کد خبر: 3728364
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۸

روایت کودتای نقاب/ از عنایت خداوند تا خلبانی که ماجرا را لو داد

گروه سیاست - یک عضو حاضر در عملیات خنثی‌سازی کودتای نقاب در پایگاه شهید نوژه همدان از نحوه آغاز کودتا و خنثی‌سازی آن گفت و افزود: کودتاچیان در اعترافات خود می‌گفتند که سر سوزنی شک نداشتند که کودتا موفقیت‌آمیز نباشد و یا اینکه لو برود، اما خداوند به سپاه همدان عنایتی کرد تا علی‌رغم نیرو‌های کم و ایجاد اخوت بین سپاهیان و ارتشیان کودتا خنثی شود.

روایت کودتای نقاب از زبان یکی از حاضران در پایگاه نوژه همدان

اصغر حاج‌ بابایی یکی از افراد حاضر در خنثی‌سازی کودتای نقاب در پایگاه شهید نوژه همدان در گفت و گو با ایکنا از همدان، با بیان چند و چون این کودتا اظهار کرد: در اواخر سال 1358، حدود 6 ماه قبل از کودتای نقاب، برنامه ریزی‌های دقیقی برای براندازی نظام اسلامی انجام شده بود، سلطنت طلب‌ها، لیبرال‎ها، ساواک و همه دست به دست هم داده بودند و در حال یارگیری بودند تا کودتا را انجام دهند.
وی بیان کرد: دو ماه قبل از زمان کودتا همافری به نام شهید حسین شاه حسینی که خود از اهالی پایگاه نوژه و از فرماندهان عملیات سپاه نیز بود و در واقع هم با سپاه و هم با ارتش در ارتباط بود، به ما خبر داد کارهایی بر علیه نظام در حال انجام است اما این فرمانده عملیاتی در هفدهم اردیبهشت 1359 در منطقه سلمان‌آباد کردستان در حال انجام ماموریت و تعقیب ضد انقلاب بر اثر گلوله دشمن تکبير گويان به شهادت رسید، شاه حسینی تنها کسی بود که اطلاعاتی در مورد این کودتا داشت البته از زمان و مکان اجرای این کودتا کسی چیزی نمی‌دانست.

روایت کودتای نقاب از زبان یکی از حاضران در پایگاه نوژه همدان (تصویر شهید شاه حسینی)
وی ادامه داد: هم‌چنین آقای رضوان نماینده امام خمینی در پایگاه نوژه قبل از کودتا لیستی از افراد کودتاگر را تهیه کرده بود اما هم چنان زمان و مکان اجرای کودتا ناشناخته بود.
حاجی بابائی ادامه داد: پس از شهادت ایشان خبر جدیدی در مورد این براندازی و یا اطلاعاتی از این کودتا به دست ما نرسید تا اینکه پسرعموی این شهید که در شهر تبریز بود از یارگیری این کودتا خبر داد، می‌دانستیم کودتایی در حال انجام است اما همچنان اطلاعات سری  مهم این کودتا در ابهام بود.

ماجرای خلبانی که کودتا را لو داد
وی با اشاره به ماجرای خلبانی که به منزل رهبر معظم انقلاب رفته بود بیان کرد: یکی از خلبان‌ها که ماموریت بمباران کردن بیت امام و صداو سیما را داشت بعد از نماز صبح به منزل ایشان می‌رود و می‌گوید « پس از ماموریتی که به من سپرده شد و به خانه‌مان رفتم، موضوع را با مادرم که زنی ساده و مسلمان بود در میان گذاشتم. مادرم به شدت ناراحت شد و گفت تو نه تنها این کار را نباید بکنی، بلکه باید خبر بدهی و جلوی این کار را بگیری و اگر اطلاع ندهی شیرم را حلالت نمی‌کنم و از تو رضایت ندارم.
بالاخره تا ساعت ۱۲ شب با مادرم و برادر کوچک‌ترم درباره این موضوع صحبت می‌کردیم و تصمیم گرفتم موضوع را به جایی و یا به کسی اطلاع بدهم، ولی چون نعمتی گفته بود در جاهای مختلف نفر داریم و خیلی‌ها از جمله شریعتمداری این کار را تأیید کرده‌اند، می‌ترسیدم به هر کسی این موضوع را بگویم. تصمیم گرفتم موضوع را به آقای خامنه‌ای بگویم و برای محکم کاری، موضوع را روی کاغذ نوشتم و در خانه گذاشتم و به برادرم گفتم اگر بلایی سر من آمد و برنگشتم به هر ترتیبی شده این موضوع را در جایی خبر بدهد و جلوی این کار را بگیرد. رفتیم منزل آیت‌الله خامنه‌ای و جریان را برای ایشان گفتم و ایشان دیگران را مطلع نمودند».
وی افزود: در تاریخ 18تیرماه 1359 دو نفر از طرف رهبر معظم انقلاب به همدان می‌آیند و به آقای نوروزی خبر می‌دهند.

