، شهید مطهری، دکتر باهنر، شهید رجایی و... اشاره کرد.
براساس آنچه گفته شد این افراد نمونههایی بودند که بار سنگین انقلاب را در جبهههای مختلف که مربوط به حفظ و صیانت از انقلاب بوده بهخوبی به سرانجام رساندند. شخصیت شهید رئیسی نیز یکی از مصادیق بارزی است که به برکت مکتب انقلاب رشد و نمو پیدا کرده است و از همان آغازین جوانی که در حوزه قضاوت بود و نمونه عینی آن هم مقطعی است که در همدان سکاندار بوده، به خوبی نشان داد تربیتیافته مکتب انقلاب اسلامی است.
سکانداری ایشان در اوایل انقلاب بود؛ آن زمان حوزههای ساختاری بهطور تمام و کمال شکل نگرفته بود، اما آیتالله رئیسی با هوش و توانمندی که داشت توانست بهخوبی در حوزه کاری خود نقش کلیدی ایفا کند و آن را به سرانجام برساند.
وی با حضور در جایگاههای مختلف همچون آستان قدس رضوی، قوه قضائیه و قوه مجریه وظایف خود را بهخوبی تشخیص میداد و هوشمندانه نسبت به مخاطراتی که انقلاب را مورد هجمه قرار میداد برخورد میکرد.
ارتباط تنگاتنگ ایشان با مردم و توده اجتماع یکی از مهمترین ویژگیهای این شهید بزرگوار بود، ایشان گرچه در جایگاه عالی قوه مجریه بودند اما از جزئیترین نیازهای جامعه آگاهی داشتند و بهخوبی میتوانستند اثرات این ارتباط را تسری ببخشند.
با وجود اینکه ایشان فارغالتحصیل حوزه علمیه بودند، اما مراودات نزدیکی با کسانی که در حوزههای مختلف متخصص بودند، داشتند و از نیروهای متخصص در امور مختلف بهره میگرفتند.
این همراهی ایشان با صاحبنظران و تمام کسانی که بیطرف در تحلیل عملکرد مسئولان رده بالای نظام، انجام وظیفه داشتند، دورهای متمایز از توانمندیهای انقلاب اسلامی در اداره یک جامعه اسلامی را نشان داد.
انتهای پیام