سعید نظری فعال فرهنگی و سیاسی در گفت و گو با ایکنا از همدان، بیان کرد: نامگذاری هر ساله توسط مقام معظم رهبری کاری اصولی، هدفمند و نتیجه بخش است که البته شاید در همان سال نتیجه ندهد اما با توجه به محور نامگذاری سالهای اخیر که اقتصاد محور اصلی آن بوده است که در نهایت یک مسیر نتیجه بخش را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه حل مشکلات اقتصادی اولویت اول است اظهار کرد: مخاطب اول این شعار سال مسئولین هستند، قوه مجریه، مقننه، قضائیه و سایر دستگاههای کشوری و لشکری مورد خطاب این عنوان هستند، اگر مسئولین به این نامگذاری ها باور داشته باشند و برای تحقق آن قدم بردارند تنها در حد یک شعار تا پایان سال باقی نخواهد ماند.
نظری با اشاره به اینکه نگاه انقلابی موجب پیشرفت است افزود: در زمینه هایی که نگاه انقلابی وجود داشته است مثل صنایع دفاعی و موشکی، در این عرصه موفق به ساخت پیشرفته ترین تکنولوژیها شدهایم، لذا مسئولین در قدم اول اگر باور داشته باشند که می توانیم حتما در رفع مشکلات اقتصادی نیز موفق خواهیم شد.
وی ادامه داد: در ساخت سلاحهای دفاعی با توجه به اینکه در تحریم مطلق بوده ایم موفق به ساخت کشتی جماران، انواع پهباد، تانک فوق پیشرفته و ... شدیم، در حال حاضر در حال تولید لاستیک های هواپیماهای جنگی هستیم و در جهان در عرصه دفاع حرفی برای گفتن داریم.
نقش مردم در تحقق شعار سال چیست؟
این فعال سیاسی با بیان اینکه بعد از مسئولین مردم نقش مهمی دارند عنوان کرد: از آنجا که مردم نقش مصرف کننده را دارند به چند نکته لازم است که توجه کنند؛ اینکه دچار اسراف نشوند و دیگر اینکه کالای ایرانی را به استفاده از کالای خارجی ترجیه دهند حتی در مواردی که کالای ایرانی نسبت به جنس خارجی کیفیت پایین تری دارد، بخصوص افراد متمول؛ چرا که در حال حاضر بسیاری از کشورهایی که در صنعت به جایگاه قبولی رسیده اند در ابتدا مردم آن کشور حتی اگر کالا کیفیت بالایی نداشت آن را خریداری و استفاده می کردند و نسبت به کالای کشور خود تعصب داشتند.
وی با بیان اینکه به شعار سال نباید تنها نگاه کوتاه مدت داشت، افزود: نگاه بلند مدت به شعار سال بسیاری از مشکلات اقتصادی را رفع می کند و موجب رفع بیکاری می شود،با خرید کالای ایرانی باعث می شود به جای سود بردن یک دلال در واردات کالای خارجی کارگاه های تولیدی رونق بگیرد که موجب اشتغال چندین نفر خواهد شد.
فرهنگ سازی بعد از باور عمیق به شعار سال
نظری عامل دیگر در تحقق حمایت از کالای ایرانی را فرهنگ سازی عنوان کرد و گفت: اصل پیام از مرجع صادر شده است رسانه ها در انتقال این پیام نقش قابل توجهی دارند، علاوه بر رسانه ها، سخنرانان، مدیران، فرهنگیان و اساتید نیز نقش دارند وقتی که به تحقق این شعار باور داشته باشند و هر کدام در حد توان این پیام را منتقل کنند و آن را جا بیندازد فرهنگسازی در این زمینه انجام میشود.
این پزشک عمومی با اشاره به مصرف کالای ایرانی در بخش کاری خود اعلام کرد: در بخش پزشکی برخی از دستگاه هایی که ایرانی و خارجی آن وجود دارد استفاده از دستگاه ایرانی بسیار به صرفه تر است، برای مثال دستگاه نورولوژی ایرانی یک چهارم قیمت خارجی آن است یا یک دستگاه بیهوشی که به تازگی در بیمارستان توسط یکی از متخصصان بیهوشی خریداری شده است معادل یک ششم قیمت خارجی است که شاید از لحاظ کیفیت کمی ضعیف تر از مشابه خارجی باشد اما کار راه انداز است و مشکلی ایجاد نمی کند.
وی ادامه داد: در برخی موارد که یک کالای اساسی و مورد نیاز خارجی باشد مشکلی ندارد اما این باور کلی که جنس خارجی در هر شرایط بهتر است را باید کنار گذاشت، ضمن اینکه در بسیاری از موارد کالای ایرانی با مارک خارجی به فروش می رسد.
نظری خاطرنشان کرد: اگر مردم اراده کنند و مواد خوراکی خارجی نخرند در زمینه اقتصاد قدم مناسبی برداشته می شود، ضمن اینکه مواد خوراکی خارجی به نسبت مواد ایرانی بسیار گران تر هستند و گاها ترکیبات غیرحلال دارند.
وی بیان کرد: حمایت از کالای ایرانی بسیار اهمیت دارد تا آنجا که از نظر بنده اگر سال دیگر هم همین عنوان نامگذاری شود جای تعجب ندارد.
این فعال فرهنگی با اشاره به نقش جوانان در این عرصه بیان کرد: اعتماد به جوانان در دفاع مقدس توسط رهبر انقلاب امام خمینی(ره) باعث شد که به پیروزی برسیم، دفاع مقدسی که دارای فرماندهانی همچون حسن باقری که جوان 25 ساله مغز متفکر جنگ بود، در بحث آتش به اختیار جوانان در عرصه هایی که از چشم مسئولین دور مانده است می توانند وارد شوند و آن جا را پوشش دهند.
انتهای پیام