روایت کودتای نقاب از زبان یکی از حاضران در پایگاه نوژه همدان

شروع کودتا و عملیات خنثی‌سازی
حاجی بابائی با اشاره به نام پایگاه شهید نوژه یادآور شد: نام این پایگاه قبل از انقلاب، شاهرخی بوده است و بعد از انقلاب به حر تغییر کرد و پس از آن به نام شهید نوژه که از عوامل همین پایگاه بود و در راستای دستور امام(ره) برای بمباران عوامل ضد انقلاب در حال انجام وظیفه بود و در برخورد با کوهی به شهادت رسید تغییر پیدا کرد.
وی با اشاره به آغاز عملیات خنثی سازی تصریح کرد: به ما اطلاع دادند یک سری ماشین‌های نظامی و ناشناس با شماره های گوناگون وارد شهر همدان شده اند، آماده باشی برای تمام عوامل اعلام شده بود علاوه بر بچه های سپاه از کمیته هم همگی آماده باش بودند.
این عضو حاضر در عملیات خنثی سازی با اشاره به اولین درگیری های این جریان خاطرنشان کرد: یکی از سپاهیان به نام علی مجیدی به خودرویی ایست می‌دهد اما خودرو نمی‌ایستد و با هم درگیر می‌شوند و مجیدی با تیراندازی، چند نفر از کودتاچیان را می‌کشد.
وی ادامه داد: تمام منطقه را زیر نظر داشتیم، در 2 یا 3 کیلومتری پایگاه شهید نوژه در کارخانه آسفالت سازی مکارچی قرار بود کودتاچیان مسلح شوند و دژبانی را خلع سلاح کنند و در رأس ساعتی مشخص آژیر پایگاه به صدا درآمده گویی که که حمله ای اتفاق افتاده و هواپیماهایی که در زیر آنها بمب وجود داشته به پرواز درآیند، در این حمله توسط خود کودتاچیان پیش بینی شده بود که 5 تا 7 میلیون از مردم عادی نیز کشته می‌شدند، قابل ذکر است که جمعیت ایران در آن سال 35 میلیون نفر بوده است و چیزی حدود یک پنجم از جمعیت کشور.

روایت کودتای نقاب از زبان یکی از حاضران در پایگاه نوژه همدان
پایان کودتا
حاجی بابائی با اشاره به دستگیری کودتاچیان گفت: شبانه حدود 300 نفر از عوامل را در همدان دستگیر کردیم و بعدها تعداد عوامل کودتاچی بهد 600 نفر رسید.
وی با اشاره به اعتراضی که سه روز پس از کودتا در همدان برگزار شد گفت: مردم و پرسنل پایگاه در اعتراضات خود شعار می‌دادند که «کودتاچیان اعدام باید گردند».
این مسئول گشت در ماجرای کودتای نقاب بیان کرد: ظرف 14 یا 15 ساعت کودتا خنثی شد اما 15 روز تمام پس از کودتا پاسداران شهر را تحت کنترل گرفته بودند و پس از آن شهر به حالت آرامش برگشت و کودتای نقاب به همت سپاه همدان و همکاری مردم و بسیجیان و اعضای کمیته به پایان رسید.
وی با اشاره به دلیل انتخاب شدن پایگاه نوژه برای این کودتا عنوان کرد: به دلیل فاصله زیادی که این پایگاه تا شهر همدان دارد فاصله ای حدود 60 کیلومتر و اینکه بهترین هواپیماها در این پایگاه بود و این پایگاه در دسترس سپاه نبود انتخاب شد.

روایت کودتای نقاب از زبان یکی از حاضران در پایگاه نوژه همدان
واکنش امام خمینی در مقابل کودتای نقاب
حاجی‌بابائی با اشاره به عکس‌العمل امام خمینی (ره) در این واقعه یادآور شد: امام(ره) کوچکترین ترس و وحشتی نداشتند حتی زمانی که اطلاعاتی از این کودتا به دست آورده بودند و از ایشان خواسته بودند که مکان خود را تغییر دهند ایشان گفته بودند که هرگز از جای خود جابه جا نمی‌شوند و ترجیح می‌دهند هر اتفاقی می‌افتد ایشان در محل خود بمانند.
حاجی‌بابائی یادآور شد: مشاور امنیت ملی امریکا با شاپور بختیار هماهنگ کرده بودند که همانند کودتای 28 مرداد سال 32، توسط ارتشبد علی اویسی و بختیار که در بصره مستقر می‌شوند، پس از پیروزی کودتا وارد تهران شوند و هر کس که با آنان مخالفت کند را از بین ببرند تا اینکه ستاد بختیار از پاریس به تهران منتقل شود.
وی با اشاره به ابعاد وسیع این کودتا تاکید کرد: جمع بندی شده بود که حدود 50 هزار نفر از تعدادی از عشایر گرفته تا عوامل ساواک ورود پیدا کنند اما عنایت خداوند این بود که آن خلبان که نقش کلیدی داشته درست قبل از اجرای عملیات، به منزل رهبری رفته و عملیات را لو دهد.
وی افزود: کودتاچیان در اعترافات خود می‌گفتند که سر سوزنی شک نداشتند که کودتا موفقیت آمیز نباشد و یا اینکه لو برود، اما خداوند به سپاه همدان عنایتی کرد تا علی‌رغم نیروهای کم و ایجاد اخوت بین سپاهیان و ارتشیان کودتا خنثی شود.
وی اظهار کرد: طبق اعترافات خودشان قرار بود آنها از آسمان و ارتشیان از طریق زمینی نظام را بر اندازند، لشکر 92 زرهی اهواز، لشکر 81 کرمانشاه، گارد جاویدان و لشکر نوهد و کلاه سبزهای شاه عملیات زمینی را قرار بود اجرایی کنند.
حاجی‌بابائی خاطرنشان کرد: هم اکنون نیز بین سپاه، بنیاد حفظ آثار و پایگاه نوژه همکاری خوبی وجود دارد.
انتهای پیام

captcha